שמח בהולנד (צילום: mrbfaust, Istock)
כמו שאומרים אצלנו: שתה מהנעל, ודפוק את ההולנדית | צילום: mrbfaust, Istock

לאלכוהול ולרס"רים יש מכנה משותף אחד: שניהם אוהבים שעושים להם כבוד. בקיצור, אם השכבת עכשיו 300 שקל על בקבוק קוניאק משובח, הדבר האחרון שאתה רוצה זה למזוג אותו למאג המעפן שקיבלת מבנק לאומי ליומולדת. לשתות בכוס הנכונה זה חלק מהפאסון, וזה אומר, בתכלס, שאתה צריך להצטייד.

כן, זה (שוב) יעלה לך, אבל בקטנה יחסית לאלכוהול עצמו. המלצה שלנו: תן קפיצה למתחם בלומפילד בדרום תל אביב, שם תמצא את ארגל, מיסטרל ומאליבו - שלוש חנויות מעולות לציוד אלכוהול. היתרון: מחירים יותר זולים מכל חנות אלכוהול ממוצעת.

אופציה שנייה ולא פחות זולה: איקאה. אל תעקם פרצוף, כוסות לא צריך להרכיב, ויש כאן כוסות ראויוות במחירים מצחיקים. בכל מקרה - זה הסט שצריך להיות לך בבגאז' כשאתה חוזר הביתה:

"שוט" (shot)

האם-אם-אמא של הכוסות. אין דבר שהיא לא יכולה להיות. החל בכוס המושלמת למשקאות קפואים (וודקה, שנאפסים, טקילה ייגרמייסטר), עבור בקיצור דרך מעולה כשאתה רוצה להוריד דרינק במכה וכלה באמצעי מדידה מעולה, כשאתה רוצה להכין קוקטייל. אתה לא קולט כמה אתה תלוי בה, עד שהיא נעלמת. והיא נעלמת, כי היא נשברת המון. אז תצטייד מראש.

"צ'ייסר" (chaser)

האח הקטן והממזר של כוס השוט. מכיל חצי מהכמות שהיא מכילה, ומשתמשים בו לאותן מטרות כמוה.
מחיר ממוצע: 2-3 שקלים.

"לואו בול" (low ball) / "אולד פאשן"

אם הכוס הזאת היתה גבר, היא בטח היתה מוסא אלפרון. מאסיבית, מפוצצת בפאסון, לא נשברת בקלות ומיועדת למי שבא לדבר ביזנס. אוהבת משקאות בקלאסה: וויסקי, טקילה ורום מיושנים וליקרים. אגב, "לא נשברת בקלות" זו לא בדיחה. בזמן הרכישה, שווה לך להשקיע בכוס עמידה שלא תישבר עקב נפילות קלות. הדבר השני ששווה לשים לב אליו הוא ההתאמה שלה לשייקר, אליו היא אמורה להיצמד כמו חשפנית לברך שלך. אלא אם כן אתה רוצה ללקק את הקוקטייל שלך מהמכנסיים.
מחיר ממוצע: כ-7 שקלים.

"היי בול" (Highball)

כוס כוסית, שמיועדת למשקאות של כוסיות. בקיצור, כוס שמגישים בה כל הדרינקים שמעורבבים עם משקה קל: וודקה רד בול, וויסקי עם קולה, טקילה עם ספרייט, ג'ין טוניק ועוד זוועות מהז'אנר. ניתן לכנות אותה גם "גיי בול".
מחיר ממוצע: עד 10 שקלים.

כוס מרטיני 

כוסות אלכוהול צבעוניות (צילום: istockphoto)
לא מבין מה כל כך מסובך, כולה ביקשתי בירה | צילום: istockphoto

אם יש כוס שתעניק לך תחושה באמת מגניבה בבר הביתי שלך, זו הכוס. מאכלסת בכבוד את כל הקוקטיילים, ותוציא אותך קינג בעיני גברים ונשים כאחד. למרבה הבאסה, בגלל צורתה היפה – משולש שבססיסו רגל צרה וארוכה שנשענת על בסיס רחב – מספיק שתגהק ברדיוס של 100 מטר ממנה בשביל לגרום לה להישבר. לכן רצוי שתתייחס אליה כמו לאמא שלך – לאט ובעדינות, תאחסן במקום מוגן, ותרכוש מראש כוסות בגודל שמתאים לארון האחסון שלך (כלומר, לא גדולות מדי).
מחיר ממוצע: החל ב-12 שקלים ועד כמה עשרות שקלים.

כוס מרגריטה/"סומבררו"

כוס תחמנית במיוחד, שמצויידת ברגל דקיקה ובקצתה סומבררו הפוך, ממנו נשפך המשקה על שמלתה של האישה (גבר בחיים לא שותה את הדבר הזה) שמזמינה אותו. משמח במיוחד אם היא כוסית, שיכורה והשמלה שלה לבנה. בניגוד לאחיותיה הוורסטיליות, בכוס הזאת תוכל להשתמש רק להגשת מרגריטה.
מחיר ממוצע: אז אם אתה שונא מרגריטה ואין לך כוונה להפניק את האורחים שלך בכזו, אין סיבה שתוציא 15 שקל ומעלה סתם. אלא אם כן יש לך דייט עם כוסית בשמלה לבנה.

"סניפטר"/ כוס "בלון"

כוס שמיועדת לחובבי הברנדי והקוניאק משקיענים במיוחד. מדובר בכוס שצורתה ככוס יין, בעלת חלק תחתון רחב ופתח צר, והיא נשענת על רגל נמוכה. ממש לא פריט חובה בבר הביתי שלך, אלא אם כן כבר גיהצת כמה מאות על קוניאק או ברנדי שווה.
מחיר ממוצע: 15-20 שקל לכוס סטנדרטית.

כוס יין 

שמישהו אחר יחפור לך במוח על עפיצות. יין צריך למזוג לכוס, והכוס הזו צריכה להיות באיכות סבירה. האופציה שתתאים לרוב סוגי היין היא כוס יין גדולה במיוחד ובעלת עובי דק, וזה גם מה שתגיד למוכר/ת.
מחיר ממוצע: מחיר כוס סטנדרטית ינוע בין שקלים בודדים לכ-20 שקלים. כוסות משודרגות יכולות להגיע למאות שקלים.

כוס שמפניה/"פלוט"

בחורות מתות על שמפניה, והן עוד יותר מתות על בחורים שיודעים להגיש להן אותה בכוס הנכונה, שהיא גבוהה ורזה, בדיוק כמו שהן היו רוצות להיות. גם לך שווה לנסות, אגב. כוס אחת או שתיים, ותגלה שאתה מצחקק כמו מעריצה של הראל סקעת. מחיר ממוצע: 10- 15 שקלים.

בפרק הבא – אם לא רבת עם אף אחד בחנויות שהלכת אליהן בפרק הזה, אתה הולך לחזור לשם ולהצטייד באביזרים נוספים. חסוך ואמץ