mako
פרסומת

זה וואו: ככה מעצבים אי ענק במטבח

קארדי בי חשפה את המטבח החדש שלה והגולשים נדהמו לגלות בו אי ענק. כמה ענק? מספיק כדי שהכוכבת תדגמן ותרקוד עליו כמו במה. בדקנו עם כמה מעצבות מה השימושים היעילים לאי מטבח בגודל לא סטנדרטי, ואיך עושים את זה בסטייל

לימור קלר
עיצוב הבית
פורסם:
קארדי בי רוקדת על אי מטבח ענק
צילום: מהטוויטר של CARDI B
הקישור הועתק

ידוענים מצטלמים בתוך הבתים שלהם, משתפים בקניות שעשו, במתנות שקיבלו או בחדר שעיצבו, אבל הראפרית האמריקאית קארדי בי לקחה את השיתוף כמה צעדים הלאה. קארדי העלתה לחשבון הטוויטר שלה, שלו יותר מ-30 מיליון עוקבים, את האי המטבח החדש בביתה המתהווה, שמתכתב עם חיפוי קיר מאותו חומר – כשהיא רוקדת ושרה עליו כאילו היה רחבת הריקודים האישית שלה. וכמו רחבת ריקודים, לא מדובר באי סטנדרטי אלא בפיס דרמטי וענקי שמקטין עוד יותר את ממדיה של החשפנית-רקדנית לשעבר. "איך מגיעים לדברים באמצע האי?" כתבו לה עוקבים, שגם ניחשו שמדובר בבית החדש שלה בניו ג'רזי. "את פשוט מתכוונת להשתמש באצטדיון וומבלי למטבח שלך, ככה מול הפנים שלנו?" הגיבה מישהי, ואחרת חלמה בהקיץ: "חלום שלי בית כזה, אני רק צריכה מספיק בית בשבילו קודם".

אם נעשה רגע סדר, אורכו של האי מוערך ב-3.5–4 מטרים ורוחבו כ-2 מטרים. "לאי אין מידת סטנדרט והוא נקבע בהתאם לגודל השטח, אבל בדרך כלל מבצעים אי ברוחב 1-1.30 מטר", אומרת שָׁייה אוחנה, מעצבת פנים ומנהלת מכירות וקשרי אדריכלים ב"אבסולטו אבן ושיש". "במקרה של קארדי בי, הרוחב שלו, שאני מעריכה בין 2.40-2 מטר, הופך אותו לפחות פרקטי לעבודה ולאלמנט יותר גרנדיוזי שמיועד לישיבה ואירוח של הרבה אנשים. אין בו כיור או גז וכדי לנקות אותו היא כנראה תצטרך לטפס עליו שוב".

 

 

 

האי של קארדי בי יוצר מאבן פנדה טבעית בצבע שחור ולבן עם ורידים דומיננטיים בטכניקת book-match, שמאפשרת לחבר את הגידים כך שהם יוצרים חיבור מושלם ובמרכזו צורת יהלום דרמטית כנקודת מיקוד. "בשיטה זו לוקחים שתי פלטות של אבן, פותחים אותן כמו ספר פתוח כדי ליצור אפקט מראה, והחיבור באמצע נעשה בהצמדה, הדבקה וליטוש", היא אומרת. "מדובר באבן פנדה שמקורה במחצבה בסין, והיא משמשת לריצופים, חיפויי קירות, משטחי חדר רחצה וכיורים, אבל פחות פרקטית למטבח כי היא אבן מסוג שיש ולא מספיק חזקה. אבן גרניט או קוורצית נחשבות חזקות יותר למשטח עבודה ואפשר גם לחתוך על האבן ולהניח עליה דברים חמים. פנדה עדינה יותר וסביר להניח שקארדי בי לא תחתוך עליה או תניח עליה סירים חמים ישירות, אלא תחצוץ עם משטח בוצ'ר". לתחזוקה אחרי התקנה מורחים סילר שקוף שנותן שכבת הגנה מחדירת נוזלים, פעולה שיש לחזור עליה לאחר כעשור. מבחינת העמידות, מציינת אוחנה, קיימת מתחת לשיש קונסטרוקציית בטון או נגרות שמאפשרת לקארדי בי לעמוד עליה.

פרסומת
קארדי בי רוקדת על אי מטבח ענק
קארדי בי והאי | צילום: מהטוויטר של CARDI B

 

ת"א: גם האדריכל רז מלמד הרשה לעצמו לעמוד על משטח אי בבית פרטי שתכנן ועיצב. האי באורך 5 מטרים, עשוי טיטניום שחור והמשטח מאבן גרניט טבעית שעליה הוא עומד. מעל המשטח דלפק מרחף מעץ שבולט מעבר למשטח ויוצר דלפק ישיבה. האי הוא חלק ממטבח גדול שבהמשכו מקרר יין ענקי, גם הוא באורך 5 מטרים. "גרניט זה החומר השני החזק בטבע אחרי יהלום. כחומר טבעי, אפשר לעמוד עליו גם אם קטע ממנו מרחף", הוא מסביר. "כדי לחבר בין פלטות האבן נעשו בהן חיבורים והן לוטשו עם דבק שיש, בדרך דומה להעלמת חיבור ברצפה".

