makoland
אופנה

כן לקיץ - לא לשמש!

כולם יודעים שכדי לשמור על העור ועל בריאותנו, חשוב להישמר מקרני השמש, לא להיחשף – וכמובן למרוח קרם הגנה. אבל איך עושים את זה נכון? קבלו טיפים סופר חשובים להגנה מפני השמש

נטע קרצו-נייגר | | פורסם 16/08/11 12:46:14
ליהיא וסיון בשמש ליהיא מאמי, תשמרי על עצמך בשמש

כשאנחנו יוצאים לחוף הים או מבלים זמן ממושך תחת זרועותיה החמות השמש, רובנו כבר כמעט מדקלמים את כללי הזהירות: לשתות הרבה מים, לא לצאת החוצה בשעות השיא, לחבוש כובע ועוד. אולי תתפלאו לדעת, אך כ-70% מנזקי השמש נגרמים כתוצאה מחשיפה יומיומית לשמש - ולאו דווקא בעת בילוי בשפת הים, בבריכה, בטיולים וכדומה.

חשיפה לשמש - מהם הסיכונים?

העור "זוכר" וצובר קרינה במהלך השנים - חלקם גלויים לעין וחלקם נסתרים. חשיפה לשמש גורמת לנזקים מיידיים כמו אדמומיות ואף כוויות ושלפוחיות, ומעלה את הסיכון להתפתחות סרטן העור בעתיד. נכון מפחיד? בנוסף, קיימת סכנה לנזקים בטווח הארוך, מנזקים בריאותיים ועד לנזקים למראה.

פריס הילטון במשקפי שמש וכובע רחב שוליים פאריס הילטון חכמה בשמש | צילום: Mark Mainz, GettyImages IL

מה בין קרני ה-UVB לקרני ה-UVA?

רובנו לא מודעים לכך שגם באור היום שנכנס אלינו לחדר דרך החלון, ובתאורה המלאכותית (כגון פלורוסנטים ומסכי מחשב) שאליה אנו חשופים במשך רוב שעות היום, ישנן קרני UV עוצמתיות מאוד.

קרני ה-UVB פוגעות בנו בחשיפה ישירה לקרני השמש, והנזקים שלהן הם הנזקים המיידיים שנראים על העור. על החשיפה לקרני ה-UVB יש לנו שליטה רבה; אנחנו מגנים על עורנו בעזרת קרם הגנה, לבוש נכון ועוד.

לעומתן, קרני ה-UVA הן קרניים עוצמתיות בהרבה, והחשיפה שלנו אליהן נמשכת שעות רבות -  מהזריחה ועד לכיבוי האורות בבית (בממוצע כ-18 שעות ביום). הנזק המצטבר מהחשיפה לקרני ה-UVA מתבטא בהזדקנות מוקדמת של העור (בעיה של ההורים בינתיים, אבל גם אנחנו נגדל יום אחד), ואף מחלות עור וסרטן העור.

כ-85% מנזקי העור (כולל סרטן העור ומחלות עור) נובע מחשיפה לקרני ה-UVA. הדרך היחידה להימנע מחשיפה זו היא שימוש יומי בקרם הגנה בעל יכולת חסימה לקרני UVA. יחד עם זאת, כמות מסוימת של קרני UVA היא חיונית לגוף, ולכן הסטנדרט להגנה מקרני ה-UVA הוא "חסימה של מעל 90% מקרני ה-UVA".

נתי קלוגר משתזפת ומורחת ידיד. כל מילה מיותרת17520 אנחנו לא יוצאים מהבית בלי קרם הגנה | תמונת AVI: חדשות מפתיעות1

מהי משמעות המספר (SPF) על מקדם הגנה?

SPF המונח  הוא ראשי תיבות של: Sun Protective Factor. המספר אומר שאם לעור לא מוגן לוקח כ-15 דקות לקבל אדמומיות קלה, עם ההגנה הוא יקבל אדמומיות רק אחרי 15 דקות כפול המספר שמצוין. כלומר, אם מדובר ב- SPF15, על אותו אדם התכשיר יגן במשך 225 דקות (15דקות15X), ואם מדובר על SPF30, העור יהיה מוגן במשך 450 דקות (15X30).

