שפית - מריה (צילום: Alona ditinchuk)
חושבת על מנה חדשה. מריה פיסנץ | צילום: Alona ditinchuk

ט"ו באב כבר כאן, ואתם מוצאים את עצמכם שוב מתרוצצים עם רשימת קניות הכוללת בלונים בצורת לב, שוקולדים ודובוני אכפת לי. חברים הגיע הזמן להתעורר: אנחנו חיים בישראל, דביק פה גם ככה - אין צורך שתוסיפו עוד לחות לקו החוף. אז איך כובשים מחדש את הלב של הגברת הנבחרת ללא שימוש בבובות פרווה? 

כדי לענות על השאלה בצורה מקצועית ואמינה נפגשנו עם מריה פיסנץ, שזכתה על ידינו באופן ספונטני בתואר השפית הכי סקסית בתל אביב, שללא ספק יודעת על מה היא מדברת. למדנו ממנה איך לכבוש את לב האישה דרך הקיבה, וגם זכינו בכמה מתכונים שאפילו אתם יכולים להכין לבד, בלי השגחת מבוגר אחראי. הספק לא רע, הא?

קודם כל, קצת ריספקט: מריה בת ה-26 היא השפית של מסעדת 'בבה יאגה' בתל אביב (שאגב משתתפת בפסטיבל 'שף תאכל' שמתקיים עד סוף החודש, אם בא לכם לנשנש). את השיחה בינינו אנחנו מתחילים בהסכמה הדדית: אוכל זה דבר סקסי. וכשאני אומר הסכמה הדדית אני מתכוון לכך שמריה מדברת בזמן שאני מהנהן עם הראש ומזיל ריר. אחרי הכל מדובר בבחורה סקסית שאוהבת לבשל, מבחינתי אפשר להזמין רב ובופה. 

אבל נחזור לעניין: "אוכל זה דבר סקסי", חוזרת ואומרת לי מריה, "זה בגלל שהרומן שלנו עם אוכל מתחיל במבט הראשון שאתה זורק למנה, בדיוק כמו המבט הראשון בין גבר לאישה הכל מתחיל שם, במראה החיצוני שהופך למשיכה. גם מאוד סקסי בעיני לראות אנשים נהנים מהאוכל. אני שונאת לראות בחורות שמתחשבנות על קלוריות, אני יודעת שזו מעט חשיבה של גבר, אבל זה מה יש". אין צורך להתנצל מריה, אין לנו שום בעיה עם זה.

שפית - מריה (צילום: Alex Litvinov)
גם שפית, גם סקסית. איפה הרב? | צילום: Alex Litvinov

אז אני מבין, שבדומה לגבר, גם הדרך ללב של האישה עוברת בקיבה?
"ברור. אני לדוגמא מאוד אוהבת בשר, אתה יכול לדמיין נתח בשר כזה סביב עצם וכשאוכלים אז בעצם מפשיטים את העצם עד שהיא נשארת עירומה, זה מאוד סקסי בעיניי. חוץ מזה, אתה בטח יודע שאין משהו סקסי יותר בעיני נשים מגבר מבשל במטבח".

תגידי, בתור שפית, הגבר שלך צריך להבין באוכל גם כן?
"מניסיון העבר שלי אני חושבת שעדיף שבן הזוג לא ידע לבשל. כמו כל תחום אחר, מאוד קשה כשבני זוג חולקים מקצוע, כמו שני שחקנים או שני רופאים. בישול זה הקטע שלי, אז תן לי אותו, זה הכיף שלי."

בחורות שלא אוכלות בדרך כלל עצובות

מה הטעות הכי גדולה שגברים עושים כשהם לוקחים בחורות למסעדה?
"זה לא ברור? הטעות הכי גדולה זה כשהם נותנים לבחורה להזמין סלט. הרי ברור שהיא תגמור חצי מהצלחת שלך גם ככה, אז שתזמין כבר מנה אמיתית. אני אומרת לך שאם הבחורה מזמינה סלט, כדאי לך להזמין עוד מנה בשבילך כי גם ככה היא הולכת לפשוט על שאר הצלחות בשולחן. אנשים שלא אוכלים הם לא כיפיים. אני לא הייתי רוצה להיות עם גבר שלא אוהב לאכול. אוכל טוב זה דבר כיפי, גורם לשיחה ולאווירה נכונה. בחורות שלא אוכלות בדרך כלל עצובות".

תכל'ס מריה צודקת. אתם יכולים לדמיין לבד תגובה של בחורה שמגיעה הביתה ומחכה לה שולחן מלא אוכל, שאתה הכנת. מריה אומרת לי שזה הרבה מעבר לאוכל. זה מראה שחשבת, תכננת, עמלת ובאמת השקעת בבחורה שלך. תראו לי אישה שלא תקבל פיק ברכיים מזה. אז נכון, יש מסעדות וזה נחמד מאוד, אבל לעיתים אפשר להפתיע גם בבית. אגב, אם אתם שואלים מתי להפתיע בבית, אז מריה ממליצה דווקא בזמנים הכי לא צפויים. "ביום הכי שגרתי, כשהיא חוזרת אחרי העבודה שלה בערב, הפתעה!". אנחנו מאמצים -  נשמע כמו התחלה של ערב לא רע.

