mako
פרסומת

ויראלי: מצאה פתרון גאוני לשיש הקטן במטבח

אפילו שפים במטבחים גדולים ומקצועיים מגלים מדי פעם שחסר להם מקום על משטח העבודה, והבעיה כמובן חמורה יותר במטבחים קטנים. סרטון עם פתרון פשוט צבר כבר יותר מ-7 מיליון צפיות, וכדאי גם לכם לראות

מערכת LIVING
עיצוב הבית
פורסם:
בלוגרית מטבח
צילום: טיקטוק julianna_claire
הקישור הועתק

לא משנה כמה המטבח גדול, מתוכנן ומעוצב – ברגע האמת כנראה תרגישו שיש פחות מדי מקום על השיש ומשטחי העבודה. הבעיה, כמובן, חמורה יותר כשהמטבח באמת קטן. למרבה המזל, גם במקרה הזה הפתרון נמצא ברשתות החברתיות.

"תוסיפו עוד שטח למשטח העבודה במטבח עם משטח במבוק המעוצב עם שוליים כך שהוא לא זז", אומרת הגולשת ג'וליאנה כריסטנסן בסרטון, ומדגימה איך היא מכסה את הכיור במשטח. למשטח יש גם רגליים כך שאפשר להניח אותו גם על הכיריים. הסרטון של כריסטנסן צבר כבר 7.1 מיליון צפיות.

כריסטנסן משתמשת במשטח שקנתה באמזון ומחירו כ-290 שקל. למרבה הצער, המשלוח לישראל יקר במיוחד – יותר מ-430 שקל, אבל אפשר לאמץ את הרעיון במחיר נמוך יותר: באמזון ובאתרים אחרים יש משטחים דומים וזולים יותר (למשל כאן), ולאיקאה יש משטח דומה, אבל קטן יותר, שמחירו 69 שקל (LÄMPLIG). אפשר גם לגשת לנגרייה ולרכוש משטח עץ לפני מידה.

פרסומת

עוד טיפים לעיצוב מטבחים קטנים

מטבחים קטנים לרוב נראים עמוסים ומבולגנים פשוט כי חסר בהם מקום אחסון. הרעיונות של דרו סקוט יכולים לעזור לא רק להוסיף מקום אחסון אלא גם להפוך את כל המטבח לקצת יותר פונקציונלי.

מטבח קטן : תלו כלי מדידה

לעתים קרובות קשה למצוא את כלי המדידה הנחוץ בעת בישול או אפייה, בייחוד אם הכלים זרוקים במגירה. עדיף לתלות אותם על ווים בחלק הפנימי של דלת ארון. ואל תשכחו לסדר אותם מהקטן עד הגדול, כדי שתוכלו לתפוס במהירות את הכלי הדרוש.

טיפ לעיצוב מטבח קטן: הוסיפו יחידת מדפים מעל הפח

סקוט מציע להוסיף יחידת מדפים מעל פח האשפה כדי ליצור שטח אחסון נוסף. השתמשו במדפים כדי לאחסן חומרי ניקוי ופריטים קטנים. הוא גם משתמש בסלסילות קש נאות כדי לארגן את חומרי הניקוי ולהפוך את החלל כולו לאסתטי יותר.  

פרסומת

טיפים למטבח קטן: מתלה לשקיות האשפה

ואיך חוסכים מקום מתחת לכיור? סקוט מציע להפוך מחזיק מגבות נייר למחזיק שקיות אשפה. איך? פשוט התקינו אותו במאוזן על דלת הארון. גם מקל את השימוש וגם מפנה מקום.  

טיפים למטבח קטן: מזווה מאורגן היטב

אמנם ברוב המטבחים הקטנטנים אין בכלל מזווה, אבל אפשר להפיק את המרב מהשטח שיש. לבריאנה יש כמה עצות טובות וגם אסתטיות בתחום הזה.  המטרה העיקרית של ארגון חלל המזווה היא שכל פריט יהיה גלוי ונגיש, כדי שתוכלו למצוא את מה שאתם מחפשים ברגע שאתם זקוקים לו. סידור כזה גם מאפשר להיפטר מפריטים בזמן, ולא לאחסן אותם פגי תוקף במשך חודשים רק כי שכחתם מקיומם.

פרסומת

בריאנה מסדרת את התבלינים שלה על מדף תבלינים בשלוש קומות כך שכל פריט נראה לעין; את חומרי האפייה ושאר המזונות היבשים היא שמה במכלים שקופים ואטומים עם תוויות; ואת כל שאר הפריטים במזווה היא מאחסנת על גבי מגשים מסתובבים, שמקלים את מציאתם ואת הגישה אליהם.

טיפים למטבח קטן: סידור נכון של כלי המטבח

לא משנה באיזה גודל המטבח שלכם, ארגון הסירים, המחבתות וכלי האפייה הוא אתגר. אם אתם מוצאים את עצמכם מוציאים החוצה את כל תכולת הארון או המגירה בכל פעם שאתם מחפשים תבנית אפייה, הטיפ הפשוט הזה של מילה הולך לשנות את חייכם.

פרסומת

מעמד הקלסרים המשרדי מקבל אצלה חיים חדשים כמארגן כלי מטבח – היא פשוט מניחה אותו בתחתית האחרון ומסדרת בו תבניות, מגשים ומכסים. נסו ותיהנו.