אביטל לור, סלון גובה
שילוב בין וינטאג' למראה תעשייתי | צילום: הגר דופלט
אביטל לור, מטבח חלון
חצילים כמוטיב דקורטיבי | צילום: הגר דופלט
אביטל לור, סלון כיסא גובה
הדלתות מהלול נצבעו בגוון תכלת | צילום: הגר דופלט
אביטל לור היא אדריכלית שנולדה בכוכב יאיר - ישוב קהילתי, שמראה הבתים בו דומה ומורכב ממספר דגמים שנבחרו על ידי התושבים. מבניי הבתים הם בסגנון כפרי קלאסי ומאופיינים בגגות רעפים אדומים. במלחמת לבנון השנייה, החליטו אביטל ובעלה לעזוב את ביתם אשר היה אז בטבעון, ולחזור לכוכב יאיר - היישר לבית ילדותה של אביטל.
אביטל לור, מטבח שולחן גובה
לבן בוהק על רקע אדום | צילום: הגר דופלט
אביטל לור, פינת אוכל
הרצפה בקומת הכניסה היא בטון מוחלק | צילום: הגר דופלט
אביטל לור, מטבח סודה
ואוסף סודה סטרים מכניס קצת צבע למטבח | צילום: הגר דופלט
אביטל לור, סלון מבט למטבח גובה
המטבח עשוי מפורמיקה לבנה | צילום: הגר דופלט
אביטל לור, פינת אוכל גובה
והחלונות הגדולים שוטפים את החלל באור טבעי | צילום: הגר דופלט

"כיף לגור צמוד להורים"

בבית הוריה של אביטל נותר הרבה מקום פנוי לאחר שילדיהם בגרו, גדלו ופרחו מהקן, ובני הזוג החליטו להתחיל את דרכם החדשה בבית המרווח. כדי ליצור לעצמם פרטיות ולשמור על פרטיותם של הוריה, בנו בני הזוג קיר גבס שהפריד בין חללי המגורים. ההתחלה הזו נמשכה שש שנים, שבמהלכן המשפחה הגרעינית של אביטל התרחבה, ונולדו לבני הזוג שלושה ילדים. למרות שאביטל מעידה שכולם "גרו יחד בכיף, והמגורים צמוד להורים הרגישו טוב ונעים, בכל זאת, היה צפוף מדי למשפחה החדשה בחלל של 52 מטר".

כשהמגורים נהיו לחוצים, הגיעו בני הזוג והוריה לתובנה חדשה: לבנות קומה נוספת בבית הקיים שתוקדש להוריה של אביטל, ולתכנן מחדש את החלל הנותר לטובתם. לדברי אביטל, מדובר בפרויקט עם הרבה מאוד אתגרים: החל ממגבלות גובה וגודל, דרך קווי בניין ועד האתגר הגדול ביותר שהוא בעצם לבנות בית לשתי משפחות תחת קורת גג אחת.

אביטל לור, מדרגות גובה
המדרגות מפח אדום נבחרו בהחלטה ספונטנית | צילום: הגר דופלט
אביטל לור, מדרגות מדפים גובה
ואנחנו מעריכים את האומץ | צילום: הגר דופלט

 גרם מדרגות אדום, דלתות תכולות

התוצאה: בית מרענן ומעודכן שמשלב בין האהבה של אביטל לפריטי וינטאג' לבין אהבתה את המראה התעשייתי שמורגש בחלל ובחומרים הנבחרים במרחב. למשל, ברצפת הבטון, בקורות הפלדה והמדרגות המטריפות שעשויות מפח  בצבע אדום. תודו שצריך אומץ כדי לקבל כזו החלטה, ושגרם המדרגות גורם לאפקט ה"וואוו". אתם שואלים איך זה קרה? מתברר שלגמרי במקרה. אביטל מספרת שבכלל לא תכננה זאת מראש, "בתחילה תכננו שלדת ברזל למדרגות והזמנו פלטות מעץ. אבל יום לפני שהביאו את העץ, התבוננתי שוב בשלדה והחלטתי שאני רוצה מדרגות שעשויות מפח תעשייתי, ואם כבר פח - אז שיהיה בצבע אדום. "דלתות העץ שנצבעו בצבע תכלת וחוברו בין המשקופים בחדרים, שימשו בעבר את סבא וסבתא של אביטל, שהיו לולנים ואלו היו הדלתות של מחסן הביצים שלהם", היא מספרת.

