הדיירים: זוג עם שני ילדים.

הדירה: ממוקמת בבניין במרכז "העיר הלבנה" של תל אביב. הבניין בן 5 קומות ונבנה מחדש לפני 5 שנים על חורבות הבניין הישן.  גודלה של הדירה הוא כ-100 מ"ר והיא כוללת שלושה חדרי שינה, סלון, חדר עבודה ומרפסת.

החזון: הדיירים ביקשו לנצל באופן מירבי את החלל בהתחשב בשטח הקטן. מבחינה עיצובית הם רצו שנשים דגש על אווירה חמה ונעימה עם זרימה אופטימלית בין חללי הבית. לכן, הקו המנחה לתכנון היה שימוש בצבעים בהירים שיספקו תחושה של גודל, לצד שימוש בתאורה חמה.

משך השיפוץ: כחצי שנה.

עלות השיפוץ: כ-450,000 שקל. המחיר כולל את עלות העיצוב והתכנון, ובנייה מחדש של כל הדירה, כמו גם את הריהוט ואביזרי החשמל.

1
התמונה מכניסה את הנוף האורבני פנימה. הסלון | צילום: אורן שלו

ספת עור, ספה מבד ובאמצע שולחן עץ

כל הקירות הפנימיים בדירה הוסרו והדירה חולקה מחדש. לא התפשרנו בעיצוב והדיירים, בעלי טעם משובח, שיתפו פעולה הן בתהליך התכנון הראשוני של הדירה, הן בבחירת הגוונים המנחים ועיצוב התאורה והן בבחירת הריהוט, הארונות, גופי התאורה והחפצים הנלווים. שילוב הטעמים של בני הזוג עם הצורך ביצירת חלל נכון עבור המשפחה יצר תוצאה חמה ונעימה שמשלבת יוקרתיות וייחודיות.

הדירה כולה שינתה את פניה, וכאמור, ניכר בה שימוש בגוונים בהירים לצד צבעי חום-אדמה וגווני ירוק זית, ושימוש בעץ טבעי לצד פריטים מודרניים. הבית כולו מחופה באריחי שיש בהירים ללא פוגות, למעט החדרים הרטובים שם השתמשנו באריחי גרניט פורצלן כהים, וחדרי השינה שאותם חיפינו בפרקט טבעי.

אחד האילוצים המרכזיים שנאלצנו לעמוד בו היה תקרת בטון שלא יכולנו לחרוץ או לקדוח בה לשם הוספת גופי תאורה, ולכן נאלצנו להנמיך אותה במינימום האפשרי על ידי תקרת גבס.

הסלון: חלל זה הוא לב הבית, ומתרחשת בו גם הפעילות המשפחתית וגם הפעילות החברתית. במרכז החלל בולטת ספה מבד בצבע חום שעליה כריות מפנקות המשדרות חמימות. מולה עומדת ספת עור שחורה המשדרת יוקרה, ובין שתיהן שולחן עץ נמוך העומד על שטיח שערות אפור. שילוב הסגנונות יוצר גיוון וייחודיות.

דרישת הדיירים למסך טלוויזיה גדול בסלון הציבה אותנו בפני אתגר כיוון שרוב החלל הוא פתוח. מכאן נוצר תהליך התכנון של "העמוד המרכזי" שהוא למעשה דו צדדי: בצד אחד תלויה הטלוויזיה שמתחתיה שידה המיועדת למערכת קולנוע ביתית; בצד השני מיקמנו מקרר גדול שאינו במימדים סטנדרטיים. למעשה הסלון והמטבח חולקים חלל משותף כאשר מה שמפריד ביניהם זה העמוד הזה. חציצה זו יוצרת הן פרטיות בין שני החללים והן תחושת גודל ופתיחות.

