ערק קעואר, המיוצר במפעל של משפחת קעואר מנצרת, מתיימר להיות מותג פרמיום אמיתי. במילים אחרות: מנסה להוציא את הערק מהמעמד העממי שלו ולייסד לו מעמד של יוקרה. האם הוא מצליח? לקחתי אותו הביתה לשבוע וחזרתי עם מסקנה מעודדת: הוא מצליח. וגם: אני רוצה עוד.

אין תמונה
שכח מערק עם שש-בש בים: מעכשיו שתה את הערק שלך במסעדות גורמה. ערק קעואר

הקעואר, אגב, מבוסס על שלושה מרכיבים: אניס טבעי סורי, כוהל ענבים מחברון ומהגליל, ומים. השילוב יוצר שלושה סוגים של ערק: ערק לייט ירוק (45% אלכוהול), ערק קלאסיק אדום (50% אלכוהול), וערק פרימיום שחור (53% אלכוהול).

אני קיבלתי לבדיקה את הקעואר 53, המגיע בבקבוק שקוף בעל תווית שחורה. 53% אלכוהול לא בא ברגל, אבל מביני דבר יודעים שככה עושים ערק אמיתי - משקה מזוקק מענבים, עם אניס, בריכוז גבוה של אלכוהול.

הקעואר 53, כאמור, עומד במבחן היוקרה שהוא מציב לעצמו. מדובר, חברים, בערק שמצליח לענות בכבוד על ההגדרה "פרימיום" - ולו רק בגלל שהוא טוב יותר מרוב המתחרים (אין הרבה כאלה) שנמצאים בשוק. נסתכן ונאמר שה-53 אפילו טוב יותר מהחמישים אחוז של ערק "אל נמרוד", אם כי ההבדל לא מאוד מורגש. הקעואר קצת יותר מתוק, האניס יותר מורגש, והמשקה מחליק בגרון ועושה חשק לעוד. המינוס הוא המחיר כמובן, אבל אם אתה חובב ערק, אתה תרצה לשלם את מה שדורשים עבורו כדי שגם לך יהיה קעואר 53 בארון.

ערק Kawar לייט ירוק (45% אלכוהול): 55 שקל.
ערק Kawar קלאסיק אדום (50% אלכוהול): 83 שקל.
ערק Kawar פרימיום שחור (53% אלכוהול): 132 שקל.