אנחנו אוהבים דירות קטנות, ואוהבים לגלות איך המתכננים והדיירים מתמודדים עם האתגרים ואיך ממקסמים את החלל המוגבל כשכל סנטימטר של שטח רצפה נמצא בשימוש. בדרך כלל לא תשמעו אותנו מתלוננים ואנחנו שמחים על קורת הגג הקטנה והחביבה שלנו, אבל לחלל הקטן שאנחנו קוראים בית יש גם לא מעט חסרונות. אז הנה 12 דברים שמבאסים אותנו בדירות קטנות, כי לפעמים גם להתלונן זה בסדר.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

1. חופשי זה לגמרי לבד

נכון שכולנו אוהבים את השותפים שלנו, את בני הזוג, את המשפחה ואת בעלי החיים אבל כולנו זקוקים לקצת פרטיות מפעם לפעם .לצערנו רוב הדירות הקטנות לא מאפשרות לקבל כמה דקות של שקט ושלווה לבד ולהתנתק לזמן מה מהעולם. אם בבתים גדולים אפשר לברוח לחדר אחר או למפלס נפרד ולמצוא פינה אינטימית ומרגיעה, הרי שבדירות קטנות אין מקום להתבודד, ורק כשאנחנו בשירותים אנחנו לא צריכים לחלוק את החלל עם אנשים אחרים.

 מה עושים כשצריך קצת זמן לבד?

A post shared by Gabriel, Debbie & 4 kids (@themayesteam) on

2. בישול ארוך

בדירות קטנות סביר להניח שתמצאו גם מטבחים קטנים, כאלו שלא מאפשרים לשני אנשים עבוד בהם בו זמנית. עובדה זו תוביל לכך שמי שמוטלת עליו משימת הכנת האוכל יאלץ לבלות משך זמן לא מבוטל לבדו במטבח וכנראה שמשך הבישול ייקח לו יותר זמן. כמו כן, במטבחים קטנים שטחי העבודה והאחסון מצומצמים ולכן מקשים על הבישול, במיוחד במקרה של ארוחות מורכבות.

אל תבנו על עזרה במטבח

A post shared by Living Tiny Project (@livingtinyproject) on

3. אוכלים בחוץ

לצאת למסעדות, לבתי קפה ולברים זה לא רע בכלל, אבל מפעם לפעם מתחשק גם לנו לארח חברים ומשפחה לכבוד מאורע חגיגי או לארוחת שבת. בדירות קטנות אין פינת אוכל שמתאימה לאירוח רב משתתפים, וגם אם יש לכם שולחן אוכל נפתח, אם תנסו להרחיבו כנראה שלא יישאר לכם מקום לעבור סביבו ולשבת בנוח. כך תמצאו את עצמכם יוצאים לאכול בחוץ או מתארחים באופן קבוע אצל אחרים.

4. ארבעה במחיר אחד

כל מי שגר בדירה קטנה מכיר את הסיטואציה שבה שולחן האוכל מתפקד גם כפינת העבודה, כשולחן היצירה של הילדים וגם כמתלה הכביסה וכתחליף לשידת הכניסה. זה אולי נראה חסכוני, אבל בדרך כלל מדובר באילוץ ולא בבחירה עיצובית מודעת ובטווח הארוך מתקבלת תחושה של צפיפות ואי סדר.

A post shared by Living Tiny Project (@livingtinyproject) on

5. זה רק ספורט

בבתים גדולים אפשר לעשות לא מעט פעילויות ספורטיביות, מאימון על הליכון או מכשיר כושר אחר, דרך אירובי בהנחיית סרטוני כושר ביוטיוב ועד יוגה על מזרן הפרוש על הרצפה. בדירות קטנות כנראה שלא תצליחו לעסוק באף אחת מהפעולות האלו. אפילו את האופניים שעליהן אתם רוכבים לא תוכלו להכניס הביתה וכנראה שגם מקום הולם לציוד הספורט לא תמצאו, כך שתאלצו לצאת מהבית כדי להיכנס לכושר.

<< רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

6. יוצאים מהארון

בחללים מצומצמים אחסון הוא מרכיב חשוב במיוחד ולכן נהוג לתכנן ארונות רחבים וגדולים. לצערנו, לצד שמירה על מראה מסודר ומאורגן הם תופסים שטח רצפה יקר, יוצרים מראה עמוס וכבד ולא מותירים שטחי מעבר מרווחים ונוחים. כדי להתמודד עם הבעיה בוחרים לעתים לוותר על ארונות, פשרה שעלולה להוביל לעומס של חפצים בחלל ולהגברת תחושת הצפיפות.

