צונאמי (צילום: אימג'בנק/GettyImages)
שיט, לא עוד פעם | צילום: אימג'בנק/GettyImages

בארץ בדרך כלל אין לנו מאבקים יוצאי דופן עם איתני הטבע. אין לנו סופות טורנדו גדולות, רעידות האדמה כאן הן בדרך כלל רק משהו לשיחת מסדרון קצרה וגם צונאמים עוד לא הגיעו לאזורנו. במילים אחרות: אין ספק שאנחנו גברים בתחומים שלנו, אבל מול הטבע לא יוצא לנו להתמודד. במקומות אחרים בעולם דווקא כן יוצא ללא מעט גברים להתמודד עם ים, אוויר ויבשה ברגעים הכי קשים שלהם. מתוך אלה יש את מי שנשארו בחיים כדי לספר סיפורי הישרדות מדהימים.

מים: שרד שני צונאמים

"המים כללו כל מיני דברים כמו מכוניות וספינות", משחזר זכרול פואדי את האירועים שחווה בצונאמי. פואדי הוא ככל הנראה האדם היחיד בעולם ששרד צונאמי ענק, פעמיים - הראשון בשנת 2004 והשני לפני כשנה ביפן. את הצונאמי הראשון שלו שרד פואדי באמצעות נסיעה על אופנוע עליו סחב את משפחתו להרים וכך התחמק מהגל. הוא הלך ללימודי רפואה לאחר מכן, כשחשב שאם יתרחק מביתו שבאינדונזיה לא ייתקל בצונאמי נוסף. אלא שמחשבות לחוד וגורל לחוד. "הייתי בקומה השלישית בדרך לסמינר", הוא משחזר את האירוע השני. "הייתה רעידת אדמה אדירה, יותר גדולה מזאת הקודמת, וחשבתי שצונאמי עשוי לבוא". גם הפעם, ניחשתם נכון, הוא אסף את עצמו וברח. אז נכון, הוא לא נאבק לבדו כאדם בודד מול נחשול מים בגובה עשרות מטרים – ובכל זאת, צריך לתת את הכבוד הראוי למי ששרד צונאמי פעמיים.

אוויר: שרד סופת טורנדו

ניצול טורנדו (צילום: wkyt.com)
זחל כדי לחלץ את אהובתו. מייקל פארקר | צילום: wkyt.com

סופת טורנדו נעה במהירות של 115 קמ"ש במינימום ויכולה להגיעה עד ל-510 קמ"ש. איפשהו בין לבין התמקם לו הטורנדו שהיה בקנטאקי שבארה"ב ממש לא מזמן, בו מספר רב של בתים נהרס במקום. מייקל פארקר, שהציל את חברתו, הוא גיבור היום במקום. חברתו נקלעה אל מתחת להריסות של מה שהיה קודם לכן ביתה. "זה נראה כמו עשר דקות שצעקתי אליה", הוא שחזר בראיון לעיתון מקומי. "בשלב מסוים סוף סוף מצאתי אותה, וזחלתי מתחת להריסות. הוצאתי משם דברים עד שהגעתי אליה". אחרי שעשה זאת, הוא מספר, מצא אותה תקועה שם. "אני בקושי יכולה לזוז", סיפרה חברתו אפריל הולט אחרי שפארקר חילץ אותה תוך כדי סיכון ממשי לחייו, "אבל שמחה להיות בחיים".

טורנדו בארה"ב, ארכיון (צילום: חדשות 2)
עזוב אותך, הוא סתם מנסה לעשות רושם | צילום: חדשות 2

חום: שרד תשעה ימים במדבר סהרה

מאורו פרוספרי ניצח את המדבר הקשוח כאשר שתה את השתן שלו כדי לשרוד. איך מגיעים למצב כזה? פרוספרי נוהג לבצע במסגרת חייו ריצות ארוכות, כשאחת מהן הייתה ריצה של יותר מ-200 קילומטרים במרוקו. מה שהוא לא לקח בחשבון הוא שהאוריינטציה האנושית לפעמים מוגבלת, ובמהלך ריצה כזאת במדבר הענק קשה למצוא את הצפון והדרום. פרוספרי הלך לאיבוד. הוא רץ כמה מאות קילומטרים לכיוון אלג'ריה ואחרי 36 שעות, עניין של היגיון בריא, הוא התייבש ונגמרה לו השתייה. איכשהו, סופות החולות והשמש הקופחת לא הכריעו אותו, ובאמצעות שתיית שתן ואכילת נחשים הוא שרד שם תשעה ימים במהלכם איבד כמעט 20 קילו.

אדמה: שרד 27 ימים מתחת להריסות

אוונס מונסיניאק (צילום: telegraph.co.uk)
"אני עדיין לא יודע איך אני כאן עכשיו". אוונס מונסיניאק | צילום: telegraph.co.uk

על רעידת האדמה בהאיטי, שגבתה את חייהם של עשרות אלפים, נדמה שכמעט ואין צורך לספר. 250,000 נפצעו, יותר ממיליון נותרו ללא קורת גג. נראה שקשה להפריז בחוזק של רעידת האדמה ובהשפעה שלה, אבל לצד כל הסיפורים הקשים היו גם כאלה מעוררי השראה של אנשים שהצליחו לשרוד את אסון הטבע שעבר עליהם. אחד הסיפורים הבולטים הוא של אוונס מונסיניאק. הבחור שרד את רעידת האדמה והיה 27 ימים ברצף מתחת להריסות עד שחולץ. הוא כמובן סבל מתת תזונה קשה, היה מיובש – אך נשאר בחיים. שרד. "אני עדיין לא יודע איך אני כאן עכשיו", הוא סיפר לעיתון 'טלגרף' הבריטי. "נקבע שאצטרך למות אבל אלוהים הציל אותי. העובדה שאני בחיים היום היא נס".

חשמל: שרד שבע פגיעות ברק ישירות

אין תמונה
רוי סאליבן

רוי סאליבן, "מוליך הברקים האנושי", היה שומר יערות בוירג'יניה ארה"ב, שנפגע על ידי ברק לא פחות משבע פעמים – ושרד. מה שהרג אותו בסוף היה דווקא אהבה נכזבת - הוא ירה בעצמו לאחר רומן שלא צלח. הנה הרקורד המרשים שלו: ב-42' (נפגע בציפורן), 69' (גבות נשרפו, היה מחוסר הכרה), 70' (כתף צרובה), 72' (שיער עלה באש), 73' (הוריד לו כובע), 76' (קרסול שנפגע) ו-77' (פגיעות חזה ובטן). אגב, הסיכוי לפגיעה על ידי ברק עומד על 1:128,000. סתם, שתדעו.

>> חיסלו ביחד יותר מ-5 מיליון איש: אסונות הטבע הגדולים בהיסטוריה