אביטל לור, חדר שינה מיטה
חדר השינה בעיצוב מינימליסטי, כמו שאנחנו אוהבים | צילום: הגר דופלט
אביטל לור, חדר שינה גובה
ומצדי המיטה שתי שידות שונות באופיין | צילום: הגר דופלט
אביטל לור, חדר שינה ארון
נישה לפיצ'פקס בארון הקיר | צילום: הגר דופלט
אביטל לור, חדר שינה נעליים גובה
ושרפרף חרדלי מכניס עניין | צילום: הגר דופלט
אביטל לור, מקלחת גובה
חדר רחצה עם אריחים מאוירים | צילום: הגר דופלט
אביטל לור, מקלחת תאורה גובה
וטיח מנרלי על הקיר | צילום: הגר דופלט

בחלל הציבורי התקרה העשויה קורות פלדה מרשימות וכדי להשלים את המראה התעשייתי נבחרה רצפת בטון מוחלק. הריהוט בסלון כולו אוסף של רהיטי וינטאג' שלוקטו ושופצו, וכך גם גופי התאורה. המטבח עשוי מפורמייקה לבנה, ופרקטי מאוד. גם הוא מקבל נגיעות מחממות באמצעות פריטים עם זכרונות, כלים ואוספים שהונחו למופת על המדפים.

אביטל לור, חדר שינה ילדים
שתי מיטות שניצלו מהפח בקיבוץ סאסא | צילום: הגר דופלט
אביטל לור, חדר שינה ילדים כסאות
וכיסא וינטאג' שלא ישכחו מאיפה הטעם של אמא | צילום: הגר דופלט
אביטל לור, פרחים גובה
מתלה ססגוני בתכלת על הקיר | צילום: הגר דופלט

מוטיב האריחים המצוירים חוזר בכל חדרי האמבטיה בבית, אבל בכל חדר קצת אחרת. בשירותי האורחים למשל, מצאנו אריחים מצוירים, לצד שולחן זינגר ישן שמשמש לכיור ומראות קטנות שמוסיפות לחלל אופי.

הקומה השנייה, בה נמצאים חדרי השינה, רוצפה בפרקט לימנציה. חדר השינה של בני הזוג צבוע בגוון בז' ונראותו מינימליסטית. שידות וינטאג' משופצות לצד המיטה וגופי תאורה מ"קלאס תאורה". בחדר האמבטיה הצמוד שוב חוזר מוטיב האריחים המצוירים אבל הפעם דווקא על הקיר.

אביטל לור, חדר ילדים חלון
חדר משחקים מושקע לילדים | צילום: הגר דופלט
אביטל לור, חדר ילדים גובה
עם מקום לתלייה | צילום: הגר דופלט
אביטל לור, חדר ילדים ארונית
למשחק ולספרים | צילום: הגר דופלט
אביטל לור, חדר ילדים מתלים גובה
וטאץ' אישי | צילום: הגר דופלט
בחדר הילדים מוצבות שתי מיטות מדליקות שאביטל מספרת איך "הצילה" אותן רגע לפני שנזרקו מקיבוץ סאסא שבצפון. היא שפצה אותן וצבעה. לצד המיטות מוצבים כיסאות קטנים ומקסימים ממכולה שמישהו הביא לארץ עם רהיטים ממשפחה של איימישים בארה"ב. חדר המשחקים המואר משמש גם כחדר אורחים למקרה הצורך.
אביטל לור, שירותים כיור גובה
כיור מונח על שולחן זינגר ישן בשירותי האורחים | צילום: הגר דופלט
אביטל לור, שירותים מדף גובה
ובבוקשה ששומרת על הסדר | צילום: הגר דופלט


במדור הקודם: העמק הוא חלום? במקרה הזה גם הבית
לכל הכתבות במדור "הביתה"