mako
פרסומת

חקירת מות המטפל בגן החיות התנ"כי מתקרבת לסיומה: התיק יועבר לפרקליטות

לאחר חקירה מקיפה שכללה גביית עדויות מצוות גן החיות ועד ראייה ובדיקת סרטוני מצלמות האבטחה, במשטרת ירושלים מעריכים כי לא נמצאה רשלנות מצד העובדים או ההנהלה; התיק יועבר לפרקליטות מחוז ירושלים להכרעה סופית, ובינתיים הוחלט כי הנמר הפרסי יישאר בגן החיות – החלטה שנתמכת גם בידי בני משפחת המטפל שנהרג, אוריאל נורי

שמעון איפרגן​
פורסם:
אוריאל נורי
אוריאל נורי ז"ל והנמר | צילום: רשתות חברתיות לפי סעיף 27 א'
הקישור הועתק

במשטרת ירושלים השלימו את עיקר החקירה בפרשת מותו של אוריאל נורי, המטפל בגן החיות התנ"כי בירושלים שנהרג על ידי נמר פרסי שתקף אותו. בימים הקרובים יועבר התיק, שנוהל בתחנת "מוריה" בליווי פרקליט מפרקליטות מחוז ירושלים, להכרעת הפרקליטות אם לסגור את התיק או להמשיך בהליכים.

במהלך החקירה נגבו עדויות מעובדי גן החיות ומעדי ראייה, ונבחנו סרטוני מצלמות אבטחה. לדברי גורם במשטרה, החקירה כללה בדיקה מקיפה של כל הכיוונים האפשריים: "לא מצאנו רשלנות מצד עובדי או הנהלת גן החיות. בחנו את כל הראיות, ולבסוף הפרקליטות תכריע בתיק הרגיש הזה".

על פי ההערכות, במישור המשטרתי מסתמנת המלצה לסגור את התיק מחוסר אשמה. הנמר שהיה מעורב באירוע יישאר בגן החיות ולא יומת. גם בני משפחתו של נורי הביעו תמיכה בהחלטה שלא לפגוע בבעל החיים.