בלב ת"א: הונאת הנדל"ן המתוחכמת של הנוכל אלעזר ויגדרוביץ'
כתב אישום חמור הוגש נגד אלעזר ויגדרוביץ' (34), שעל פי האישום קשר קשר עם אחרים להונאת איש עסקים בסכום של 3.3 מיליון שקלים. הפרקליטות: "דפוס פעולה מתוחכם ושיטתי". הנאשם נעצר לאחר שניסה להסתנן לארצות הברית

פרקליטות מחוז תל אביב הגישה היום (רביעי) לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד אלעזר ויגדרוביץ', בן 34, בגין מעורבותו בפרשת הונאה מורכבת בתחום המקרקעין. ויגדרוביץ', השוהה במעצר מאז סוף חודש אפריל, מואשם בעבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף, שימוש במסמך מזויף והלבנת הון. לפי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד ראזי מחאמיד, סגן בכיר א' בפרקליטות, ויגדרוביץ' פעל יחד עם שותפיו כדי למכור במרמה בניין ברחוב יוקרתי בתל אביב השייך לשתי אחיות קשישות בנות 93 ללא ידיעתן.
על פי כתב האישום, במהלך חודש יולי 2025 קשרו הנאשמים קשר להונות איש עסקים ויזם נדל"ן, ולהציג בפניו מצג שווא שלפיו שותפו של ויגדרוביץ' הוא אזרח אמריקאי אמיד המחזיק בייפוי כוח למכירת הבניין. במסגרת המזימה, הגיעו ויגדרוביץ' ושותפו לפגישה במשרדי החברה של איש העסקים, שם הציגו את עצמם כבעלי הנכס וכמתווכים מומחים. ויגדרוביץ' אף ניסה בתחילה לשכנע את איש העסקים להעניק לו הלוואה של שלושה מיליון שקלים למימון עסקת נדל"ן אחרת, תוך שהוא מציע את הבניין כבטוחה כוזבת. לאחר שאיש העסקים סירב להלוואה, דחקו בו הנאשמים לרכוש את הנכס בסכום של שישה מיליון שקלים, תוך שימוש במצגי שווא של לחץ זמנים.
כדי להוציא את התוכנית אל הפועל, זייפו ויגדרוביץ' ושותפו ייפוי כוח בלתי חוזר הנחזה להיות חתום על ידי האחיות בעלות הבניין. המסמך המזויף הועבר לעורכת דין שאימתה אותו בחתימה נוטריונית, ובכך נוצר הרושם המטעה כאילו בעלות הנכס התייצבו בפניה והסכימו לעסקה. על בסיס מסמכים אלו, חתם איש העסקים על הסכם המכר והעביר מקדמה של מיליון שקלים בהמחאה לפקודת עורך דין שלפי המצג הכוזב ייצג את האחיות. בהמשך, ניסה אחד משותפיו של ויגדרוביץ' להשתמש בהמחאה זו כדי לפרוע חובות אישיים לרשות המיסים, אך עורך הדין סירב לשתף פעולה עם המהלך.
מסכת המרמה המשיכה להסתעף כאשר הנאשמים הציגו ליזם אישורי ניהול חשבון מזויפים. באחד המקרים, הועברו 400 אלף שקלים לחשבון שהוצג כחשבון נאמנות, אך בפועל היה שייך לחברת "מ' הפקות" שבבעלות ח', מקורבו של ויגדרוביץ'. כדי להעמיק את אמינות העסקה, זייפו הנאשמים בקשה לרישום הערת אזהרה בטאבו. אומנם הבקשה הראשונה נדחתה בשל חוסרים והשעייתו של השותף מעיסוק בעריכת דין, אך ניסיון נוסף באמצעות עו"ד אחר צלח, והערת אזהרה נרשמה לטובת חברתו של איש העסקים. מיד לאחר מכן, העביר איש העסקים סכומים נוספים המסתכמים במיליוני שקלים לחשבונות שונים, בהם חשבון של שותפיו של ויגדרוביץ'.
בשלב מסוים, כדי לטשטש את עקבותיהם, זייפו הנאשמים בקשה לביטול הערת האזהרה בשם האחיות ובשם החברה הרוכשת, תוך זיוף חתימתו של עו"ד ב'. בעקבות הבקשה המזויפת נמחקה הערת האזהרה מהטאבו ללא ידיעת הקונה. בסך הכל, נשללו מאיש העסקים 3.3 מיליון שקלים שעברו תהליך של הלבנת הון, הכולל המרה למטבע חוץ והעברות בין חשבונות. אחת מבעלות הבניין, מסרה בעדותה כי אינה מכירה את הנאשמים ומעולם לא הסמיכה איש למכור את נכסה.
הפרקליטות הגישה בקשה למעצרו של ויגדרוביץ' עד תום ההליכים, תוך שהיא מדגישה את מסוכנותו ואת החשש משיבוש הליכי משפט. בבקשה צוין כי ויגדרוביץ' עזב את הארץ בדצמבר 2025, מיד לאחר ששותפיו זומנו לחקירה, ונעצר בארצות הברית לאחר שניסה להסתנן לשטחה דרך קנדה. "מכלול המעשים מלמד על תחכום רב והיעדר עכבות בביצוע עבירות מרמה חמורות", נכתב בבקשת המעצר. לחובתו של הנאשם עבר פלילי קודם הכולל הרשעות בעבירות אלימות שבגינן ריצה ארבע שנות מאסר בפועל.