הדיירים: זוג באמצע שנות ה- 20; סטודנט לעיצוב תעשייתי ומפיקה.

הדירה: שלושה חדרים, 80 מ"ר, בשכונת נחלת יצחק בתל אביב בבניין ששופץ לפני כשנה וחצי, פלוס מעלית וחניה. בדירה היה מטבח סגור, שני חדרי שינה המופרדים באמצעות דלת, כשאחד מהם צמוד למרפסת סגורה. אמבטיה ושירותים נפרדים. היה בוידעם אחד בחדר האמבטיה ושני בכניסה לשירותים.
החזון:
רצינו דירה פרקטית ופונקציונלית, ויחד עם זאת - שתדהים אותנו בכל פעם שאנחנו מגיעים הביתה. מכיוון שאני מעצב מתחיל ולבת זוגי יש טעם מעולה - החלטנו לקחת סיכון ולעצב את הדירה בעצמנו. כמעט את כל הפריטים הכנו בעצמנו, מה שחסך בעלויות ואיפשר לנו להשתמש בחומרים איכותיים. אין פריט אחד בדירה שלא הוחלף במהלך השיפוץ.
משך השיפוץ:
כשלושה חודשים.
עלות השיפוץ:
קצת פחות מ- 200 אלף שקל; כולל החלפת ריצוף, צנרת וחשמל, חלונות, דלתות וריהוט.

הפתעה לאורחים: בר נסתר

  הסלון: מאחר שאנחנו זוג שאוהב לארח, שברנו את הקיר שבין המטבח לסלון ואיחדנו אותם עם פינת האוכל. כך יצרנו חלל גדול ומרשים שמאפשר אינטראקציה בין מי שנמצא במטבח ליושבים בסלון. על הקיר שעליו תלויה הטלוויזיה יצרנו חיפוי לבנים חום-אדמדם עם שני ספוטים שמדגישים את המראה המיוחד. מתחת למסך מיקמנו את המזנון המרחף שבנינו לבד.

החלונות החדשים נקיים ממסגרות ובעלי עיצוב מינימליסטי. רציתי לבנות שעון ענק ומקורי, אז התחלתי לחפש 12 פריטים שיתאימו לקונספט של שעון קיר מגניב. חשבתי וחשבתי, ובסוף אמרתי לעצמי: "אתה בונה שעון ומחפש מחזוריות של 12 פריטים – אז לך על שעונים!". כל שעון מכוון לשעה שלו – השעון שבמיקום של השעה חמש מראה את השעה חמש וכו'.
גם את הנברשת בנינו לבד; עטפנו חוטי פלסטיק בבד אדום, חיברנו אותם לבתי מנורה והשתמשנו בנורות גלובוס, שגדולות מעט יותר מנורות רגילות. החיבור לתקרה נעשה באמצעות תוספת מקלקר.

המטבח: בחרנו את המטבח בהזמנה מיוחדת והוספנו סוג של  אי קטן מול הכיור. החלטנו לוותר על כיסאות בר כדי לא ליצור עומס. המטבח מרווח ומכיל מקרר גדול, המון מקום אחסון ואת כל מוצרי החשמל הנדרשים. חיינו השתנו לחלוטין מאז שיש לנו מדיח!

מטבח אחרי שיפוץ 4 - רון בן שושן
בדרכך למתקן הגירוד בחדר העבודה? | צילום: גולן טופמן

פינת האוכל: רצינו ליצור נישה שיהיה אפשר להניח בה צמחים וספרים, ולכן עיבינו את הקיר ב- 30 ס"מ, מה שיצר חלל ריק בין הקיר הישן לחדש.
כמו כן, בנינו בר נסתר בתוך הקיר. הוא עשוי מעץ OSB שאני ממש אוהב; יש לו מראה של שבבי עץ המודבקים יחד. מעל לבר יצרנו נישה נוספת, גם היא מאותו סוג עץ - המיועדת למפתחות, טלפון סלולרי, כסף קטן ושאר ירקות.

פינת אוכל אחרי שיפוץ 2 - רון בן שושן
רואים את הנישה המוארת? פינת האוכל אחרי | צילום: גולן טופמן

גם את השולחן שיפצתי - לחלק העליון יש מראה לבן ונקי, ואת הרגליים השחזתי עם דיסק והענקתי להן גוון מבריק ולא אחיד. את הכיסאות מצא חבר טוב באשפה ליד שוק הפשפשים; קצת שיוף, צבע וריפוד - והם נראים מצוין. אגב, היה כתוב מתחת לכיסא שהוא עלה בזמנו 7 לירות.
את הקירות בפינת האוכל צבענו בשני גווני אפור, מה שיוצר משחק של אור וצל ומדגיש את שאר הפריטים.

