שנת 2015 אוטוטו חולפת ומפנה מקום לשנה חדשה, שאנו מקווים שתתמלא בבתים יפים, דירות מעודכנות, חומרים מעניינים והרבה השראה. אבל לפני שאנו מתקדמים הלאה, נסתכל לרגע אחורה אל הפרויקטים היפים שפורסמו השנה. אפשר לראות מוטיבים, חומרים וטרנדים שבאים לידי ביטוי בפרויקטים רבים, אך אפשר גם להבחין באלמנטים המייחדים כל בית ממשנהו והופכים כל פרויקט ליחיד ומיוחד, כמו חלוקת חלל שונה, צבעוניות מרגשת, פתרונות חכמים או ערבוב סגנונות מרענן. פאנל המומחים שלנו הכולל מעצבי פנים, בלוגרים ועיתונאים בחר את עשרת הפרויקטים היפים של השנה, המציגים כל אחד גישה מעניינת וחוויה ייחודית ומקורית.

עוד באתר לעיצוב הבית:

1. חלום אמריקאי: בית בעמק יזרעאל

משפחה בת שש נפשות, שחזרה לארץ אחרי שנים רבות בהן גרו בארצות הברית, פנתה אל האדריכלית גליה בר און במטרה לתכנן את בית חלומותיה במושב בעמק יזרעאל. הזרימה בין הפנים לחוץ בבית משמעותית וניכרת בתכנון ובעיצוב הבית. מתווה של עמודי כורכר מלווה את הבית מהחוץ פנימה, וחומרים טבעיים נוספים כמו ריצופי אבן חלונות ברזל מפרופיל בלגי, מעקות ברזל ופרקט אלון מיושן משתלבים היטב עם הקונספט התכנוני. המבנה תוכנן סביב חצר פנימית, בה נשתלו עץ תפוז וצמחי תבלין. היא מכניסה אור טבעי רב אל הבית והיא מוצלת ונעימה בכל עונות השנה. שטחי החוץ תוכננו יחד עם המבנה וחללי הפנים, ואי אפשר להתעלם מבריכת הגלישה המקסימה, שחופתה פסיפס איטלקי בגוונים ירוקים סגולים ואפורים, היוצרים תחושת עומק ייחודית. 

גליה בראון, בריכה לפנות ערב
בית למשפחה חוזרת מארה"ב בעמק יזרעאל. עיצוב: גליה בר און | צילום: גלעד רדט
גליה בראון, סלון ואח
ריצוף אבן ועמודי כורכר | צילום: גלעד רדט
גליה בראון, חדר רחצה
חדר השינה של ההורים | צילום: גלעד רדט
גליה בראון, פטיו
זרימה בין הפנים לחוץ. מבט לפטיו | צילום: גלעד רדט

רוצים לראות עוד מהבית?

 2.  חושבים מחוץ לקופסה: דירת הקובייה

"בדירה זו הצליחו המעצבים אושרי אבירם ודנה קושמירסקי לחשוב מחוץ לקופסה ולברוח מהנוסחה המקובלת האופיינית לדירות, והפכו דירת חמישה חדרים עם מסדרון ארוך לדירה מרווחת עם חלל פתוח ואלמנט מרכזי המחלק אותה", מתארת מעצבת הפנים ובלוגרית ב- Living מירב אייכלר את הדירה התל אביבית הייחודית. הקובייה ניצבת כאלמנט מרכזי בחלל, ומלבד עניין ויזואלי ואסתטי היא מספקת מגוון פתרונות פונקציונליים כמו חלוקת הדירה לחלל ציבורי וחלל פרטי והסתרת תשתיות. נוסף לכך היא כוללת פינת עבודה אינטימית, שטח אחסון רב וקמין. היא מחופה בעץ אלון מושחר במראה דרמטי, המשתלב היטב עם בחירת החומרים בדירה - פרקט עץ אלון מעושן, ברזל וגוונים ניטרליים.

אושרי אבירם ודנה קושמירסקי, סלון  (3)
חלוקה מקורית של החלל בדירת תל אביבית. עיצוב: אושרי אבירם ודנה קושמירסקי
אושרי אבירם ודנה קושמירסקי, סלון  (2)
הקוביה מחופה עץ אלון מושחר ודרמטי
אושרי אבירם ודנה קושמירסקי, חדר שינה  (12)
ייוצרת אלמנט מסקרן בדירה
להגדיל את חדר הרחצה 03,  המראה מכפילה את כמות האור
המראה מכפילה את כמות האור בחדר הרחצה | צילום: עודד סמדר, עיצוב-אושרי אבירם ודנה קושמירסקי

רוצים לראות עוד?

