mako
פרסומת

הסוכן הסמוי שחדר לארגוני הפשע בלכיש: 26 חשודים נעצרו

לאחר שנה של חדירה סמויה לפעילות של עברייני סמים ואמל"ח בדרום, הסוכן הסמוי "קרקל" - שהופעל על ידי ימ"ר לכיש - השלים עשרות עסקאות שהובילו למבצע רחב היקף עם כוחות מיוחדים, שבמהלכו נעצרו 26 חשודים והוחרמו סמים ואמצעי לחימה בשווי מאות אלפי שקלים

שמעון איפרגן​
פורסם:
הפשיטה המשטרתית בעקבות המבצע הסמוי
הפשיטה המשטרתית בעקבות המבצע הסמוי
הקישור הועתק

ימ"ר לכיש חשפה הבוקר (שלישי) מבצע שבמסגרתו הושתל סוכן סמוי שהוביל למעצרם של 26 חשודים בעבירות סחיטה באיומים, סחר והחזקה של סמים מסוכנים ואמצעי לחימה צבאיים גנובים בשווי מאות אלפי שקלים.

הסוכן, שפעל תחת שם הקוד "קרקל", גויס על ידי מחלק הסוכנים של היחידה המרכזית ושוכנע לחצות את הקווים ולפעול מבפנים נגד גורמי פשיעה הפועלים בתחום הסחר בסמים בדרום. לאורך חודשים פעל הסוכן בלב העולם העברייני, כשהוא מלווה במעטפת מודיעינית ומבצעית של חטיבת המודיעין ומשטרת ישראל. במסגרת פעילותו ביצע עשרות עסקאות סחר מבוקרות בסמים מסוכנים מסוגים שונים, בהיקף כספי נרחב.

עם המעבר לשלב הגלוי של החקירה לפנות בוקר, פשטו עשרות שוטרי מרחב לכיש, לוחמי מג"ב, כלבנים וכוחות מיוחדים ובהובלת ימ"ר לכיש על בתיהם של החשודים ברחבי הגזרה. במהלך החיפושים נתפסו מאות גרמים של סמים מסוגים שונים וכן פריטי אמל"ח.

החשודים הועברו לחקירה בחשד לשורת עבירות, ובהן סחר והחזקה של סמים מסוכנים, קשירת קשר לביצוע פשע, סחיטה באיומים, איומים על שוטר והחזקת אמל"ח. בהמשך היום יובאו החשודים לבית המשפט לדיון בהארכת מעצרם.

מפקד ימ"ר לכיש, סנ"צ שחר לוי, התייחס למבצע ואמר: "ימ"ר לכיש מחויבת לביטחון האזרחים ולערעור תחושת הביטחון של העבריינים במחוז. אנו רואים בשליחות הזו זכות גדולה ופועלים בנחישות להביא את הפוגעים בציבור לדין."