חכמים (ויפים) בשמש

התנהגות נכונה בכל הנוגע לחשיפה לשמש חשובה בכל ימות השנה, ולא רק בקיץ או על חוף הים - עליכם להגן על עצמכם כהלכה בכל שעות החשיפה לשמש ולקרינת UV.

אין תמונה תכשירים חדשים להגנה מבית לוריאל



קבלו 10 טיפים ודברים שחייבים לדעת לפני החשיפה לשמש:

1. עם היציאה לשמש חובה להשתמש בקרם עם מקדם הגנה גבוה, במיוחד על עור הפנים. אחרי מספר שעות של חשיפה לשמש, ניתן להשתמש בקרם עם מקדם הגנה נמוך יותר, בהתאם לסוג העור ולדרגת השיזוף הרצויה.

2. לאחר טבילה בים ובבריכה, יש להתנגב מיד עם היציאה מן המים. עור רטוב מושך אליו קרני שמש צורבות.

3. שפתיים: הקפידו להגן גם על השפתיים בעזרת שפתון בעל מקדם הגנה.

4. חזרתם משהייה ממושכת בשמש? הקפידו למרוח על הגוף קרם לחות כדי להרגיע את העור. השוק מוצף בתכשירים ייעודיים למריחה לאחר החשיפה לשמש (עשירים בויטמין E ובאלוורה), ששומרים על רמת איזון הלחות של העור השזוף.
       
5. שעות חשיפה: מומלץ להימנע משהייה בשעות השיא, 10:00-16:00.

אם ובתה בים אימא, תמרחי לי עוד קרם הגנה | צילום: John Foxx, GettyImages IL



6. תכשירי הגנה מהשמש: בזמן השהייה בשמש יש להקפיד על שימוש קבוע בתכשירי הגנה בעלי מסנני קרינה גבוהים (לגוף, לפנים ולשפתיים).

7. מריחה: יש למרוח את תכשיר ההגנה בנדיבות ובאופן אחיד לכיסוי מלא (עובי של 2 מ"מ מינימום). יש להימרח 30 דקות לפני החשיפה לשמש. במהלך השהייה בשמש יש להימרח כל שעתיים. במקרים של הזעה, כניסה למים וניגוב העור במגבת, מומלץ להימרח שוב.

8. כובע: מומלץ לחבוש כובע בעל שוליים רחבים המגן על הפנים, העיניים, הצוואר, העורף והאוזניים. לא להתפדח, זה שווה את זה.

9. משקפי שמש: לא רק בשביל היופי - חשוב להרכיב משקפי שמש תקניים המסננים את קרני ה-UV.
       
10.  שתייה: חשוב להרבות בשתייה כדי למנוע התייבשות.

איך בוחרים קרם הגנה מתאים?

1. הגנה נכונה: וודאו כי על האריזה מצוין שהתכשיר מכיל גם מסנן קרני UVA.

2. בדקו את תאריך התפוגה של המוצר: אורך החיים של תכשירי ההגנה הוא בין שנה לשנתיים מיום פתיחת המוצר. תכשיר ישן עלול להזיק לעור ולא יהיה יעיל בהגנה מפני השמש.

אין תמונה קרם הגנה לפנים של אסטרדם


       
3. התאימו את התכשיר לסוג ולגוון העור: לבעלי עור בהיר מומלץ להשתמש במקדמי הגנה גבוהים יותר. לבעלי עור שמנוני מומלץ להשתמש בתכשירים ללא שמן.
       
4. קרם ייעודי? בשימוש במסנני קרינה אין הבדל בין הפנים לגוף. אם לא עושים שימוש קבוע בקרם פנים להגנה מפני השמש, אפשר להשתמש גם בקרם הגנה המיועד לכל הגוף כדי להגן על עור הפנים.

יעוץ מקצועי:
הרמן וויס, יועץ מדעי למותג סבוקלם - טיפול וטיפוח לעור רגיש, ד"ר פישר, שרון גוטליב מנהלת הדרכה בלוריאל פריז, אורלי רובינסון, מנהלת סדרת מוצרי ההגנה מפני השמש של המותג  "אוון" ו"מדידרם", ורדה שחף, מדריכה ראשית בחברת "לנקסטר".

 

לכתבה המלאה היכנסו לאתר I-feel

 

ותקבלו את כל הסיפורים ישירות לפייסבוק שלכם
תגובות

הוסף תגובה

 
שם
נושא
תוכן
 
ביטול  |  
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן