mako
פרסומת

"אם צריך אסכן את השם שלי": היוטיובר דה כהן עבר חרם אנטישמי במשחק "רובלוקס"

היוטיובר האהוב מצא את עצמו תחת מתקפה של עשרות גיימרים מרחבי העולם במהלך שידור חי במשחק "רובלוקס". דה כהן סירב להתקפל מול קריאות "Free Palestine" ודרש תשובות, בזמן שחבריו הבינלאומיים למשחק נטשו אותו. "אף אחד לא ישפיל את המדינה שלי"

משה אבוטבול
פורסם:
דה כהן
מתייצב למען המדינה בדרכו. עידן כהן | צילום: דניאל סטרבו
הקישור הועתק
  1. זירת הגיימינג הפכה לשדה קרב הסברתי של ממש, שבו יוצרי תוכן ישראלים מוצאים את עצמם לא פעם עומדים בקו האש מול מיליוני צופים מרחבי העולם. אמש (שלישי) חווה זאת על בשרו היוטיובר המצליח עידן "דה" כהן, שעבר מתקפה בתוך המשחק הפופולרי המזוהה איתו, "רובלוקס", מצד עשרות גיימרים בינלאומיים. אותם גיימרים ניסו לכפות עליו להפעיל נגדו חרם בשידור חי, אך הוא סירב להוריד את הראש.

    עקבו אחר ערוץ העדכונים שלנו בוואטסאפ!

  2. הכל התחיל כאשר אחד השחקנים במשחק זרק לעברו: "Free Palestine". עידן לא נשאר חייב והטיח בו מיד: "אל תגיד שחררו את פלסטין. רק ישראל! אל תגיד את זה. למה לתמוך בשחרור פלסטין? למה אתה לא עונה?". השחקן בצד השני, שככל הנראה לא ציפה לעימות חזיתי, ניסה להתחמק והשיב: "אם אני אענה, יחסמו על מה שאמרתי…"
  3. בשלב זה, פנה עידן לצופיו בעברית וחשף את חוסר הידע של התוקפים: "שיהיה גבר שיעמוד מולי בשיחה. אני אומר לו תסביר לי למה אתה תומך בפלסטין והוא פשוט מגמגם". הוא הוסיף וניתח את הסיטואציה: "הוא לא יכול לדבר כי הוא לא יודע מה הוא אומר בכלל. הוא הולך אחרי העדר שלו והוא הולך אחרי השטויות שלו ואם אני אעמוד מולו בשיחה ואגיד לו 'תן לי עובדות', עובדה אחת הוא לא יצליח להגיד".




  4. השיא של התקרית הגיע כאשר אותו שחקן ענה לו "לעולם לא, אח שלי. אני אומר רק 'שחררו את פלסטין'", ועידן השיב בתקיפות: "רק ישראל. רק ישראל". בתגובה, שחקנים נוספים שהיו באותו השרת - ביניהם יוצרי תוכן עולמיים בעלי קהל עצום, החלו לנטוש ולהחרים אותו. "יש פה אולי איזה 25 יוטיוברים מכל העולם, וכולם פה עכשיו יצאו עליי כי אני ממדינת ישראל", שיתף עידן את הצופים ההמומים. "כל היוטיוברים הכי גדולים בעולם בורחים ממני (במשחק) כי אני גר בישראל, כולם יוצאים מהשרת, נשארתי פה אני. הם כולם יצאו לשרת אחר, הם עושים את זה כי הם שונאים את ישראל".
  5. על אף החרם הפומבי והאכזבה הקשה מחבריו למשחק, שעליהם אמר "הייתי בטוח שהם אנשים טובים ושהם אוהבים אותי, כל האמת יצאה בפנים", עידן בחר להציב את הגאווה הלאומית שלו הרבה מעל לקריירה הבינלאומית. "חבורה של כבשים, שהולכים אחרי הצופים שרושמים להם בתגובות 'Free Palestine'," הוא אמר בכעס. "אין להם מושג בכלל מה קורה פה, ואין להם מושג מה קרה בשביעי באוקטובר".




  6. את התקרית הזו הוא סיכם במסר לעוקבים שלו ולמדינה: "אף אחד לא ישפיל את המדינה שלי. אם אני צריך לשים את עצמי בחזית, אסכן את השם שלי בעולם של היוטיוברים העולמי כי אני גר במדינת ישראל ואני אעשה את זה, כי אני אוהב את המדינה שלי". "אם זה תלוי בזה שהם פוגעים במדינה שלי מול כל שחקני רובלוקס בעולם צועקים פה 'Free Palestine', מי הם בכלל? אני היחיד שצעקתי רק ישראל. עם ישראל חי על הראש של כולכם".