עד הגשם הראשון - הגג של מלון מרינה

marina roof bar & pool (צילום: תמר מצפי, גלובס)
הגג של מלון מרינה | צילום: תמר מצפי, גלובס

זוכרים את הסצנה ב"סקס והעיר הגדולה", שבה סמנתה "מתפלחת" לגג סודי במנהטן, טובלת בביקיני מצומק בבריכה בגודל גיגית, לוגמת "קוסמופוליטן" ומתחזה להיות חברה במועדון היפים והיפות של הגג? אם תרצו לחוש קמעה מהזוהר האסקפיסטי, הרי שהגג של מלון מרינה הוא המקום בשבילכם. חשוב להסתייג ולומר בכנות, שהלוקיישן של כיכר אתרים כמו גם מלון "מרינה" עצמו, אפרורי עד כדי תחושת עגמומיות.

אך בקומה החמישית של המלון, נגלית דווקא תמונה קיצית משובבת של נוף משובח המשקיף על שלל יאכטות לבנות "א-לה-מונקו", על פיסת ים תכול ועל שלל יפים-יפות בצבעי שוקו-מוקה, שרועים על מיטות צחורות.

בניגוד לגגות אחרים הפועלים החל משעת השקיעה, הגג של "מרינה" פתוח החל מעשר בבוקר ומספק תעסוקה בטלה למי שזמנו בידו. במקום שלושה ברים עסוקים המנפיקים אלכוהול ותצפית נהדרת על החוף, על הכיכר ועל המתרחש בבריכת השכשוך הקטנה שבמרכז הגג.

על הדק הלבן פזורות מיטות שיזוף רחבות ונוחות במיוחד, שעליהן ניתן להתפרקד, להיצלות תחת שמי ים תיכון ולעשות את מה שעושים בעונג רב במצבים כאלה - כלום. במהלך שעות היום פתוח המקום גם לאורחי המלון ולילדיהם, ואילו משעות אחר הצהרים ועד השעות הקטנות של הלילה מוגבלת הכניסה למזמיני מקום מראש בלבד וללא ילדים.

המקום שייך לקבוצת צעירים (אחד המעורבים בפרויקט הוא אייל קיציס), המפעילה מתחמי בילוי והסעדה נוספים ברחבי העיר וזיהתה את הדבר החם הבא בחו"ל, כמקומות בילוי על גגות. הקבוצה, שזיהתה את הפוטנציאל הטמון דווקא בגג של מלון מרינה, מבטיחה להשאיר את המקום פתוח עד לבואו של הגשם הראשון.

הזמן הטוב ביותר לפקוד את הגג של "מרינה" הוא ללא ספק שעת השקיעה המרהיבה, הראויה לכל סופרלטיב קלישאתי אפשרי, ומאפשרת ללגום בירה או שמפניה בכוסות פלסטיק שקופות דמויות זכוכית (זכוכית אסורה סביב הבריכה), להתנועע לצלילי מוזיקת רקע יחסית רגועה ולנשנש משהו קטן. חשוב לציין שהאוכל כאן הוא לא העיקר, ותפקידו המרכזי הוא לרפד את הקיבה כדי לאפשר לאלכוהול נוסף להימהל בבטחה במחזור הדם.

אין תמונה
Marina roof bar&pool. ויש מיטות שיזוף!

בעלי המקום מבטיחים שדרוג של התפריט בהמשך, אך בשלב זה מי שפוקד את המקום מסתפק בתפריט "שפת בריכה" סטנדרטי הכולל המבורגר בינוני באיכותו, סנדוויצ'ים וטורטיות, צ'יפס ותפריט חדש של סושי שלא ניסינו. הפיצוי - יש הרבה מה לאכול בעיניים.

Marina roof bar&pool - הקומה החמישית של מלון מרינה, כניסה מכיכר אתרים, ת"א. חובה להזמין מקומות. טלפון: 052-6065555. כשר. מחירים לדוגמה: 25-50 שקל

רק בגלל הרוח - sublet

כאילו לא מספיקים האתגרים האובייקטיבים שמציבה העיר ת"א לבלייניה, אזי עד שמגיעים לגג המאד נחשב של "סאבלט", עוברים מסלול הדומה לשרשרת חיול בבקו"ם - חבלולים, דגלולים, מעליות ורשימות. כשסוף סוף מגיעים, מתגלה מראה מפואר של גג ענק המרופד בדק עץ מרווח, בריהוט מושקע ובשני ברים מאובזרים במיטב המשקאות ובברמנים יעילים ונאי מראה.

