איש עסקים תושב מרכז הארץ שחשד שאשתו בוגדת בו, החליט לאחרונה לשכור חוקר פרטי שיעקוב אחריה, וזמן קצר לאחר מכן בני הזוג החלו בהליכי גירושים שמתנהלים בימים אלה בבית הדין הרבני ובית משפט לענייני משפחה.

עוד לפני שהחליטו על פירוק החבילה, הגבר כאמור חשד באשתו ושכר חוקר פרטי שעקב אחריה במשך תקופה כדי לאסוף ראיות נגדה - ואחרי מעקב שנמשך כמה שבועות, חלה תפנית בעלילה שהובילה לדרמה של ממש.

זמן קצר לאחר תחילת המעקב, האישה החלה לחשוד שאדם מטעם בעלה עוקב אחריה, היא שכרה את שירותיו של עו"ד והגישה בקשה בהולה לבית המשפט לענייני משפחה להוציא צו מניעה שיאסור על החוקר הפרטי שהפעיל בעלה לעקוב אחריה בנימוק של הטרדה ופגיעה בפרטיות.

הבעל מצדו התנגד לבקשה בנימוק שפעילות החוקר הפרטי חוקית ואין בה שום פגיעה בפרטיות או משום הטרדה, שכן הוא רצה להוכיח שאשתו בוגדת בו. האישה טענה מנגד שהחוקר תיעד אותה במצבים אינטימיים, כולל במקום עבודתה, והיא חוששת שהוא הסתיר ברכבה ציוד מעקב.

לאחר מספר דיונים בנושא, בית המשפט לענייני משפחה קיבל את עמדת האישה ואסר על בעלה לשעבר להפעיל חוקר פרטי שיעקוב אחריה בנימוק שאכן מדובר בהטרדה ופגיעה בפרטיותה.

אלא שהבעל החליט לא לוותר, והגיש ערעור על ההחלטה לבית המשפט המחוזי מרכז-לוד, ובו הוא טען שמותר לו להפעיל חוקר פרטי במקום ציבורי שיעקוב אחר אשתו, שכן עליו להגן על הזכויות המשפטיות שלו במהלך תיק הגירושים שהוא מנהל מולה.

עוד טען הגבר כי עבודת החוקר הפרטי הופסקה על ידו לאחר שהשיג את הממצאים שרצה, ולטענתו אשתו ידעה על המעקב שהתבצעה אחריה אחרי שחשף זאת במהלך ההליכים המשפטיים.

השופט צבי ויצמן קיבל את ערעור ושל הבעל לאחר ששוכנע שהחוקר הפרטי לא פגעה בפרטיות האישה וביטל את צו האוסר את פעילות החוקר.