אחד הדברים שנשים בכל רחבי העולם מייחלות לו, הוא שגברים יהיו קצת יותר רומנטיים בחיי היום יום. שתדעו לפנק בפרחים, להפתיע עם ארוחת ערב מושקעת ומדי פעם לזרוק מחמאות חמודות לאוויר בלי שום סיבה. אבל הבעיה היא שכולנו גדלנו על סרטים שלקחו את רעיון המחוות הרומנטיות הרבה יותר מדי רחוק. יוצרי הסרטים האלה גורמים לך לחשוב שאתה חייב לעשות דברים מטורפים כדי לזכות באהבה והערכה של בחורה – מה שגם יוצר לנו, הנשים, ציפיות די מוגזמות ממך.

אז הנה כמה מהמחוות הרומנטיות הכי בולטות שאפשר למצוא בקולנוע והסיבות שיסבירו לך למה זה רעיון גרוע לבצע אותן במציאות.

להשמיע לה שיר מחוץ לבית שלה

הסרט: "אמרי לי כן", 1989. עם ג'ון קיוזאק.

המציאות: הסרט הישן והדביק מדי הזה מציג סצנה שכולנו מכירים – בחור חמוד מנסה לזכות בחזרה בלבה של בחורה חמודה על ידי השמעת שיר מחוץ לחלון. סרנדות, טייפים של פעם, הקראת שיר מקורי במיקרופון כדי שמישהי בקומה שמינית תשמע אותך – זה פשוט לא יעבוד במציאות. זה מוזר, מלחיץ, קצת קריפי ובעיקר מאוד מציק לשכנים. במיוחד בגרסה הישראלית של קריוקי.

להצהיר על האהבה שלך אליה מול כולם

הסרט: "ההצעה", 2009. עם סנדרה בולוק.

המציאות: סבבה שאתה אוהב אותה והכול, אבל מן הסתם זה לא ממש מעניין אף אחר חוץ מהבחורה שלך (וגם אותה לא תמיד, סה לה וי). אם תתחיל לצרוח במשרד שלה בתל אביב, מול כל הקולגות שלה, שאתה מאוהב בה ורוצה להתחתן איתה (כמו שקורה בסרט, במשך שלוש דקות שלמות שמישהו צריך להחזיר לי), סביר להניח שהדבר הכי מעניין שיקרה זה שמישהו יקרא לאיש ביטחון.

להשקיע יותר מדי בדייט

הסרט: "חמישים גוונים של אפור", 2015 ולצערנו יהיה מזה עוד.

המציאות: העולם שאנחנו חיים בו היום מתחלק לשניים: עניים, ועניים יותר. מעל כולנו נמצאים המגה עשירים שיכולים להרשות לעצמם הכול כמו, מסתבר, לאסוף את הדייט שלהם במסוק, בדיוק כמו שקורה בסרט חמישים גוונים. אז אולי מבפנים לכל אחת יש פנטזיה שאיזה גבר מגה עשיר יתאהב בה קשות ויפתיע אותה ככה, אבל אם זה היה קורה במציאות, המחשבה הראשונה שלנו הייתה.. מה נסגר איתך בן אדם?! יש מחר יום עבודה, אני לא מכירה אותך עד כדי כך טוב, אני בחיים לא אוכל להשקיע בך באותה מידה ואין מצב שאני עולה למסוק שלוקח אותי ליעד לא ידוע עם טייס שהוא לא באמת טייס. זה הרי מנוגד לכל מה שלימדו אותנו כשהיינו קטנים – לא עולים לכלי תחבורה של מישהו שמציע לנו סוכרייה. גם (וקשה לי מאוד לומר את זה) אם הסוכרייה הזאת שווה מיליונים.

לעשות ה-כ-ו-ל כדי לאתר אותה

הסרט: "סינדרלה", 1950. עם נסיך לא שפוי.

המציאות: איכשהו לאחים גרים זה היה נשמע מאוד הגיוני שמישהו מחפש את האהובה שלו על ידי התאמה לנעל ועוד יותר מזה – שתהיה רק בחורה אחת במידה הזו. אז כשזה עוד היה בספר יכולנו להבין וכשזה הפך למצויר יכולנו לקבל את זה, אבל כשאנשים אשכרה מתרגמים את זה למציאות – כבר לא. אם בספר זה היה בעזרת נעל, היום זה בעזרת הרשתות החברתיות. כל חודש צץ מישהו שמבקש בפוסט מרגש, ובמרגש אני מתכוונת הזוי, לעזור לו למצוא בחורה שהוא ראה לשניה וחצי ברכבת. ואם בכלל יש לה חבר? ואם הבן אדם שמחפש הוא סטוקר משוגע? ואם היא לא רוצה שימצאו אותה? תודה רבה, אבל אם אני אאבד נעל, הדבר היחיד שישמח אותי בסיטואציה הזו הוא שאני אוכל ללפרגן לעצמי בזוג חדש.

לעשות ה-כ-ו-ל כדי להיות איתה

הסרט: "רומיאו וג'ולייט", 1996. עם ליאונרדו דיקפריו.

המציאות: למרות שיוצרי הסרט כבר תרגמו בגרסה הזאת את הטרגדיה של שייקספיר למציאות (שתי משפחות שמייצגות אימפריות עסקיות שמתחרות זו בזו), עדיין מדובר באנשים שחיים בסרט. אומנם יוליה היא זו שמתחילה את המחווה הרומנטית המטומטמת בשתיית רעל כדי לדמות את עצמה למתה, אבל רומיאו הוא זה שלוקח את המחווה צעד אחד רחוק מדי, כשהוא שותה בעצמו רעל כי אין לו מה לעשות בעולם הזה בלי אהובתו. אכן מסר מעולה לאנשים ברחבי העולם. מיותר לומר מה גרוע בלעשות את זה במציאות, נכון?

לקבל החלטות פזיזות מדי לגביה

הסרט: "דמדומים 2", 2009. עם רוברט פטינסון ויותר מדי ערפדים.

המציאות: נשים רגע בצד את עניין המדע המגה בדיוני שיש פה, הסצנה הכי מוזרה בסרט היא זאת שקורית בסוף, בה הערפד אדוארד מסכים להפוך את החברה שלו לערפדית רק אם היא תגיע איתו לפשרה ותתחתן איתו. ובמקום שזה ישמע לכולם פסיכי, זה מתפרש כמעשה אהבה עילאי. למה? מי רוצה להשתנות לנצח בשביל אהבה מהתיכון? ומי עושה טובה למישהי בתמורה לזה שהיא תתחתן איתו? ומי הבחורה שמסכימה? אפשר רק לקוות שאם במציאות מישהי מבקשת ממך להפוך אותה באופן נצחי למשהו שהיא לא (ועוד בגיל 17), הדבר הכי חכם שתוכל לעשות הוא לסרב.

לנשק אותה בגשם זלעפות

הסרט: כל הסרטים הרומנטיים מאז ועד היום.

המציאות: כמעט בכל סרט כזה, הבחור מגיע אל הבחורה דווקא בשיא הגשם והקור ומחליט שעכשיו זה זמן מצוין להתנשק ואולי גם יותר מזה. זה קורה ב"מכושפת", "היומן", "נקודת מפגש", "ג'ון היקר", "שודדי הקאריביים", "ספיידרמן", "50 דייטים ראשונים" ועוד ועוד ועוד. מן הסתם במציאות זה הרבה פחות נחמד ובטח שלא רומנטי. המצב היחיד שבו זה לגיטימי לטבוע בסופה של מים קרים תוך כדי התמזמזות לוהטת, הוא אם אתה הומלס. אבל במקרה כזה כנראה שיהיו דברים אחרים בסיסיים שיעניינו אותך הרבה יותר מאשר בחורות.

לנסות לתפוס את המטוס שלה

הסרט: "גוד לאק צ'אק", 2007. עם ג'סיקה אלבה, שבשבילה כל אחד היה רץ בניסיון להשיג את המטוס.

המציאות: כולנו מכירים טוב מאוד את הסצנה השחוקה ההיא בה הבחור מבין שהבחורה שהוא רוצה נמצאת על מטוס בדרך לשום מקום והוא חייב לעצור אותה. כמובן שהוא רץ בשדה התעופה, כמובן שהוא חייב לקנות כרטיס למחלקה ראשונה כי רק זה מה שנשאר וצריך לאתגר אותו, כמובן שאף איש אבטחה לא מצליח לעצור אותו, כמובן שהוא מצליח לעלות למטוס רגע לפני ההמראה וכמובן שהוא מצליח לשכנע את הבחורה להיות איתו. סך הכל, אקט פשוט לביצוע. גם הבן אדם הכי אמיץ ונחוש בעולם לא יכול לגרום לזה לקרות. זאת אומרת הוא כן, אבל הוא ייכנס למעצר.

כמובן שאין לראות בכתבה הזאת המלצה של הכותבת לאבד כל חוש בסיסי של רומנטיקה ואישור לא להשקיע בזוגיות.