mako
פרסומת

היסטוריה בלתי נתפסת: הלוחמת שכבשה את היכל התהילה

עולם ה-MMA סוער בעקבות ההודעה כניסתה של רונדה ראוזי להיכל התהילה של ארגון ה-UFC. אחרי קריירה עשירה, ובעיקר בעזרת כישרון יוצא דופן, ראוזי בהחלט קיבלה את מה שמגיע לה. בתגובה להודעה, הג'ודוקה האמריקאית מסרה: "זהו כבוד עצום בשבילי. מי ייתן ואני אהיה הראשונה מבין רבות"

גיא רייט
פורסם:
הקישור הועתק

רונדה ראוזי, אחת הלוחמות הגדולות ביותר שאי פעם נכנסו אל תוך האוקטגון והאלופה הראשונה בארגון ה-MMA עומדת לעשות היסטוריה ולהפוך לאישה הראשונה שעומדת להיכנס להיכל התהילה של ה-UFC.

ההודעה על צירופה של ראוזי להיכל התהילה נמסרה בלילה שבין שבת לראשון, במהלך אירוע ה-UFC 225. רבים העריכו כי זה רק עניין של זמן עד שיכניסו את הג'ודוקה האמריקאית להיכל התהילה, אותה לוחמת אשר הגנה על חגורת אליפות ה-Bantamweight (עד 61 ק"ג) שש פעמים לאורך הקריירה שלה והייתה בלתי מנוצחת למעלה מ-4 שנים ב-MMA.

ראוזי התחילה את דרכה ב-MMA כג'ודוקה אולימפית כשזכתה במדליית ארד באולימפיאדת בייג'ינג (2008). בתחילת העשור הנוכחי היא השתתפה במספר תחרויות לנשים לפני שהיא נרשמה לארגון Strikeforce ב-2011. שנה מאוחר יותר, היא זכתה באליפות ה-Bantamweight כשהיא ניצחה את מישה טייט – היריבה המיתולוגית שלה.

ראוזי הפכה עם השנים לאחת הכוכבות הגדולות ביותר בעולם ה-MMA - הן מבחינת הביצועים שלה באוקטגון והן מבחינת מכירות. עד נובמבר 2015 היה לה מאזן מושלם של 12 ניצחונות, כאשר 11 מהם היו בסיבוב הראשון – ו-8 מהם תוך פחות מדקה. בסופו של דבר, היא הפסידה את חגורת האליפות שלה אחרי נוקאאוט מהולי הולמס ואז הפסידה שוב לאמנדה נונז בסוף 2016.

פרסומת

בינואר 2018, ראוזי עשתה את הופעת הבכורה שלה בהיאבקות מקצועית, כאשר נכנסה לזירה בסוף הרויאל ראמבל של ה-WWE. שלושה חודשים מאוחר יותר, היא נלחמה לראשונה בארגון בקרב זוגות ב-Wrestlemania – במה שרבים מגדירים בתור הקרב הטוב ביותר של אותו ערב.

"זהו כבוד עצום בשבילי", אמרה ראוזי בהודעה לעיתונות, "לא רק שניתנה לי ההזדמנות לקחת חלק בקידומן של נשים אל החזית של הענף הזה, אבל עכשיו אני גם החלוצה הראשונה של היכל התהילה. מי ייתן ואני אהיה הראשונה מבין רבות". אתר האינטרנט MMA Junkie מדווח כי ראוזי עומדת להיכנס אל 'האגף המודרני' של היכל התהילה אשר מכבד את ההישגים של לוחמים מהתקופה שאחרי נובמבר 2000. הג'דוקא תצטרף ללוחמים אחרים באגף כגון יוּריה פייבר ופורסט גריפין.

פרסומת

"ללא רונדה ראוזי, לא היו היום נשים ב-UFC", אמר דנה ווייט, נשיא הארגון. "בזכות רונדה, אני ועוד הרבה אנשים אחרים מסתכלים היום על נשים בענפי הלחימה בצורה אחרת. בתקופתה בארגון, היא כבשה את כל היעדים שלה והפכה לכוכבת עולמית ומודל לחיקוי". טקס קבלתה אל היכל התהילה עתיד להתקיים ב-5 ליולי בלאס וגאס.