רגע לפני שהמתמודדים של MKR המטבח המנצח נפגשים לראשונה בשלב המסעדות ראש בראש, הערב אחרי החדשות בקשת 12, הגיע הזמן לסכם את סבב הבתים השלישי עם שתי המסעדות שסגרו את השלב. פתחנו את השבוע עם הזוג הרביעי, צמד השפים אבי פרץ וליאור חפצדי שבישלו בין היתר גם לראש הממשלה ורצו להדגיש את השורשים הירושלמים שלהם וקינחנו עם המסעדה המתוקה של החברות סתיו עוזר וספיר אביסרור. אורן חנן, המעצב האומנותי של התוכנית, מספר מה עמד מאחורי כל אחת מהמסעדות הללו.

"שיה" – המסעדה של אבי וליאור

המסעדה של אבי פרץ וליאור חפצדי הוקמה בירושלים, והניחוח שלה היה בהתאם. "התמקמנו בתוך החצר הפנימית, במרפסת גדולה", מספר חנן. "הקירות האמיתיים בחצר היו מאבן ירושלמית והתאמנו את שאר הקירות שבנינו באותה טקסטורה יחד עם טיח כתמתם שיתאים לאווירה. במסעדה הזו החלל הכתיב את הטון, בגלל שהוא מאוד התאים. הם רצו אווירה ירושלמית אותנטית מודרנית, והיה ברור שהאבן הירושלמית תהיה נוכחת".

המסעדה של אבי וליאור (צילום: אורן חנן)
המסעדה של אבי וליאור | צילום: אורן חנן
המסעדה של אבי וליאור (צילום: אורן חנן)
צילום: אורן חנן



"אבי וליאור רצו שתהיה אווירה של מסעדה ירושלמית במלון יוקרתי. היה לנו ברור שאנחנו מכניסים את הצמחייה שיש מסביב, שהיא חלק מהחצר האמתית, עם תוספות שלנו. עריכת השולחן הייתה גם יוקרתית עם סכו"ם מזהב שמונח על מפיות כותנה בהירות עם צמחי תבלין. וכמובן, אי אפשר להתעלם מהנבלנית שניגנה בכניסה והוסיפה לאווירת הקדושה".

המסעדה של אבי וליאור (צילום: אורן חנן)
המסעדה של אבי וליאור | צילום: אורן חנן
המסעדה של אבי וליאור (צילום: אורן חנן)
צילום: אורן חנן

"We2" – המסעדה של סתיו וספיר

המסעדה האחרונה בסבב שייכת לספיר אביסרור וסתיו עוזר, ואצלן אי אפשר היה להתבלבל. "זאת הייתה המסעדה הכי קשה לעצב מבחינתי", מודה חנן, "הקונספט היה ורוד, ורוד, ורוד". צמד החברות רצו לשדר עדינות מבחוץ וכוח מבפנים, ממש כמו שהן בחיים האמיתיים. "זה היה אתגר מאוד גדול. הבנו שהדרך היחידה שזה יצליח, זה אם נלך על זה באומץ. אם הן רוצות הכל ורוד - אז הכל יהיה ורוד. לא ללכת חצי דרך. אם ננסה לעדן את זה, זה יתפספס".

המסעדה של סתיו וספיר (צילום: אורן חנן)
המסעדה של סתיו וספיר | צילום: אורן חנן
המסעדה של סתיו וספיר (צילום: אורן חנן)
המסעדה של סתיו וספיר | צילום: אורן חנן



"חיפשנו לטפל בעומקים וליצור איזו הגדרה לחלל עם עמודים וטקסטורות בוורוד. בגלל שזה צעד אמיץ, עד הרגע האחרון עבדנו על המסעדה ודייקנו אותה, והיא יצאה מאוד מוצלחת. רק אחרי שהתחלנו לצלם, הבנו איזה רעיון מגניב זה, כי באמת יש בזה משהו מאוד בולט ויוצא דופן. עד הרגע האחרון לא ידענו איך זה יצא, זה כל כך ורוד שרק כשראינו את זה עומד, גמור ומואר נכון, נרגענו והבנו שזה הצליח. בשאר המסעדות אתה כבר בתחילת הדרך או תוך כדי עבודה מבין לאן זה הולך, אבל פה זה ממש היה תהליך שהיה צריך שהכל יתחבר בו בסוף".

המסעדה של סתיו וספיר (צילום: אורן חנן)
צילום: אורן חנן
המסעדה של סתיו וספיר (צילום: אורן חנן)
צילום: אורן חנן