כיועצת פנג שואי וכמעצבת אני מייחסת חשיבות מיוחדת אל הכניסה לבית. המבואה קובעת את הרושם הראשוני שאנו מקבלים כשאנו נכנסים הביתה ועליה לתת לנו תחושה מזמינה של ברוכים הבאים. יש לה השפעה רבה, חיובית או שלילית, על מצב רוחנו ועל התפיסות שלנו בבית. עיצוב המבואה מצביע על האופן בו אנו רואים את עצמנו בחיי החברה והיא משמשת גם כמסר לעולם על מי אנו באמת.

שאלו את עצמכם מהו הדבר הראשון שאתם חשים כשאתם נכנסים הביתה - רוגע או מתח? לאן מופנית תשומת הלב הראשונית –  למסדרון ארוך, שירותים או לסלון חמים? האם המראה הראשוני הוא דבר שאתם אוהבים שמעורר זיכרון נעים או השראה? האם הכניסה היא לעבר חלל פתוח או שמא אל קיר או גרם מדרגות? האם יש חפצים רבים שחוסמים את הזרימה אל הבית? אחרי שבדקתם אם הכניסה לביתכם מרתיעה או מקבלת אתכם בחום, תוכלו לפעול על פי כמה המלצות כדי להפוך אותה למזמינה ונעימה.

מבואת כניסה - פנג שואי (צילום: מתוך האתר houseofturqoisee)
כניסה מסודרת ומוארת | צילום: מתוך האתר houseofturqoisee

מבואת כניסה - פנג שואי (יח``צ: Alvhem/Fredrik Karslsson)
וודאו שהדלת נפתחת בקלות ללא חריקות | יח``צ: Alvhem/Fredrik Karslsson
 תנו לאנרגיה להיכנס

תורת הפנג שואי רואה בדלת הכניסה הראשית את פה הצ'י. בדומה לגוף האדם, שבו הפה מהווה כניסה למזון שממלא אותנו באנרגיה, כך גם הדלת היא מקור כניסה עיקרי לאנרגיה. ביציאה מהבית, דלת הכניסה מגדירה את המראה הראשוני של העולם החיצוני, לכן חשוב להיכנס ולצאת דרך כניסה הרמונית ומזמינה, שתומכת בדימוי עצמי חיובי שלנו.

  • פנו את הכניסה מכל חפץ מיותר או כל רהיט שמפריע למעבר החופשי. אם אתם רוצים למקם נעליים או מתלה למעילים – רצוי לעשות זאת בארון סגור.
  • אפשרו פתיחה מלאה של הדלת ללא חפץ מאחוריה שיפריע לכך. בבית הנהנה מזרימה חופשית של אנרגיה בכל חלקיו, דייריו יחוו תחושה שהדברים זורמים באופן חלק גם בחייהם.
    מבואת כניסה - פנג שואי (יח``צ: Alvhem/Fredrik Karslsson)
    ומקמו חפצים דקורטיביים | יח``צ: Alvhem/Fredrik Karslsson

 שלט ברור, פעמון נעים ושטיח עליז

קבעו שלט בדלת המציין את שם המשפחה, ואם תרצו ניתן להוסיף ברכה או אמירה חיובית המקבלת את פני הבאים והשבים. באופן דומה, חשוב כי הכתובת של הבית תהיה מצוינת באופן ברור ובולט מהרחוב.

  • הוסיפו שטיח סף. כיום יש שטיחי סף מעוצבים בסגנונות שונים, כך שניתן לבחור שטיח המתאים לטעמכם האישי. שטיח סף עליז וצבעוני מקבל את פני הבאים ומקשט את הכניסה.
  • מקמו פעמון שצלילו נעים ולא צורם וקבעו עוצמת צלצול שלא תהיה גבוהה או נמוכה מדי.
  • מקמו בכניסה לבית אובייקטים יפים, נעימים ובעלי משמעות חיובית עבורכם: פרחים, תמונה מעוררת השראה או חפצים אהובים. שלבו תאורה נעימה בכניסה אל הבית – הן מחוץ לדלת והן במבואה הפנימית. כל אלו ישפיעו על איכות האנרגיה שנכנסת הביתה ויסייעו בתחושת השייכות וקבלת הפנים עם כניסתכם אל הבית.

