הניחו את בקבוק הבירה בצד לרגע, תשכחו את כל מה שחשבתם שאתם יודעים על סצנת הברים המעופשת והכינו את הכבד. אמנות הכנת הקוקטיילים, המבוססת על טכניקת הערבוב, מיומנות המזיגה והיכולת להעביר סיפור באמצעות משקה, ממשיכה לכובש את סצנת הברים בסערה.

עוד מספר חודשים יגיעו חמישים מיקסולוגים מרחבי העולם למונדיאל של האלכוהול - תחרות ה"וורלד קלאס" העולמית, וינסו לשקשק את דרכם אל המקום הראשון. התחרות תיערך השנה בספטמבר בדרום אפריקה והיא הזדמנות מצוינת לבדוק כמה רחוק אפשר להגיע עם טקילה וחלום.

כמו בשנים קודמות, גם השנה ישראל שולחת נציג מטעמה, לא לפני שהוא יעבור בידוק בטחוני וסינון קפדני. הסינון התחיל משלב המוקדמות, אליו נרשמו 100 מתמודדים. לאחר הניפוי הראשוני, הגיעו 45 ברי מזל אל רבע הגמר, ולאחר מכן העפילו 22 מוכשרים ממקומות שונים בארץ אל שלב חצי הגמר.

"לא כל שמן הוא בהכרח שחקן פוטבול טוב"

מלון בוטיק עלמה נערך לקבל באלגנטיות את שלב חצי הגמר, הכולל סדנאות וסמינרים המועברים על ידי השופטים והרבה הרבה ציפייה ומתח. המיקסולוגים הגיעו מצוידים מהבית עם ארגזים על גבי ארגזים של בקבוקים, כוסות ואפילו כובעים ותלבושות. ניכר שיש עבודת הכנה רצינית סביב התחרות, אבל מה הופך ברמן טוב למיקסולוג מעולה? צמד השופטים בשלב חצי הגמר, צ'ארלס ג'ולי משיקאגו, הזוכה בתחרות בשנה שעברה ודונלד קולוויל מסקוטלנד, מומחה וויסקי בינלאומי, יכולים לענות על השאלה הזאת. "יש שלושה מרכיבים חשובים שמשנים הכל: טכניקה, תשומת לב לפרטים ויצירתיות. גם התשוקה היא מרכיב מרכזי, אבל במיוחד צריך לשים דגש על טכניקה. זה כמו שלא כל שמן הוא בהכרח שחקן פוטבול טוב, גם לא כל מוזג משקאות הוא מיקסולוג שיכול לנצח בתחרות".

צ'ארלס מוסיף "המשקה חייב להיות טעים, אבל אני גם רוצה לראות את האישיות שלהם יוצאת ושיש אווירה טובה על הבר. אם אני יכול לשכוח לרגע שאני שופט בתחרות ולהרגיש כאילו אני יושב בבר, זה אומר שהם עושים את העבודה שלהם כמו שצריך". צ'ארלס נתן דגשים מסוימים לתחרות, כמו למשל החשיבות של האירוח, "קוקטייל טוב זה חשוב, אבל לא הכי חשוב. איכות המשקה פחות משמעותית, זה לא מה שמושך אנשים אל הבר, הרי מכונה יכולה להכין את הקוקטייל המושלם. אנשים מגיעים לבר בשביל האינטראקציות והאווירה".

וורלד קלאס- חצי גמר (צילום: ליאור ניר)
אלכוהול למתקדמים | צילום: ליאור ניר

האווירה והיצירתיות בהחלט שיחקו תפקיד מרכזי במהלך היום, כאשר לכל מתמודד הוקצו 8 דקות כדי להכין קוקטייל בהשראת ספר מסוים, סופר או שיר. המתמודד הראשון, ישי בן אור מפסטל שהושפע מאהבת הדבש של פו הדב, הביא איתו בובה וגזע עץ כדי לספר את הסיפור בזמן שהכין קוקטייל מבוסס דבש. אחריו עלה רועי קידר (אימפריאל) שהכין בית קטן מביסקוויטים וקרמל וקוקטייל על טהרת הקקאו בהשפעת עמי ותמי. סיפורי האגדות והקלאסיקות בלטו בין הקוקטיילים, מסינדרלה ועד רומיאו ויוליה. גם התבלינים הפכו למקוריים יותר ככל שהיום התקדם, אם זה צ'ילי מתוק, פלפלים חריפים, שמנת מכל הסוגים, ביצים ירוקות (בהשפעת ד"ר סוס), רוזמרין, פרחי לבנדר ועוד.

מבחנות מעבדה וסודות היקום בכוס

הקוקטיילים, רובם מתוקים, היו מבוססי ג'ין, וודקה טקילה והתפאורה לא הפסיקה להפתיע. למשל במקרה של אריאל לייזגולד, הברמן של 223, שהלך על הקטע של ד"ר ג'קיל ומיסטר הייד ונעזר במבחנות כדי לרקוח את המשקה. השיא היה כשהוא הביא לצמד השופטים משקפי מגן לקראת הפינאלה של הניסוי. גם דוד קלינצ׳ב, נציג באר שבע והברמן של בטי בר בוטיק, בידר את השופטים כשהביא גלובוס ומערכת כוכבים בהשפעת מדריך הטרמפיסט לגלקסיה וגילה לכולם את סודות היקום והחיים. למרות התחרות והמתח, המתמודדים והשופטים היו משועשעים והייתה אווירה נעימה ומחויכת במהלך התחרות.

וורלד קלאס- חצי גמר (צילום: שוקה כהן)
בדרך לדרום אפריקה | צילום: שוקה כהן

בסוף היום כולם היו שיכורים ומרוצים, הברמנים כבר ערוכים ומוכנים למקצה הבא ויש כבר כמה ניחושים טובים לגבי מי יכול לקחת את הגביע בתחרות העולמית או לפחות להביא שלום עולמי. אוקיי, אז אולי לא שלום עולמי, אבל היי, לפחות יש לנו סצנה מקומית מעניינת עם עתיד מתוק לפניה.

10 הפיינליסטים

העולים לגמר הוכרזו בקוקטייל חגיגי של IBBL Spirits במלון נורמן בעל השיק האירופאי, בו המוטיב המרכזי, מלבד חליפות ועניבות, היה מותג הבלו לייבל המכובד של ג'וני ווקר.

במעמד זה הוכרזו שמות העולים לגמר: אריאל לייזגולד - "בל-בוי", "223", סרגיי אוניפריינקו- "מלון כרמים", אורון לרנר - "הייד אנד סיק", שחר קרייזלר -"הייד אנד סיק", בן שרידן - "אימפריאל", ישי בן אור - "פסטל", ג'יי ארטנה - "בל בוי", דוד קלינצ׳ב- "בטי", דניאל דריי - "קוקטייל אנד דרימס", יובל סופר "גטסבי".