זהו סיפורם של בני זוג בשנות ה-30 לחייהם, המתגוררים באחד הישובים בצפון. השניים נישאו לפני כעשר שנים, ובמרוצת הזמן נולדו להם ארבעה ילדים. השניים ערכו ביניהם הסכם ממון טרם נישואיהם, אבל לא כללו בו את הכתובה, עליה חתם הבעל לפני החופה ובה נקבע שבמידה וייתגרש מאשתו ישלם לה סכום של 100 אלף שקלים.

לפני כארבע שנים פרץ משבר קשה בחיי הנישואים שלהם, ולטענת הבעל אשתו הגישה נגדו שלוש תלונות שווא במשטרה שכולן נסגרו מחוסר אשמה. האישה אף הוציאה נגד בעלה כמה צווי הרחקה בנימוק שהוא מאיים עליה - דבר שלא הוכח, ולכן הוא נאלץ לעזוב את ביתם המשותף.

לאחר תקופה קשה ולא קצרה, החליט הגבר לפרק את התא המשפחתי והגיש תביעה לקבלת גט בבית הדין הרבני במקום מגוריהם. כמה ימים לאחר מכן הייתה זו האישה שהגישה תביעה נגד בעלה בדרישה לחייב אותו לשלם לה את מלוא סכום הכתובה, ובית דין חייב אותהה לתת גט לבעלה, אבל אותו לשלם לה שליש מהכתובה - כ-33 אלף שקלים.

הבעל מצדו החליט שלא לוותר, והגיש ערעור לבית הדין הרבני הגדול בירושלים בדרישה לבטל את פסק הדין המחייב אותו לשלם לאשתו שליש מסכום הכתובה. לדבריו, הוא היה מוכן לפתוח בהליך של שלום בית עם אשתו, אבל היא התנתה זאת בכך שהם יעברו להתגורר הרחק מבית אמו.

האישה טענה מנגד כי אכן דרשה לעבור להתגורר עם בעלה הרחק מאמו בגלל שהיו ביניהם חילוקי דעות דבר שהוביל לגירושיהם. "זה לא בריא לי לגור ליד האימא של בעלי. זה לא תורם לחיי הזוגיות שלנו, והמגורים בסמוך אליה אינם בריאים לנו", טענה האישה.

היא דרשה לחייב את בעלה לשלם לה את מלוא סכום הכתובה אחרי שטענה שהמגורים בסמוך לאמו פגעו במערכת היחסים ביניהם והובילה מאוחר יותר לגירושים - ולפני כן לא הייתה כל סיבה לבעלה להתגרש ממנה.

בנוגע לתלונות השווא שהגישה נגד בעלה, טענה האישה כי מאחר ואחותו של הגבר עובדת כשוטרת במשטרת ישראל הרי היא זו שלדעתה סייעה בסגירת התיקים מחוסר אשמה (אחותו של הבעל הכחישה את הדברים בעדותה בבית הדין).

הדיינים, ששמעו את שני הצדדים, החליטו בפסק דין מנומק למדי לפטור את הבעל מלשלם לאשתו את סכום הכתובה, ולמעשה לקבל את ערעורו ולבטל את החלטת בית הדין הרבני האזורי לחייב אותו לשלם לה שליש מהכתובה.

הדיינים ציינו כי במהלך הדיונים הקודמים האישה לא העלתה את נושא המגורים בסמיכות לחמותה כעילה לגירושין אלא הציפה את זה רק בעת מתן תגובתה לערעור הבעל, קבעו כי האישה 'מורדת' לבעלה ולכן הוא לא ישלם לה אגורה מסכום הכתובה.