מסדרון: ביטלנו דלת אחת שהייתה בצד שמאל. החלפנו את הריצוף הישן עם דוגמת השומשום - באריחי גרניט פורצלן בגודל 60 על 60. את הקירות הוורודים צבענו בלבן.

מבט להול אחרי שיפוץ - רון בן שושן
נישה למפתחות מעץ OSB | צילום: גולן טופמן

השמש משתקפת על הקיר

חדר העבודה: החדר ששימש את הדיירים הקודמים כחדר שינה הפך אצלנו לחדר עבודה. בצד ימין התקנו ארון קיר ענק המגיע עד לתקרה, עם דלתות שנצבעו בלבן וידיות מוברשות. התקבל מראה כל כך נקי, עד שממבט ראשון זה נראה כמו קיר. סגרנו את הדלת שהובילה למרפסת הסגורה.
קיר אחד צבענו באדום, ועליו משתקפת השמש ביום. בניתי מדפים המשמשים כמתקן גירוד ומנוחה עבור שני החתולים שלנו. הם מתים על זה, וככה הספות שלנו נשארות שלמות. גם את שולחן העבודה וגוף התאורה בניתי לבד.

חדר השינה: הריסת הקיר המשותף למרפסת הסגורה הגדילה את חדר השינה לכ-15 מ"ר. את הוויטרינה הגדולה לרוחב הקיר סגרנו באמצעות עץ, גבס ובידוד. למי שמסתכל מבחוץ זה נראה כמו תריסים סגורים, חוץ מהחלון באמצע. בשתי הפינות התקנו ארונות קיר עד התקרה. הצבע הירוק של הקיר משתלב היטב עם הפרקט, הארונות הלבנים והקיר הנוסף הצבוע בלבן.


אמבטיה אחרי שיפוץ 2 - רון בן שושן
מקלחון עם זכוכית לא ממוסגרת. חדר האמבטיה אחרי | צילום: גולן טופמן

השירותים והאמבטיה: איחדנו את שני החדרים והוצאנו את הבוידעם שהנמיך את התקרה. במקום חדר השירותים, יש היום ספסל ומקלחת גדולה ומפנקת עם אבנים אפורות מדורגות המגיעות עד התקרה. המקלחון עשוי מזכוכית לא ממוסגרת ובעל מראה חלק ונקי.
ארון האמבטיה המרחף עוצב בהזמנה מיוחדת, ועליו הנחנו זכוכית חלבית וכיור עילי. את הברז בניתי בעצמי – החלק הארוך משמש כמתלה מגבות, כשהידית הנפרדת יוצרת מראה מינימליסטי.

מעל לכיור יש מראה גדולה המשוקעת בתוך הקרמיקה. הוצאנו את דוד החשמל והתקנו חימום בגז – זה פשוט תענוג. עכשיו נשאר רק בוידעם אחד בכניסה לשירותים, אבל הוא לא מפריע.

הכי מרוצים יצאו החתולים

דבר המעצב: הדירה עברה מהפך רציני. השתדלנו לתת לכל חלק בדירה יחס מיוחד, מבלי ליצור עומס. במבט לאחור, ברור שאפשר היה לעשות את זה קצת אחרת, אבל אני בהחלט מרוצה – למדתי מהבחירות שעשיתי, ואת הלקחים ורעיונות שצברתי איישם בפרויקט הבא.
טיפ: גם במטבח קטן אפשר ליצור סוג של אי נחמד; במקרה הזה אי שמפריד בין המטבח לסלון - איפשר לנו להוסיף עוד מגירות ופתר את בעיית מיקום המיקרוגל.
פריט אהוב: קשה לבחור. מצד אחד השעון הגדול מונע ממני לאחר לעבודה. מצד שני, הברז בשירותים מעלה חיוך בכל פעם מחדש, ואילו הבר הנסתר בסלון עושה את העבודה כשאנחנו מארחים. אבל אם הייתם שואלים את החתולים שלנו, הם היו בוחרים במדפי המנוחה שלהם.

ליצירת קשר עם המעצב רון בן שושן

>> לבית הקודם במדור: שיפוץ ב-250 דולר
לכל הבתים במדור