 

מטבח אחרי שיפוץ3 - חלי ישראלי3
השיש וחיפויי הקיר הכהים מכניסים אלמנט דרמטי. המטבח | צילום: אורן שלו

חיפויי קיר אפורים במטבח

המטבח: כיוון שרצינו לתת תחושת מרחב בחרנו במטבח בצבע לבן, אך כדי ליצוק בו תחושה דרמטית הלכנו על משטח עבודה מאבן בגוון כהה וחיפויי זכוכית בקירות בגוון אפור מעושן. כל המשטח מואר בתאורת לד נסתרת (ממוקמת בדופן התחתונה של הארונות העליוניים) להעצמת הדרמטיות של המשטח.
הדרישה היתה ניצול מירבי של השטח לאחסון, לכן בנינו ארונות בכל פינה אפשרית.

פינת האוכל: מורכבת משולחן אוכל שעשוי עץ אלון בגוון טבעי וכיסאות עור שחורים. גם כאן שילוב הסגנונות והצבעים גורם לתחושה רכה ואלגנטית. מעל השולחן תלינו גוף תאורה מעניין שמורכב מכדורי זכוכית שקופים ומהקירות יוצאים גופי תאורה נוספים שזורקים אור כלפי מעלה. לכל אורך פינת האוכל ומסדרון הכניסה נמשך פס תאורה נסתרת שיוצר תחושה נעימה.
בצד החלל יצרנו נישה עם מדפי זכוכית עבור חפצי הנוי.

2
השילוב בין חומרים וסגנונות חוזר בכל החללים בבית. פינת האוכל | צילום: אורן שלו

המרפסת: משקיפה לנוף התל אביבי האורבני ומגדילה את תחושת המרחב בסלון. ברחנו ריהוט קליל מקש כדי לא להעמיס על המרפסת הקטנה שמנוצלת היטב.

כיור ענק במקום ארון

חדר העבודה: בחדר זה נדרשנו לבנות פינת עבודה לבעלי הדירה. השימוש בעץ בשולחן העבודה וברצפת הפרקט משווה לחלל אווירת עבודה נעימה.

סוויטת ההורים: השילוב בין רצפת הפרקט והתאורה החמה עם הריהוט המודרני יוצר חדר מאוד מעניין. בחרנו במיטה אלגנטית עם גב עשוי עור בצבע שחור וכיסינו את החלונות בווילונות בהירים. ממול למיטה יש ארון גדול בגוון חום כהה. את הפינות החשופות ניצלנו ליצירת שידות של מגירות כשבאחת מהן יש מבטח נשלף לגיהוץ.

חדר הרחצה שלהם אמנם נמצא באותו חלל, אך לא קרוב למיטה. הוא אלגנטי מאוד ועוצב בצבעים שחור ולבן ובקווים נקיים. ויתרנו על ארון מקלחת קונבנציונלי ובמקומו הכנסנו כיור שחור ענק שמייחד את החלל. מלבד זאת, יש בחלל מקלחון שחור דרמטי שנותן תחושה של סוויטה יוקרתית.

חדר שינה אחרי שיפוץ - חלי ישראלי3
נקי אבל חמים. חדר השינה | צילום: אורן שלו

אמבטיית ילדים: גם כאן האמבטיה שומרת על הצביון הנקי בקווים ברורים בצבע לבן עם רצפה כהה ופרקטית. מתחת לכיור יש ארון מגירות שיוצר תחושה של המשכית איתו.

דבר המעצבות: העבודה על הפרויקט היתה מאתגרת מאוד ונעימה. הפרויקט היה מוצלח וענה על דרישת הלקוחות תוך שימוש בחומרים ובאלמנטים שונים אך משלימים.

טיפ: לא לפחד משילובים של סגנונות וצבעים.

פריט אהוב: קיר הטלוויזיה שמפריד בין המטבח לסלון.

המעצבת: קרן סינדרובסקי, אדריכלות ועיצוב פנים

>> אהבתם? תעשו לייק ושתפו את החברים בפייסבוק

מעצבים ודיירים, יש לכם בית להשוויץ בו? יש תמונות לפני השיפוץ ולאחריו? כתבו לנו

>> במדור הקודם: הדירה הקודרת הפכה למוארת

לכל הבתים במדור