3.  ארון או קיר: דירה קטנה וחכמה

הדירה הזו נבחרה פה אחד על ידי חברי הפאנל בזכות פתרונות עיצוביים חכמים ושימוש מושכל בצבע, שלא רואים בכל מקום. בדירה התל אביבית מתגורר זוג בשנות ה-60 לחייו, ולמרות גודלה של הדירה, 55 מ"ר בלבד, הצליחו המעצבים מעיין זוסמן ואמיר נבון, ליצור בה חלל חכם ופונקציונלי. זאת בזכות חלוקת החלל מחדש ותכנון של פרטי נגרות ורהיטים בהתאמה אישית. כתבת הערוץ אודית לורן בלקין מוסיפה: "אהבתי במיוחד את הקיר הכפול שחוצץ בין המרחב הציבורי והפרטי, שבו נסתרים חדרי הרחצה וארונות הקיר המיועדים לאחסון רב בדירה הקטנה יחסית. חומרי הגמר והגוונים שנבחרו הופכים את הדירה למרווחת, נעימה ומפנקת ובעיקר כזו שעונה על צורכי הדיירים.

סלון
שימוש מושכל בצבע. עיצוב: מעיין זוסמן ואמיר נבון | צילום: גדעון לוין
מטבח
שלל פתרונות אחסון גלויים | צילום: גדעון לוין
שינה
קיר כפול חוצץ בין המרחב הציבורי לפרטי | צילום: גדעון לוין

רוצים לראות עוד?

4. סקנדינבית מאופקת: דירה ברמות צהלה

דירת 120 מ"ר בצפון תל אביב שתוכננה בסגנון סקנדינבי חמים עבור זוג הורים, שתי ילדות וכלבה. המעצבת פנינית שרת אזולאי יצרה עבור המשפחה דירה בהירה ומרעננת, שבה כל פינה מטופלת עד הפרט האחרון. האווירה הנעימה והמעודנת נוצרת בזכות השימוש בחומרים טבעיים ובצבעים ניטרליים, המשתלבים בהרמוניה זה לצד זה. מעצב הפנים גילי אונגר מפרט: "התוצאה מוקפדת מאופיינת במינון חמקמק ומדויק של חומרים וגוונים שעושים טוב אחד לשני ומאפשרים זה לזה להתקיים ללא הפרעה. השימוש בגוונים מאופקים ומונוכרומטיים של שחור, לבן, אפור אבן ומוקה נעשה באופן מדויק ולא משעמם. גוני השחור, הלבן והעץ מתפקדים כאן כצבעים של ממש, הם אינם מדברים בשפתם הפשוטה אלא יוצרים קומפוזיציית צבעים נעימה, הרמונית ומתוחכמת של בלגן מסודר ולא צפוי".

פנינית שרת, סלון
דירת 120 מ"ר למשפחה צעירה ברמות צהלה. עיצוב: פנינית שרת אזולאי | צילום: גלית דויטש
פנינית שרת, מטבח
גוונים שעושים טוב אחד לשני | צילום: גלית דויטש
פנינית שרת, חדר רחצה גובה
טאץ' סקנדינבי בחדרי הבית | צילום: גלית דויטש
פנינית שרת, ארון ילדים
הצצה לחדר הילדים | צילום: גלית דויטש
פנינית שרת,, כניסה פינת עבודה גובה
פינת העבודה משתלבת בהרמוניה בחלל הציבורי | צילום: גלית דויטש

רוצים לראות עוד?

5. בארץ הפלאות: הדירה של אליס

אל הדירה גדולה נכנסה אליס עם בתה מיה לפני כשמונה שנים ומאז המשפחה התרחבה והמשיכה למלא את החלל הרחב. עיצוב הדירה הוא תוצאה של תהליך איסוף של בעלת הבית, שליקטה רהיטים, גופי תאורה ואביזרים במקומות מגוונים, החל מניו יורק ומצרפת, דרך רכישות באיביי ועד לאיסוף מהרחוב. החיבור בין כל החלקים הללו יחד יוצר את התמונה המלאה של הבית, שללא ספק מאפיינת את דייריו. בנות בלוג "הביתה" שביקרו בבית מוסיפות: "הבית של אליס הוא אחד הבתים האהובים עלינו. אנחנו אוהבות את הדירה הישנה עם קסם העבר המפואר שלה, את הבחירות המדויקות והעדינות של אליס ואת תחושת החמימות שהקיפה אותנו עם כניסתנו לבית. הקסם שנוצר הוא מהשילוב המדויק והלא מתאמץ בין חפצים עם היסטוריה וסיפור לבין אמנות מקורית, והחן שבו הם מונחים יחד".

