הדיירים: זוג בשנות ה-50 לחייהם, הורים לשתי בנות מתבגרות. הוא איש קבע לשעבר, היא מנהלת אדמינסטרציה.

הבית והחזון: בית פרטי בן 15 שנה, בגודל 180 מטר בנוי על שטח של 450 מטר, באזור מכבים-רעות. בבית שלושה מפלסים וארבעה חדרי שינה. חדרי הבית היו צפופים, חשוכים ועמוסים בפריטים - שהשרו תחושת מחנק. 

החזון: לחדש ולרענן את מראה הבית - שיהיה בסגנון מודרני עכשווי עם נגיעות כפריות; לאחר שהבנות גדלו, ביקשו ההורים לתת להן יותר פרטיות - להגדיל את החדרים שלהן וליצור עבורן חלל לאירוח חברים. בנוסף, הם ביקשו להגדיל את החלונות, ולפתוח עוד פתחים שיכניסו אור טבעי ומחמם לבית.

עלות השיפוץ: כ-600 אלף שקלים, שכוללים החלפת ריצוף בכל הבית (שיש פרלטו), החלפת כל הדלתות (לדלתות לבנות שנצבעו בתנור), אינסטלציה, החלפת כלים סניטריים בכל חדרי הרחצה למעט המטבח, שדרוג כל החלונות לאלומיניום, ו"מערכת חכמה" ששולטת בפתיחתם וסגירתם.  

משך השיפוץ: כחצי שנה.

מקופסת סרדינים לסוויטה מלכותית

המטבח: במטבח, שלטה פורמיקה אפורה, והוא האזור היחידי בבית שלא נגענו בו למעט הצבת כיסאות אדומים שהוסיפו צבע, והחלפת החלונות לאלומיניום בלגי בצבע אפור.

סלון: הגדלנו את הסלון על חשבון החצר, פתחנו חלון ענק שצופה לגינה והקצנו מקום מיוחד לפינת האוכל, שעד אז הוצבה מתחת לגרם המדרגות. עמוד הקונסטרוקציה שניצב בסלון, חופה באבן כורכר טבעית בצבע חול בהיר - ששיווה לחלל אווירה חמימה ורגועה. בסלון, שתי כורסאות מבד בצבע שמנת וכורסה בצבע חום. 
פינת האוכל היא בסגנון יפני בצבע שחור, וריפודי הכיסאות בצבע אדום - מוטיב האדום חוזר על עצמו במקומות שונים בבית. 

פינת אוכל אחרי שיפוץ 2 - אירית מנדלוביץ סיטבון
עוד מבט על פינת האוכל וגם על העמוד עם אבן הכורכר | צילום: מיטל מנדלוביץ

מפלס הבנות: הרחבנו את המעבר בין חדרי הבנות, בצידו המזרחי של הבית על חשבון חדר, ויצרנו חלל בגודל של 4x4 שמתפקד כפינת טלוויזיה ואירוח לילדות. בחלל החדש פתחנו חלונות הפונים לכיוון דרום ומזרח, דבר שיצר תחושת מרחב ופתח כניסה לתאורה טבעית במשך היום. כמו כן, מיקמנו ספות כיפיות, איך לא, אדומות, בנינו ספרייה מעץ שנצבע בלבן ופרסנו שטיח במראה אותנטי בצבעי בורדו.

חדרי הרחצה: חדר הרחצה של הבנות חודש:  במקום האמבטיה הצבנו מקלחון יפה מראה ונוח, ובחרנו בארון בצבע שמנת. בנוסף, פתחנו דלת מחדר הרחצה לאחד מחדרי הבנות. 

 קומת ההורים: מדובר בקופסת סרדינים שהפכה לסוויטה של ממש; הרחבנו את חדר ההורים על חשבון חדר העבודה וחדר הארונות שהיו בסמוך לו, כך שנוצר חלל אחד גדול ומרווח. במקום חדר הארונות בנינו שני ארונות קיר ענקיים - עשויים משילוב של אלומיניום וזכוכית במראה הייטק. פתחנו עוד חלון פינתי שצופה לנוף בחצר.
כדי לייצר אווירה רומנטית, שיחקנו עם גופי תאורה שונים לפונקציות שונות (תאורה חזקה לעומת תאורה לקריאה בלבד). ברצפה הותקן פרקט בגוון מייפל, הקירות נצבעו בצבע שמנת בהיר, ועל החלון נתלה וילון בגוון שמנת. להשלמת האווירה, הצבנו בקדמת המיטה הדום וכריות עם הדפס מנומר. כמו כן, הקצנו שטח למרפסת פרטית חדר שיוצאת מחדר ההורים.

חדר ארונות אחרי שיפוץ - אירית מנדלוביץ סיטבון
ארונות הייטק בחדר ההורים | צילום: מיטל מנדלוביץ


חדר הרחצה: בני הזוג לא רצו אמבטיות בכלל, אבל שכנעתי אותם שאמבטיה היא שימושית כשנולדים הנכדים.  חדר הרחצה הגדול, אפשר מיקום של מקלחון ואמבטיה פינתית מפנקת. בנוסף הוצב ארון מעץ ונגה עם מסגרת בצבע קרם.  

דבר המעצבת: במקביל ללמידת הלקוח ורצונותיו, אני לומדת את יתרונות הבית הקיים ומחפשת את נקודות החולשה שלו; מה ישמש בסיס טוב לשינויים, ומה עלול להכשיל את החזון.
נקודה חשובה לא פחות היא ההתייחסות לתקציב - כאשר מחליטים על שיפוץ, התקציב יכול להיות מאוד נזיל. המלצתי, אל תלכו שולל אחר פנטזיות שלא בהכרח יתאימו לבית שלכם. לכן חשוב לבחור בקפידה מתכנן שיבין את צורכי הבניין ואת רצונותיכם, שיוכל לשים את האגו שלו בצד, ויזכור שבראש ובראשונה הבית הוא ביתכם.

אירית מנדולביץ' סיטבון היא אדריכלית בעלת משרד לאדריכלות ולעיצוב פנים

לכתבה הקודמת: קפיצה קטנה לסי אנד סאן
>> לכל הבתים במדור בשיפוץ

מעצבים ודיירים, יש לכם בית להשוויץ בו? יש תמונות לפני השיפוץ ולאחריו? כתבו לנו