"לגמרי מבין את ההורים, אבל לי אין שליטה בזה": דה כהן על הביקורות סביב רובלוקס
רגע לפני שהוא עלה לבמה, דה כהן דיבר איתנו גם על הסערה סביב רובלוקס והבהיר: "אין לי שום קשר אליו", לצד ההדגשה כי "בתור יוצר תוכן אני יודע שיש לי אחריות מאוד גדולה לקהל שלי".

משה אבוטבול
פורסם: | עודכן:

- עידן "דה כהן" עלה היום (רביעי) עם מופע "אליפות היוטיוברים" בהיכל הטוטו בחולון - מופע, שכצפוי, הפך לסולד אאוט עם שישה מופעים ועוד אחד שנפתח לאור ההצלחה. רגע לפני, פגשנו אותו הבוקר לריאיון מיוחד בו דיבר על ההצלחה המטאורית וגם על הביקורות סביב המשחק השנוי במחלוקת "רובלוקס".
- "זה המופע הכי גדול שעשינו, מופע ראשון שמערב את הקהל תוך כדי המופע. הקהל יכול לשחק במשחק שפיתחנו במיוחד בשבילם", משתף דה כהן על המופע.

צילום: מאי סביר (סטודיו מאיסה) - אחד הדברים המזוהים עם היוטיובר המצליח זה כאמור המשחק הבינלאומי "רובלוקס" והמושג "צייד הסקאמרים". לא מעט טענות עלו סביב המשחק, כמו שהוא מעודד גניבה מאחרים וגורם למפח נפש כבד בקרב הצעירים שמשחקים בו, ביקורות שדה כהן לא מתעלם מהן, אבל מביא את הגישה שלו לנושא. "בסוף אני יודע שהדור הצעיר נמצא במשחק הזה. עכשיו לי היה שתי אופציות: או לבחור לא לשחק בו או לבחור לשחק בו איתם ולהתוות להם דרך טובה איך כן לשחק בו בביטחון".
- "זה כמו אינטרנט - גם באינטרנט יש דברים טובים ודברים פחות טובים. אני פה, בתור 'צייד הסקאמרים', פיתחתי פורמט שבעצם אומר לבוא ולעזור לילדים שגונבים מהם או שקצת מסתבכים במשחק. אני תמיד מראה להם בלייבים דווקא לקחת את המקום השלילי, שלא תמיד הכל טוב שם למקום חיובי. בתור יוצר תוכן יודע שיש לי אחריות מאוד גדולה לקהל שלי, ואני מנסה להתוות להם את הדרך הטובה וללמד אותם מסרים חיוביים, ודווקא בתוך המקום הזה להיות איתם ולא להגיד להם 'אסור'. אם אתה מוחק להם את המשחק, זה לא פותר את הבעיה. לפתור את הבעיה צריך ללמד אותם איך כן, לא איך לא".
- אבל אצל ההורים יש גם את כל העניין הזה של איוונטים ומשדרים אל תוך שעות הלילה, גם מעורר כעס, וטענות שהילדים קמים הפוכים למחרת לבתי הספר.
"בסוף אני גם לא בא לייצג את רובלוקס. אין לי שום קשר לרובלוקס. המופע שאנחנו עושים זה מיזם פרטי, אין לו שום קשר למשחק. אני קודם כל לגמרי מבין את ההורים. תמיד אני אומר לילדים שקודם כל יקשיבו לאמא ואבא ואם צריך ללכת לישון, בית הספר יותר חשוב מהכל. להורים אני אומר שקודם כל לי אין שליטה בזה, כי בסוף יש יוצר בשם סמי שהוא יצר את המשחק הזה והוא מתאים אותו גלובלית לכל העולם והאיוונטים הוא עושה אותם בשעות שמתאימות לכל העולם".
מצאתם טעות לשון?