תצליחו לפתוח ארון?

A post shared by Tiny Living (@tnylvng) on

7. הורסי שמחות

אחד מבני המשפחה חוגג יום הולדת ואתם רוצים להפתיע אותו עם בלונים וקישוטים, או שאולי אתם מציינים יום נישואים ורוצים להפתיע את בן הזוג שלכם עם מתנה יפה ומפנקת. בדירה קטנה אין מקום להחביא את הקישוטים והמתנות והאפשרויות להפתעה מצטמצמות משמעותית. אם חשבתם להסתיר את הקופסאות והשקיות בארונות או במגירות, כדאי להביא בחשבון ששטחי האחסון בחללים קטנים בדרך כלל משותפים, כך שההפתעה עלולה להתגלות די בקלות.

8. חוש הריח

כשהדירה קטנה והמטבח קרוב ליתר חדרי הבית, ניחוחות הבישול יגיעו לכל פינה. אולי זה לא נראה כל כך גרוע ואולי ריחות הבישול והאפייה דווקא יוצרים אצלכם תחושות של נוסטלגיה ורומנטיקה, אבל דברו איתנו כשריח השום, הבצל וטיגון השניצלים לא יעזוב את המצעים בחדר השינה ואת כריות הנוי בסלון. כשזה יקרה כנראה שתצטערו שאתם לא גרים בבית גדול ומאוורר יותר.

אין מצב שהריח של הטיגון לא נדבק למצעים

A post shared by Tiny Living (@tnylvng) on

9. שקט בבקשה

אם אתם חולקים חלל קטן עם מספר שותפים או בני משפחה, כדאי שתתרגלו לעובדה שלא תזכו להרבה שקט. אם אחד מבני הבית מדבר בטלפון, כנראה שאחרים לא יוכלו לעשות זאת בו זמנית, וסביר להניח שאם אחד מכם ירצה לראות טלוויזיה השני לא יוכל להאזין בכיף למוזיקה. הסאונד נודד, מהדהד ועובר בין החללים ונדיר מאוד שתזכו לאקוסטיקה מספיק טובה כדי ליהנות מזמן איכות מול הסדרה האהובה עליכם כשיש עוד אנשים בבית שעוסקים בפעילויות אחרות.

עכשיו נסו לדבר בטלפונים

A post shared by Tiny Living (@tnylvng) on

10. לא מזיז לי

כשלכל רהיט, אלמנט ואביזר בחלל יש מקום משלו נוצרת אווירה הרמונית ונעימה שמקילה על ההתנהלות היומיומית בבית. דירות קטנות בדרך כלל יהיו יחסית צפופות וכדי לפנות מקום לפריט אחד תצטרכו להזיז לפחות חפץ אחד או יותר ולהתפשר על מעברים צרים ולא נוחים. אם תצטרכו להזיז את השידה שליד המיטה כדי לפתוח את הארון או להזיז את שולחן הסלון בכל פעם שאתם רוצים להגיע לכורסה, כנראה שבסופו של דבר תתעייפו ותתייאשו.

כל דבר צריך לחזור למקום

A post shared by Tiny Living (@tnylvng) on

11. המינימליסטים החדשים

אנחנו מאוד אוהבים ומעריכים חפצי נוי יפים ואסתטיים אבל בחללים קטנים אין מקום לאבזור מיותר וצריך להיות מאוד בררניים בנוגע לבחירת האקססוריז שאנחנו ממקמים על השידות, המדפים, הקירות והשולחנות. החלל הקטן מעודד אורח חיים מינימליסטי ואף סגפני יותר, שבו נאלץ להסתפק במינימום האפשרי של כלים, עציצים ודקורציות. 

עדיף להסתפק במועט

A post shared by Dream Big Live Tiny® Co. (@dreambiglivetiny) on

12. עוד אחד, יותר נחמד

בדירות קטנות לא תקבלו חדרי רחצה נפרדים לכל ילד וממלכות שינה פרטיות, כנראה שלא יהיה לכם ארון נפרד לכל בן משפחה ולכל פונקציה ויהיה לכם מזל אם תצליחו להפריד בין מגירות הצעצועים של הילדים לבין ארונות המצעים והמגבות. נכון שאפשר לנהל אורח חיים קומפקטי, אבל לפעמים עוד מקלחת, שידת מגירות או שולחן יכולים לעזור מאוד.