mako
פרסומת

תאילנד: התקדמות משמעותית במרדף אחרי "פבלו אסקובר הבריטי"

הרשויות בתאילנד מדווחות לאחרונה על מעצר דרמטי של שישה אזרחים שנעצרו בחשד לסחר בסמים בהיקף חסר תקדים. לטענת החוקרים, החשודים שנעצרו קשורים לכנופיית אופנוענים אוסטרלית שפועלת בחסות סוחר הסמים כריסטופר דפ - מי שמוכר ברחבי אסיה בתור "פבלו אסקובר הבריטי"

מערכת ערוץ הגברים
mako
פורסם:
תאילנד
תאילנד | צילום: TodayHeadline42, twitter
הקישור הועתק

רשויות החוק בתאילנד בתאילנד בציעו השבוע צעד משמעותי נוסף בדרך ללכידתו של כריסטופר דפ - מי שמוגדר על ידי רבים במזרח הרחוק בתור "פבלו אסקובר הבריטי" ומשליט טרור במדינה האסייתית.

כוחות המשטרה עצרו לאחרונה בצפון מזרח המדינה שלושה מבוקשים תושבי אוסטרליה כשבכליהם נמצאו קילו של סם מסוג מת'אמפטמין, כלים לעיבוד סמים, טלפונים ניידים ולא מעט כלי נשק.

שלושת המבוקשים, טיהומר סטיוץ' (47), ג'יימי הנסום (46) וסטיבן הובי (58) משתייכים לכנופיית האופנוענים הידועה לשמצה Hell's Angels, ויחד איתם נעצרו עוד שתי נשים תאילנדיות וגבר זר תושב ניגריה. כל ששת העצורים חשודים פעלו בשרותיו של ברון הסמים הבריטי אותו אחריו מתנהל מרדף שנמשך כבר שנים.

המעצר הנוכחי התרחש כאמור במסגרת המבצע לאיתורו של דפ, מנהיג כנופיית סמים מקומית ואחד האנשים הכי מבוקשים במזרח.

האזרח הבריטי חשוד בפעילות של סחר בסמים בכל רחבי אסיה, וייצור של מת'אמפיטמינים (המכונים גם "אייס"). להערכת החוקרים, העבריין הבריטי משתמש בקשריו עם כנופיית האופנוענים וכנופיות נוספות כדי להבריח סמים מסוגים שונים אל ומחוץ לגבולות תאילנד.

סגן מוטרי ימיאם, מפקד המבצע, סיפר שהמעצר התבצע לאחר שחוקריו קיבלו מידע מהימן על כך ששלושת האופנוענים צפויים למכור כמויות של סמים לאזרח הניגרי בנעצר גם הוא.

"המטרה הסופית הייתה למכור סמים לתיירים באזור פטאיה", הוא מספר. "אנחנו פועלים בשיתוף פעולה עם יחידות משטרתיות נוספות על מנת ליירט עסקאות סמים ברחבי המדינה".

דובר המשטרה התייחס למעצרים שהתבצעו, וסיפר כי החשודים הזרים נעצרו ונחקרו בחשד לעברות סמים. טרם פורסם האם הוגש נגדם כתב אישום, אך במידה ויורשעו, בית המשפט בתאילנדי עשוי להטיל עליהם עונש שינוע בין 25 שנות מאסר ועד גזר דין מוות.