תגידי, איך אפשר להרשים שפית בארוחה שאני מכין בבית?
"שאלה טובה. הארוחה שהכי הרשימה אותי לא הייתה דווקא מרשימה מבחינה קולינרית, אבל היה בה משהו מעבר. האקס שלי היה גם טבח, ובאחת הפעמים הראשונות שנפגשנו אצלו הוא הכין לי מאכלים רוסים שמאוד חיממו לי את הלב' כי זה הזכיר לי את הילדות ואת הבית וזה הרשים אותי מאוד". אז במילים אחרות: צרו קשר עם קצין המודיעין ביחידה שלכם ותבררו מאיזה בית מגיעה הגברת.

בסופו של יום את עדיין ממליצה להתחיל עם בחורה סביב ארוחה טובה?
"בוודאי. יש משהו באוכל שהוא נורא בסיסי כדי לחיות, משהו שאי אפשר בלעדיו, זה מה שגורם לו להיות אחד הגורמים הכי מחברים בין אנשים, אם תדאג לזה שהאוכל יהיה טעים אז בכלל הרווחת".

אני מבין לאן את חותרת, אין צורך, אני מכיר את כל הטריקים. בנות אוהבות את דברים טעימים. אני מתארגן על תותים וקצפת וסגרתי פינה.
"יפה, אז ממש לא", מחליטה מריה לשבור מיתוס. "כולם נתפסים לתותים וקצפת כמשהו סקסי, אבל אני חושבת שזה עניין חברתי שנטמע בנו והפך להיות יותר מידי קיטשי. הרעיון בבסיסו נחמד, אבל בסופו של יום זה לא אוכל - בחורה רעבה רוצה לאכול, לא לנשנש. אני מציעה תמיד ללכת על דגים, שידועים כמאכלים מעוררי מיניות".

רשמתי. רגע לפני שאנחנו עוברים למטבח, עצה אחרונה: נגיד וכבר התמזל מזלי ומצאתי בת זוג שאוהבת לבשל. מה הדבר הכי חשוב לדעת עלייה?
"תשמע, כשפית, ואני חושבת שזה חל גם על שאר הבשלנים, שמשקיעים באוכל, חושבים ומתכננים, חשוב לנו שיהיה את הזמן והמרווח כדי שלא יפריעו באמצע. גם כשאני חושבת על בן הזוג האידאלי שלי אני חושבת על מישהו שלא יהיה קרציה, שייתן לי את מרווח העשייה שלי, כי אם אני נחנקת, גם היצירתיות שלי נחנקת. אבל מעל הכל הכי חשוב שהגבר יאהב לאכול כדי שתהיה לי האפשרות לעשות עליו ניסויים קולינריים".

ולסיום: מתכונים

את מחפשת גבר שיהיה שפן ניסיונות לאוכל שאת מבשלת? קיבלת! ביקשתי ממריה שתחלוק איתנו כמה סודות מקצועיים למנות טובות שיפילו כל בחורה מהרגליים, אבל שגם יהיו מספיק קלות להכנה כך שאפילו אנחנו הגברים לא נצליח להרוס אותן. זה מה שיצא:

קרפצ'ו דניס (צילום: Anatoly kras)
קרפצ'ו דניס | צילום: Anatoly kras

קרפצ'ו דניס לאנינות טעם
לוקחים פילה דניס נקי מעצמות ופורסים אותו לפרוסות דקות. מסדרים על הצלחת ומתבלים מלמעלה בשמן זית, מיץ לימון טרי ומלח גס (כל זה יחסית מעט, פשוט תטעמו) גורמים לזה להראות כמו בתמונה ומריה ממליצה מאוד להוסיף גם את הקוויאר האדום, מקשטים מסביב בעלי מיקרו של סלק וזהו. זמן הכנה: פחות ממה שלוקח למחשב שלכם לעלות, אבל פשוט כמו ללחוץ על כפתור ההפעלה.

דג לברק בתנור
לוקחים דג טרי שלם, נקי מבפנים, אפשר לקנות אותו ככה. פשוט מבקשים בחנות שינקו אותו ואז שוטפים אותו, מניחים חתיכת לימון ורוזמרין בתוך הדג. עוטפים מלמטה בנייר כסף, מורחים את הדג בחמאה, מטבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס. מכניסים לתנור שמחומם ל 180 מעלות לכ 20 דקות ויש לך חתיכת אישה מרוצה ושבעה בבית, ועוד לא הגעת לחצי מהמחצית בראשונה במשחק.

עכשיו, משהחכמתם מעט ואף קיבלתם מתכונים פשוטים (יחסית, יחסית) כדי להפיל את בת הזוג הנבחרת מהרגליים, כל מה שנשאר לכם זה להגיע למטבח  - נו, אתם יודעים, המקום הזה עם המקרר והמיקרוגל שמצא באחת מפינות הבית - ולהתחיל לבשל. בהצלחה, תודיעו לנו איך יצא בתגובות או בעמוד הפייסבוק שלנו.

>>> תמיד אפשר לדעת כשהיא לא בתולה?