הביתה של אליס, עבודה (21)
בית שגדל וצמח עם דייריו. עיצוב: אליס | צילום: הגר דופלט
הביתה של אליס, ג, עבודה (9)
אוספים אישיים והרבה צמחיה | צילום: הגר דופלט
הביתה של אליס, ג, נדנדה (8)
צילום: הגר דופלט
הביתה של אליס, ג, ילדים (19)
קסם של חפצים עם היסטוריה ואמנות מקורית | צילום: הגר דופלט

רוצים לראות עוד?

6. על הגבול: דירה אקלקטית ביפו-ת"א

"הפרויקט מצא חן בעיני מיום פרסומו ב-Living", מספרת המעצבת והבלוגרית של האתר, לירון גונן. "דירת הקבלן הזו, שעוצבה בסגנון אקלקטי אוריינטלי על גבול האמיצות, בייחוד ביחס לסגנון האקלקטי המעודן המקובל בארץ, שבתה אותי מהרגע הראשון". האדריכלית אנה גולדברג עיצבה את הדירה בהשראת מיקומה על גבול דרום תל אביב וצפון יפו, עם מוטיבים אורבניים ואותנטיים גם יחד - ספת קטיפה בצבע ירוק בקבוק, קיר משרביות, ריצוף מאויר, בטון חשוף ודלתות משודרגות. כל אלה משתלבים למראה מודרני המתאים למשפחה צעירה ויוצרים אמירה ייחודית שקשה להישאר אדישים בפניה.

אנה גולדברג, אוכל
מתאימה את עצמה למיקום הגיאוגרפי שלה על גבול יפו ת"א. עיצוב: אנה גולדברג | צילום: דרור סיתהכל
אנה גולדברג, סלון
שילובים מענינים בין צבעים וחומרים | צילום: דרור סיתהכל
אנה גולדברג, סלון
אור טבעי | צילום: דרור סיתהכל
אנה גולדברג, מטבח
סגנון אקלקטי מעודן | צילום: דרור סיתהכל
אנה גולדברג, תינוק
שנדליר בחדר התינוק | צילום: דרור סיתהכל

רוצים לראות עוד?

7. בכל חדר הפתעה: בית אותנטי בירושלים

על הדירה הירושלמית הזו שעוצבה על ידי האדריכל מתי רוזנשיין אמר המעצב גילי אונגר: "נקודות זכות רבות מגיעות לעיצוב ולחלל הבית כי הוא לא מנסה להיות משהו שהוא לא. יש במבנה ובחלל אותנטיות מוקפדת, כבוד למסורת הבנייה, לזמן ולתקופה". הבית תוכנן עבור זוג הורים וארבעת ילדיהם. חזית המבנה נשמרה כפי שהייתה, וחלל הפנים כולו נהרס ונבנה מחדש. כל חלל עוצב באופן מעט שונה עם שימוש רב בצבעים ובטקסטורות אך נשמרת הזרימה ההמשכית בין החללים. "בכל חדר הפתעה ונשמה וניתן למצוא פרשנות אינטלקטואלית לכל פריט וצבע. השילוב בין ישן וחדש, בין זול ויקר ובין עכשווי ומסורתי הופכים את הבית לחוף מבטחים שמח. הייתי מאוד רוצה להתארח בבית כזה ביום חורף קר, ללגום תה צמחים מהביל ולדבר על אמנות ועל החיים או פשוט סתם לבהות וליהנות", מוסיף אונגר.

הבית בבקעה חזית 3
אותנטיות מוקפדת, הבית הירושלמי. עיצוב: מתי רוזנשיין | צילום: אילן נחום
בית בבקעה פינת אוכל
לא מתאמץ והרמוני | צילום: אילן נחום
בית בבקעה מטבח 2
נשמה בכל חדר | צילום: אילן נחום
בית בבקעה סלון
בית בבקעה סלון | צילום: אילן נחום
בית בבקעה מקלחת ושירותים
חדר נוחיות בצבע מרגיע | צילום: אילן נחום

רוצים לראות עוד?

8. מוארת ומוקפת עצים: דירה משפחתית בעיר

המעצבת נורית ולק דגן עיצבה עבורה ועבור בני משפחתה את הדירה הזו, הנמצאת בבניין מוקף עצים בשכונה שקטה. כדי לשמור על תחושת מרחב בדירה שגודלה 110 מ"ר, היא החליטה ליצור מרחב ציבורי רחב הפתוח אל הנוף שבחוץ, וקיר הבנוי מזכוכית ומפרופיל בלגי לבן מאפשר מעבר אור ואוויר מקצה לקצה. "אהבתי בפרויקט את השילוב המונוכרומטי של גוונים טבעיים, לצד כתמי צבע בחללים השונים שבאים לידי ביטוי בתאורה, בנישות, בפריטי הריהוט ובאביזרים. בעיצוב נעשה שילוב של חומרים שונים, חפצים אישיים וכמה סגנונות, כל זאת באיפוק ובאיזון המאפשרים תחושת בית נעימה ומאירת עיניים. שילוב המחיצות הבלגיות בדירה הוא לא צפוי ומקסים בעיני, מאחר והוא מאפשר יצירת אינטימיות ופרטיות, ובד בבד גם תחושת חלל מרווחת, תקשורת בין החללים ומעבר של אור", מתארת מירב אייכלר.