מבואת כניסה - פנג שואי (צילום: מתוך האתר-younghouselove)
מתקן לנעליים: גם אסתטי וגם שימושי | צילום: מתוך האתר-younghouselove
דלת: תקינה, אסתטית ופרופורציונלית

  • התקינו דלת אסתטית ותקינה שנפתחת כלפי פנים. ודאו כי הדלת נפתחת בקלות ללא מכשולים וללא חריקות. אם הדלת חורקת – אפשר לפתור את הבעיה בפשטות על ידי שימון הצירים בשמן המיועד לכך.
  • חשוב שהדלת תהיה פרופורציונלית לגודל הבית. לדוגמה, בבית גדול מידות יש צורך בדלת רחבה וגדולה, ולא כדאי להסתפק בדלת רגילה או צרה מהרגיל.
  • אם לבית יש יותר מכניסה אחת, לדוגמה כניסה ראשית וכניסה נוספת מהחניה, יש לדאוג כי גם בכניסה השנייה המבואה תהיה מוארת, חופשיה מחסימות ובעלת מראה ראשוני נעים ומזמין.

מבואת כניסה - פנג שואי (יח``צ: נלקח מאתר designsponge.com)
העדיפו צבעים בהירים | יח``צ: נלקח מאתר designsponge.com
  צבעים: בהירים ומתכתיים

צבע הדלת חשוב מאחר שהוא משפיע על כניסת האנרגיה לבית ועל איכותה. פעמים רבות שואלים אותי באיזה צבע כדאי לצבוע את דלת הכניסה. לכל בית יש מפה אנרגטית משלו ולכן המלצות של צבעים וחומרים באופן מדויק ניתן לעשות רק לאחר אבחון מעמיק של הבית על ידי יועץ מקצועי. עם זאת, יש כמה המלצות כלליות שמתאימות לרוב הבתים.

גווני הצבע הלבן (לבן, שמנת, אוף ווייט וכו') יחד עם צבעי המתכת (כסף, זהבהב, נחושת ושאר הגוונים המטאליים) הם צבעים טובים שמרגיעים אנרגיה שלילית. דלתות עץ הן דלתות ניטרליות בין אם מודרניות או בסגנון מיושן.

מבואת כניסה - פנג שואי (יח``צ: Alvhem/Fredrik Karslsson)
רהיט מוארך שעליו חפצים ותמונות אהובות ירכך את המפגש המיידי עם הקיר | יח``צ: Alvhem/Fredrik Karslsson
 איך מתמודדים עם קיר מול הכניסה?

אם הכניסה אל הבית מתקבלת על ידי קיר פנימי, אני ממליצה למקם שם רהיט יפה וצר שלא יפריע לתנועה החופשית פנימה, ולמקם עליו חפצי נוי אהובים: אגרטל עם פרחים, תמונות אהובות. ניתן לתלות על הקיר תמונה עם פרספקטיבת עומק שתיצור אשליה של מרחב ותבטל את תחושת החסימה.

מבואת כניסה - פנג שואי
ותמונות אהובות יבטלו את תחושת החסימה
מבואת כניסה - פנג שואי (יח``צ: Alvhem/Fredrik Karslsson)
מראה - לא מול הדלת | יח``צ: Alvhem/Fredrik Karslsson
 מראות: לצד הכניסה

אינני ממליצה למקם מראה על הקיר ישירות מול הדלת מאחר שהיא משפיעה על זרימת האנרגיה ועלולה להחזיר את האנרגיה החוצה כפי שנכנסה. יחד עם זאת, מיקום מראה לצד הכניסה לבית יכול להתאים. המראה נותנת לנו תמונה בהירה על עצמנו בטרם צאתנו אל העולם החיצוני. זה פרקטי, נוח ומועיל גם ברמת התת מודע וחיזוק הביטחון העצמי שלנו.  

מבואה, נירלט. עיצוב: קרן נוימן (יח``צ: mako)
אווירה נעימה בבית נוצרת כבר מהמראה הראשוני בכניסה | יח``צ: mako
 כניסה מול גרם המדרגות: לא מומלץ

כניסה היישר לעבר גרם המדרגות אינו אידיאלי. מבחינת זרימת האנרגיה – הצ'י עולה מעלה מיד עם היכנסו ולמעשה אינו זורם פנימה אל החלל הגדול בקומה התחתונה. סיבה נוספת היא התחושה שמקנה מראה ראשוני של מעלה מדרגות לדיירים: טיפוס, קושי. יש ליצור אווירה מזמינה ומושכת בקומה התחתונה שתגרה את האנרגיה לזרום בתנועה מעגלית לכל חללי הבית ולא לזרום במהירות כלפי מעלה. עלינו להתייחס גם לאזור מעלה המדרגות ברמת עיצוב הפנים באופן שיאט את זרימת האנרגיה וגם יוסיף לאווירה המזמינה והנעימה הנוצרת מהמראה הראשוני. אם ישנו חדר שירותים קרוב לכניסה – הקפידו שדלת החדר תהיה סגורה.

במדור הקודם: איך לעצב סלון משגע אבל נוח

לכל הכתבות במדור פנג שואי

מירב אייכלר, יועצת פנג שואי לחכמת הבית