אלימות בפתח בית הכנסת באור עקיבא: בן 57 מואשם שנגח בראשו של מתפלל בן 85
יוסף ראובן מואשם בתקיפת קשיש הגורמת חבלה של ממש ובאיומים, לאחר שוויכוח מילולי בין השניים הסלים לכדי תקיפה פיזית קשה. על פי כתב האישום, לאחר שהמתפלל המבוגר ירק לעברו, ראובן נגח בו פעמיים והפילו ארצה. בית המשפט שחרר את הנאשם למעצר בית עד תום ההליכים


אירוע אלימות חריג התרחש לפני כשלושה שבועות בכניסה לבית כנסת באור עקיבא, על רקע סכסוך קודם בין שני מתפללים. יוסף ראובן, תושב העיר בן 57, נתקל בכניסה למבנה ב-ש', מתפלל בן 85 עמו הוא מסוכסך. בין השניים התפתח ויכוח מילולי טעון, שבמהלכו הניף ראובן את ידו לעבר ש' בצורה מאיימת. בתגובה למעשה, ירק ש' לעברו של ראובן, מה שהוביל להתפרצות זעם אלימה מצד הנאשם.
על פי עדותו של ש' במשטרה, ראובן ניגש אליו כשהוא עצבני ונגח בראשו פעמיים בעוצמה. כתוצאה מהנגיחות נפל הקשיש על הרצפה ונזקק לסיוע מצד מתפללים נוספים שהיו במקום כדי לקום על רגליו.
ש' שחזר את רגעי האימה בעדותו: "הוא נתקל בי בכניסה לבית הכנסת. היה ויכוח בינינו. הוא הניף את ידו לעברי בצורה מאיימת ובתגובה ירקתי לעברו. הוא ניגש אליי עצבני ונגח לי פעמיים בראש עד שנפלתי לרצפה".
האירוע לא הסתיים בכך, ועל פי האישום ראובן המשיך לאיים על הקשיש שסבל מחבלות בראשו ואמר לו: "אני אתן לך בוקס, אני אהרוג אותך".
בעקבות האירוע נעצר ראובן על ידי שוטרי תחנת חדרה, ויחידת התביעות במשטרת מחוז חוף הגישה נגדו כתב אישום לבית משפט השלום בחדרה. האישומים נגדו כוללים עבירות של איומים ותקיפת זקן הגורמת חבלה של ממש.
במהלך הדיון בבית המשפט, הסכים סנגורו של הנאשם לקיומן של ראיות לכאורה נגדו וביקש לשחררו בתנאים מגבילים. השופטת החליטה להיענות לבקשה ושחררה את ראובן למעצר בית עד לתום ההליכים המשפטיים, תוך שהיא אוסרת עליו ליצור כל קשר, ישיר או עקיף, עם הקורבן ומבהירה כי כל הפרה של התנאים תוביל למעצרו מחדש.