סאבלט (צילום: תמר מצפי, גלובס)
סאבלט. האוכל לא משהו | צילום: תמר מצפי, גלובס

את הברים, החל מהשעה 22:00, מקיפות בצפיפות מספר טבעות חנק אנושיות של קהל "נכון" בשילובי גילאים סדורים שתי וערב - גברים מבוגרים ונשים צעירות. המלצריות לבושות בגופיות צמודות וממותגות ועל הגג של "סאבלט" משהו קורה כמעט כל לילה. גם מהגג הזה, ניבט נוף מנצנץ ומתעתע ביופיו של תל-אביב-יפו והבריזה מוגשת לאורחים חינם בחסות הים ובחסות מאווררי ענק.

כמו ב"מרינה", כך גם ה"סאבלט" שייך לכוורת צפופה של אנשי לילה תל-אביבים, ביניהם אלון קסטיאל, החותרת להביא את הדבר החם הבא מחו"ל בתחום הבילוי, ואם לשפוט לפי הצפיפות והקהל הנכון המאכלס את המקום, עושה רושם שהם גם הצליחו.

גם כאן, ה"אמביאינס" - המורכב ממוזיקה שהולמת ברכות ברקות וקהל שטוף זימה, מכתיבים את מידת הטרנדיות של המקום, בעוד האוכל הינו שחקן שולי. התפריט מורכב ממנות שתפקידן לשחק לצד האלכוהול , ברובו בועות קופצניות של cava שכבשו בסערה את מקומם של הבריזרים בתור האלכוהול האופנתי התורן.

בתפריט, כמה פריטים לא מרשימים בעליל כמו פיצה טורטיה עם רוטב הבית ומוצרלה, מבחר מזטים סתמיים של איקרה, סלסה, צזיקי, לבנה וחציל בטחינה וירקות אנטיפסטי שרבצו נטולי תיבול ואנרגיה בצלחת.

Sublet - קויפמן 6, טיילת הרברט סמואל ת"א, חובה להזמין מקום מראש. לפעמים המקום נסגר לאירועים. טלפון: 052-3058686. מחירים: 29-44 שקל

הסיסמה: סבבה - VISTA

ויסטה (צילום: תמר מצפי, גלובס)
ויסטה. מתגאה בקוקטיילים שהמציא אחד הבעלים | צילום: תמר מצפי, גלובס

ונתחיל דווקא מהסוף להתחלה. לאחר שיורדים ממרומי הקומה ה-17, שם שוכן הגג של ה"ויסטה", במעלית מקרטעת ועמוסה לעייפה בחוגגי לילה, הדבר שהכי מתבקש לעשות הוא לפלוט אנחת רווחה, למחוא כפיים ולשיר: "הבאנו שלום עליכם". ובאמת, מי שפעימות ליבו רפות, מוטב לו שלא להאמיר לגג הקטן, הצפוף והשמח במיוחד של ה-"ויסטה", למרות המראה הפנורמי המרהיב של ת"א הנשקף ממנו.

היתרון של המקום הוא גם חסרונו - גג יחסית קטן, המאכלס כ-200 איש, מהזן השיקי והלא מתאמץ וגם כמה תיירים חמודים. היתרון של הויסטה, בא לידי ביטוי באווירה לא מלוקקת ובמקום לא מעוצב יחסית למקומות אחרים, בבר יחיד ולא עצום מימדים המעניק שירות אישי וידידותי במיוחד.

כזה המצליח לייצר אינטימיות לא דוחקת ושיחה נעימה עם הברמנים/ות. החיסרון הוא תחושה מעט קלסטורפובית המשולבת בפחד גבהים לכל מי שסובל ממנו, אך זוהי תחושה שניתן להיפטר ממנה בקלות בסיוען האדיב של כמה טיפות אלכוהול.

סביב הגג פזורים גם כמה מקומות ישיבה, אבל עיקר האקשן הוא כאמור סביב הבר המאד צפוף. סביב עמדת הדי.ג'י, מתקלט אחד מהשותפים עם מוזיקה עכשווית. תפריט האלכוהול מתגאה במבחר קוקטיילים שהמציא אחד מבעלי המקום, ברמן במקצועו. לדוגמה: "זינקה" המורכב ממליבו, אננס, פלפל שחור ותפוזים ועוד שילובים אלכוהוליים-מתקתקים כאלה ואחרים.

גם כאן, אין בשורות לכתוב הביתה אודות תפריט האוכל, המוגדר כרגע בהרצה. הצצה לתפריט מראה דווקא על ניסיון לייצר כמה מנות יצירתיות מעט יותר מהמקובל כמו סביצ'ה סלומון ביוגורט, קרפצ'יו פיסטוק וסוגי נקניקים עם קוביות מלון. אנחנו נצמדנו לפלחי אבטיח צוננים שהוגשו עם גבינה בולגרית, כמו בחוף של פעם.

VISTA - בן יהודה 3, ת"א. טלפון: 054-2072000. מחירים: 24-40 שקל