mako
פרסומת

ניסיון החטיפה של בן ה-10: "לפרסם את שמו כדי לאתר קורבנות נוספים"

הוארך מעצרו של תושב ירושלים שנעצר בחשד לניסיון חטיפה של הילד יהלי מפתח תקווה לרמת גן. המשטרה טענה כי ייתכן שלא מדובר במקרה יחיד וביקשה לחשוף את זהותו כדי לאפשר לקורבנות נוספים להתלונן. בית המשפט נעתר לבקשה, אך הוציא צו עיכוב ביצוע. חוקרת ילדים: "הילד חווה קשיים להיזכר באירוע"

שמעון איפרגן​
פורסם:
החשוד יחד עם יהלי לפני ההיעלמות
החשוד יחד עם יהלי לפני ההיעלמות
הקישור הועתק

בית משפט השלום בפתח תקווה האריך את מעצרו של חשוד בחטיפת ילד בן 10 והובלתו מפתח תקווה לרמת גן עד ליום ל-8 בספטמבר בשעה 14:00. לפי ההחלטה, המעצר הוארך לצורך השלמת פעולות חקירה נוספות, ובית המשפט הורה גם לפסיכיאטר המחוזי להכין חוות דעת ראשונית בעניינו ולבחון מהו מקום המעצר הראוי עבורו.

"מדובר במי שמונמך קוגניטיבית", אמרה פרקליטתו של החשוד, עו"ד פרידה וול, בדיון. לדבריה, "מדינת ישראל, על אף שאני פונה כל יום לתחנה, לא בודקת את הדברים". וול הציגה לבית המשפט מסמכים שלטענתה מעידים על מצבו הקוגניטיבי והנפשי המורכב של החשוד, וטענה כי הוא סובל מפיגור, אינו מתפקד, וישן במקלטים ובמחסנים.

בדיון התעמתו וול ונציג המשטרה סביב פרסום שמו של החשוד וסביב השאלה אם קיימות פעולות חקירה נוספות שאפשר לשבש. הסנגורית טענה כי חומרי חקירה וסרטונים כבר פורסמו בתקשורת על ידי גורמי דוברות, בזמן שהמשטרה ממשיכה לטעון לחשש לשיבוש הליכי חקירה מצד ההגנה. אמו של החשוד ועובדת סוציאלית מעמותת "חוט המשולש" בירושלים הציגו בפני השופט ארז מלמד תמונה קשה על אורחות חייו ועל מצבו הנפשי המעורער.

מנגד, נציג המשטרה טען כי קיים חשד סביר שהעבירות המיוחסות לחשוד אינן מקרה יחיד ובודד. לדבריו, חזותו וזהותו הייחודית של החשוד מחייבות להתיר את פרסום שמו, כדי לאפשר לקורבנות נוספים להיחשף ולפנות למשטרה. השופט ארז מלמד דחה את הבקשה להשאיר את צו איסור הפרסום על כנו, וקבע כי נקודת המוצא בדין היא עיקרון פומביות הדיון וכי לא הוכח נזק חמור וחריג שמצדיק סטייה ממנו.

עם זאת, לבקשת ההגנה הורה בית המשפט לעכב את ביצוע ההחלטה בנוגע לפרסום שמו של החשוד עד ל-6 בספטמבר בשעה 12:00.

יהלי והחשוד בחטיפתו
יהלי והחשוד בחטיפתו
פרסומת

יהלי, הילד שנחקר בפרשת החטיפה, מתקשה למסור גרסה סדורה לחוקרי הילדים בעקבות הטראומה שעבר, כך עלה בדיון בבית המשפט. לפי הדברים שנאמרו בדיון, חקירת הילדים הופסקה באמצע לבקשתו, לאחר שהתקשה לחזור לפרטי האירוע.

"בוצעה חקירת ילדים. הילד חווה קשיים להיזכר באירוע. לא מפני שלא זוכר אלא קשיים רגשיים כפי שעולה מהסרטון. החקירה נפסקה באמצע לבקשת הקורבן והיה לו קשה עם הסיטואציה להיכנס עוד פעם לאירוע עצמו", אמר החוקר בבית המשפט.

לשאלת הסנגורית לגבי מהימנות הילד השיב החוקר: "כרגע החקירה נפסקה באמצע". התיק מלווה על ידי פרקליט בכיר מפרקליטות מחוז מרכז.

אמו של החשוד בחטיפה סיפרה בדיון על מצבו של בנה: "הבן שלי סובל מאוד. זה מתבטא בכך שהוא לא מתקלח כבר כמה שנים. הוא בא לפני כמה ימים הביתה ובעלי ראה שהרגליים שלו שחורות והוא אמר לו לשטוף את הרגליים... מצבו הנפשי קשה... המצב שלו לא פשוט. הוא לא ישן בבית. הוא ישן במקלטים. הרבה פעמים הוא ישן ברחוב. הוא גנב בגדים ונעליים לאחים שלו. הם לא רוצים שישן בבית. הרבה פעמים הוא ישן ברחוב".

פרסומת

עו"ד פרידה וול, שמייצגת מטעם הסנגוריה הציבורית את החשוד בניסיון החטיפה, מסרה: "מדובר בצעיר עם נסיבות חיים קשות ביותר, שנמצא במצב נפשי וקוגניטיבי מורכב. לצערנו הרב, אף על פי שבית המשפט הורה על בדיקה פסיכיאטרית ראשונית, הדבר טרם בוצע. בנוסף, תמוה שמאז הדיון הקודם המשטרה לא פעלה כדי לקדם את החקירה. אנו מצפים מהמשטרה, בייחוד כשמדובר באדם עם מוגבלות, לפעול לקידום החקירה ללא שיהוי, תוך הקפדה על שמירת זכויותיו". מעצרו הוארך עד יום שלישי".