נורית ולק דגן, סלון
המעצבת שעצבה דירה חמה למשפחה. עיצוב: נורית ולק דגן | צילום: מיכל קריגר מוטולה
נורית ולק דגן, שטיח
מרחב ציבורי פתוח אל הנוף | צילום: מיכל קריגר מוטולה
נורית ולק דגן, כיסאות
חפצים אישיים וכמה סגנונות | צילום: מיכל קריגר מוטולה
נורית ולק דגן, שידת רחצה
הצצה לחדר הרחצה | צילום: מיכל קריגר מוטולה

רוצים לראות עוד?

9. מחושך לאור: בית חם באבן יהודה

בני המשפחה המתגוררים בבית בגודל 170 מ"ר באבן יהודה, רצו לשפץ את החלל הצפוץ והחשוך על מנת ליצור בו בית פרקטי עם אווירה של חופשה. בית שילדים יוכלו להתרוצץ בו בחופשיות בין החוץ לפנים. לצורך כך הם פנו אל מעצבת הפנים דלית לילינטל, שהשתמשה בחומרים טבעיים בעלי טקסטורה עדינה, המעצימים את תחושת הפתיחות בבית ויוצרים אווירה ביתית וחמימה. הכניסה והמסדרון, שבמקור היו צרים מאוד, הורחבו על מנת ליצור נקודות מבט חדשות, החוצות את הבית מקצה לקצה ומאפשרות זרימה ופתיחות בין החללים. בחלל הציבורי שולבו רהיטים שהיו ברשות הדיירים עוד לפני השיפוץ, אליהם הצטרפו גופי תאורה חדשים ושטיח קילים מודרני. את החלל משלימים המבטים החוצה, המרחיבים את החלל הציבורי ומכניסים את האור והטבע פנימה.

דלית לילינטל, מסדרון
מחלל חשוך לבית מואר באור רך. עיצוב: דלית לילינטל | צילום: גדעון לוין
דלית לילינטל, סלון ומטבח
שילוב בין רהיטים ישנים לגופי תאורה חדשים | צילום: גדעון לוין
דלית לילינטל, מיטה
מבט לחדר השינה של ההורים | צילום: גדעון לוין
דלית לילינטל, חדר רחצה
ריצוף מאויר בחדר הרחצה | צילום: גדעון לוין
דלית לילינטל, חדר משחקים
חדר משחקים פשוט ונעים | צילום: גדעון לוין

רוצים לראות עוד?

10. יורדים מהעץ: בית הבטון בהרצליה

זוג מבוגר שהתגורר בבית עץ דו-קומתי בן 13 שנה בהרצליה, עייף מהטיפוס במדרגות בין הקומות וחלם על בית שטוח שיתאים להם לאורך שנים. המעצבות ענבר סיון ותמר סלע סגרו את הקומה העליונה מבלי לחסום אפשרויות עתידיות ותכננו עבורם הרחבה של הקומה התחתונה. אל בית העץ התווספה קוביית בטון בגודל של כ-50 מ"ר והקומה חולקה מחדש. בעיצוב המחודש שולבו אלמנטים ישנים כמו חלונות עץ שנעקרו מהחלל שנהרס יחד עם נגרות בהתאמה אישית וריהוט בעל ערך סנטימנטלי. כל אלו יחד יוצרים בית מיוחד ומרגש, עם טקסטורות מעניינות, המדגישות את החיבור בין הבטון החדש לבין העץ הקיים, ואלמנטים צבעוניים ומפתיעים.

חוץ
הרחבה לבית לזוג מתבגר שביקש לרדת קומה. עיצוב: ענבר סיון ותמר סלע | צילום: הגר דופלט
פינת אוכל
שילוב של בטון ועץ | צילום: הגר דופלט
סלון
נגיעות של צבע בריהוט | צילום: הגר דופלט
מטבח
והרבה צבע במטבח | צילום: הגר דופלט
עבודה ורחצה
מצד אחד חדר שירותים, מצד שני פינת עבודה | צילום: הגר דופלט

רוצים לראות עוד?