הדיירים: הורים בשנות ה- 30 לחייהם ותינוק. האבא קומיקאי ומוזיקאי, האם מפיקה.

הבית: פנטהאוז דופלקס בן שישה חדרים בשכונת בורוכוב בגבעתיים. הבית, בקומה חמישית ושישית, משקיף לנוף האורבני של תל אביב: מצד אחד למגדלי עזריאלי ומצד שני לגורדי השחקים של הבורסה ברמת גן.
גודל הבית כ-130 מ"ר, בנוסף לשתי מרפסות, אחת בכל קומה: התחתונה בגודל 10 מ"ר, והעליונה בגודל של 70 מ"ר. הבניין תוכנן בתחילת שנות ה- 80 וסגנונו משקף את התקופה. הבית היה מיושן ודרש שיפוץ משמעותי.

משך השיפוץ: תכנון: חודשיים. שיפוץ: כארבעה חודשים.

עלות השיפוץ: כ-500 אלף שקל. הדיירים רצו לחדש את כל הבית כולל החלונות, התשתיות, המדרגות, המעקות והריהוט, שעוצב במיוחד עבורם.

החזון: בית שישדר חמימות בשילוב מודרניות, עם אלמנטים ייחודיים שיתאימו לצרכיהם הספציפיים של הזוג. הקו המנחה היה שימוש בחומרים מיוחדים, גוונים נעימים וחמימים ואלמנטים מיוחדים. בקיצור, רק שרק לא יהיה סטנדרטי.

סלון אחרי שיפוץ2 - מוריס אלגזי
כורסת וינטאג' ליד ספה מודרנית. הסלון | צילום: איתי סיקולסקי

השיפוץ: נוף פתוח לגורדי השחקים

הדירה שופצה ושונתה מהיסוד. כל הקירות נהרסו, פתחים הורחבו, הוחלפו כל התשתיות, החלונות והדלתות, ובקומת הגג נבנה חדר המשמש כאולפן הקלטות. החלומות של בני הזוג היו די ברורים ועשינו הכל כדי להישאר נאמנים אליהם עד כמה שניתן: פרקט בכל הבית, מעקה נירוסטה מיוחד משולב במילואת רשת, גופי התאורה הוזמנו במיוחד עבורם, כמו גם פריטי הריהוט שמצאתי ועיצבתי. הפשרות היו מעטות ונבעו בעיקר ממגבלות פיזיות של הדירה ולא מפשרות תקציב או כאלה שנגרמו עקב דעות חלוקות.

הכניסה: הכניסה לדירה היא היישר לחלל המגורים העיקרי ולחלל המטבח. מיד בכניסה נשקף נוף מרהיב של גורדי השחקים של תל אביב דרך הוויטרינה שבסלון. 
משמאל לכניסה ממוקמות המדרגות ובצמוד להן פרוזדור שמוביל לחדרי השינה. בצד אחד של הפרוזדור ישנו ארון המשכי לארון המטבח שמשמש כארון מעילים ואחסון נוסף, ובצידו השני של הפרוזדור, מתחת לגרם המדרגות, נבנו ספרייה ומגירות תקליטים על ידי הנגר ניסן בנטורה. הפרוזדור מואר בגופי תאורה מתקלפים מהקיר.

הסלון: היה לי חשוב שהסלון יהיה פתוח לנוף של גורדי השחקים שנשקף מהמרפסת ולכן שברנו קיר שהסתיר חלק ממנו ושמנו במקום ויטרינה לכל אורך הסלון. בחלל הסלון שילבנו צבעים חמים ונעימים ופריטים חדשים לצד פריטי וינטאג'. במרכזו הצבתי ספה רחבה שאני עיצבתי שעשויה מכמה חומרים: בד, עץ וכפתורי נירוסטה. היה חשוב שגב הספה לא יהיה רגיל משום שהיא במרכז הסלון ולא צמודה לקיר. הכורסה, שעשויה מעור שחור ועץ, והשולחן נקנו בשוק הפשפשים.

לדיירים היה חשוב שהפסנתר השחור שמאחורי הספה ישתלב ויהיה חלק מהריהוט של הסלון, והצבעים והטקסטורות בהתאם. לצידו שמנו ספסל עץ שנקנה בחנות פלורליס, אשר מחבר בעצם את חלל הסלון לחלל המטבח שפתוחים זה לזה.

מדרגות אחרי שיפוץ2 - מוריס אלגזי 2
הנוף הוא חלק מהיופי בבית. המדרגות אחרי | צילום: איתי סיקולסקי

המטבח: לפני השיפוץ הפריד קיר בין המטבח לסלון. שברנו אותו כדי ליצור חלל אחד גדול ופתוח וכדי שיהיה אפשר ליהנות מהנוף גם מהמטבח. רצינו שהמטבח יבלוט מעט ולכן הדגשנו אותו בצבעים שהגימור שלהם מבריק, אך עם זאת משתלבים עם הצבעים הנעימים בחלל המרכזי. משטח העבודה הוא מאבן קיסר מסדרה חדשה, משולב עם חיפויי קיר משני גוונים חמים של פורמייקה שמשתלבים עם הצבעים שבסלון.

פינת האוכל נמצאת במרכז המטבח ומשלבת אלמנטים מודרניים עם פריטי וינטאג': השולחן עשוי עץ מודרני סקנדינבי בשילוב כסאות ברזל ישנים ומעל שני גופי תאורה גדולים ומרשימים.

סוויטת ההורים: הקו המרכזי שהוביל אותנו בעיצוב יחידת ההורים הוא ניוד הנוף הנשקף מחדר האמבטיה שלהם לתוך חדר השינה. לכן, הרחבנו את הפתח בצד אחד של הקיר שמפריד ביניהם והוספנו קיר זכוכית בצד השני.

משום שההורים עובדים בזמנים שונים של היום, הקפדנו על כך שדלת ההזזה שמפרידה בין האמבטיה לחדר השינה מבודדת לגמרי מכניסה של אור, וגם לקיר הזכוכית יש וילון תריסים. כך הם יכולים להשתמש בחדר הרחצה מבלי להפריע אחד לשני.

חדר שינה הורים אחרי שיפוץ2 -מוריס אלגזי
פרטיות בחדר האמבטיה. סוויטת ההורים | צילום: איתי סיקולסקי

הארונות של חדר השינה משתלבים בצורה מעניינת עם הקיר, וגם כאן הכנסנו פריטי וינטאג' חמימים: שידת האיפור עם השרפרף והמראה. במקור, המיטה הייתה עשויה מעור הפוך, אך הזמנו אותה במיוחד מבד כדי שתתאים לחמימות של החדר ולחומרים שלו.

מיני סלון בקומה השנייה

הקומה השנייה: המדרגות לקומה העליונה עשויות עץ עם מעקה עשוי פרופילי נירוסטה ומילואת רשת שאני תכננתי ועיצבתי ביחד עם אסף מ-"style of steel" שייצרו אותה.
עם העלייה לקומה נחשפת מימיננו מרפסת בגודל של כ-70 מ"ר, ובהמשך חלל אירוח נוסף, מעין מיני סלון, שבו מסך LCD ומשחקי פלייסטיישן ו-WII. אם נחצה את החדר ניכנס לחדר הקלטות אקוסטי בגדול של כ-15 מ"ר. גם בו יש פסנתר, כמה גיטרות שעומדות על סטנדים, מאות דיסקים וחלון ארוך וצר שמשקיף על מגדל אביב.

חדרי הרחצה: בדירה ישנם שלושה חדרי רחצה שאת כל אחד מהם עיצבתי בשפה שונה. בחדר האמבטיה של ההורים יש שילוב של חומרים מודרניים כמו אריחים בהירים, מראה עגולה ומידוף גיאומטרי עם עץ טיק שמוסיף חמימות: המשטח מתחת לכיור, המדפים וספסל ישיבה במרכז.

חדר הרחצה של הילדים הוא היחיד שיש בו אמבטיה, שזה משהו מאוד פונקציונאלי לילד קטן. גם כאן הוספנו אלמנטים של עץ כדי ליצור חמימות. אריחי האמבטיה גדולים וכהים עם חריטה דקורטיבית.

בחדר הרחצה בקומה השנייה הלכנו על סגנון של שחור ולבן: האריחים שחורים ואת אחד הקירות צבענו בשחור. זה משווה לו סגנון מודרני יותר.

מיני סלון אחרי שיפוץ2 - מוריס אלגזי 2
במיוחד לחובבי הפלייסטיישן. מיני סלון בקומה השנייה | צילום: איתי סיקולסקי

דבר המעצב: הפרויקט היה עבורנו חוויה מרגשת ולא סטנדרטית. במהלך החודשים הראשונים של התכנון, לא הצלחנו לסגור סקיצה סופית עם הלקוחות כי הם לפעמים רצו א' ואנחנו התעקשנו על ב'. לשמחתנו, ברב המקרים, הם הבינו כי הרצון שלנו הוא ליצור להם חלל שישמש אותם בצורה הפונקציונאלית ביותר בהווה, אך לא פחות חשוב, גם בעתיד. החוויה התעצמה ככל שהזמן עבר והלקוחות ראו את ביתם קורם עור וגידים ונהנו יחד אתנו מן התהליך.

טיפ: צריך להבין שהליך התכנון זה משהו שכדאי להשקיע בו זמן. בכל שלב בתכנון חשוב לשקול בכובד ראש מה אנחנו רוצים מהחלל שאותו אנו מעצבים. רק כך אפשר להגיע לניצול המקסימלי והנכון שלו.

פריט אהוב: הספה בסלון, המעקה, עבודת הנגרות בבית וגופי התאורה.

פרגון לאיש מקצוע: ניסן בנטורה מנגריית "בנטורה איכויות בעץ", חנות "ריהוטים" בראשון לציון, אסף מ"style of steel" שעיצב את המעקה, בית העיצוב פלורליס בראשון לציון.

המעצב: מוריס אלגזי | סטודיו +md, אדריכלות ועיצוב פנים

>> למדור הקודם: רומנטיקה מודרנית במושב

לכל הבתים במדור