עיצוב אדריכל רז מלמד

אי ענק רז מלמד
רז מלמד | צילום: עמית גרון

 

 

ת"א: בפנטהאוז בקומה ה-48 תכנן מלמד אי עם משטח של פלטת נירוסטה שלמה באורך של לא פחות מ-6 מטרים. האי, שחזיתו דלתות נירוסטה שחורה, עומד על רגליים וכולל מדיח שהותאם לבעל הבית, כיריים להבות שיוצאות מתוך קדחים בפלטת הנירוסטה השלמה וישיבה לשני אנשים. "הנפת המשטח לקומה 48 בחתיכה אחת הייתה אירוע לוגיסטי והנדסי מורכב, כי הוא לא נכנס למעליות הבניין", מספר מלמד. "מנוף רגיל לא אפשר להעלות אותו עד לשם, ובסופו של דבר הפלטה הועלתה עם מנוף גונדולה, שהוא מנוף שטיפת החלונות של הבניין".

פרסומת

עיצוב אדריכל רז מלמד

אי ענק רז מלמד - 2
רז מלמד | צילום: עמית גרון

אי ענק, ג, רז מלמד
מניפים את הפלטה לקומה ה-48 | צילום: איתי דגן

 

 

 

ת"א: אי באורך כ-4.5 מטרים עוצב עם חזיתות מנירוסטה, משטח אבן גרניט טבעית מסוג נגרסקו בעיבוד מחוספס. המשטח הוא פלטה אחת ללא חלוקות, שממשיך כאבן מרחפת דקה, והוא הועלה לדירה עם מנוף של אתר בנייה שחייב סגירה של הרחוב. האי כולל מקרר יין שפונה לאזור האירוח, קולט אדים בכיסוי גרניט שמתרומם מהמשטח בזמן הפעלת הכיריים, כיריים, כיור, טוחן אשפה, מטהר מים פנימי, אקססוריז נוספים ושני מקומות ישיבה.

עיצוב אדריכל רז מלמד

אי ענק רז מלמד - 3
רז מלמד | צילום: עמית גרון

פרסומת

 

 

 

מושב מנות: בביתם של אודי ושמרית אסולין מומש החלום של אודי לאי גדול, שאפשר לשבת סביבו בנוחות ולאכול. גודלו 2.20X2 מטרים והוא כולל מגירות, ארונות אחסון לצד הכיסאות, כיריים אינדוקציה ושקעי חשמל שמתרוממים ממשטח אבן טבעית בשם סנסה בלנקו אנטיקו. "אם זה היה תלוי באשתי, זה היה הרבה יותר קטן", אודי צוחק.

עיצוב: עינב ברזני

אי ענק עיצוב עינב ברזני
עינב ברזני | צילום: יעקב מדר

 

 

 

נס ציונה: מידותיו של אי בבית פרטי הן 1.20X4.50 מטרים והוא כולל כיור בגודל 70 ס"מ, מדיח כלים, אחסון מלא דו צדדי, כיריים אינדוקציה ולצידם מגירות ייעודיות לבקבוקים ותבלינים. המשטח העליון עשוי אבן שיש גרניט טבעית, והצד המרחף נתמך על תשתית הנגרות כדי ליצור משטח חזק וחלוקה נכונה של משקל האבן. "הפלטה הוזמנה מראש בהזמנה מיוחד בגודל 4.5 מטרים ולכן לא היה צורך לחבר בין פלטות", מציינים בתכלת מטבחים. 
עיצוב תכלת מטבחים בשיתוף דנה שבדרון

אי ענק תכלת מטבחים בשיתוף דנה שבדרון
תכלת מטבחים בשיתוף דנה שבדרון | צילום: מיטל בוגנים

פרסומת



 

תל מונד: מטבח באורך של כ-7 מטרים משמש הן לבישול והן לישיבה לשישה סועדים. הוא מורכב מדלפק ישיבה העשוי עץ בוצ'ר ברוחב 90 ס"מ, שנחתך בסופו ל-30 ס"מ ונותר צר יותר כדי לאפשר מקום לתנור ומיקרוגל מוגבהים ב-15 ס"מ. מעל התנור והמיקרו משטח גרניט פורצלן. "התנור והמיקרו בילט-אין צמודים לאזור הישיבה היום יומית, וזה נוח להוציא מהמיקרוגל כלים ישירות לשולחן", מסבירה המעצבת, שתכננה גם אזור אירוח בפינת אוכל.

עיצוב סנדרה לקס

אי ענק סנדרה לקס
סנדרה לקס | צילום: אלעד גרובנר סטודיו זום 18

אי ענק סנדרה לקס
סנדרה לקס | צילום: אלעד גרובנר סטודיו זום 18

 

 

אורנית: אי גדול שישמש מקום מפגש בלתי אמצעי ופינת אוכל לאנשי הבית היה דרישה של זוג עם חמישה בנים המתגוררים בבית. "האי הוא יחידה בפני עצמה במטבח, באותו גובה של השיש, כדי להשיג נוחות מרבית ותוספת של משטח עבודה", מסבירה מעצבת הפנים שגית שם טוב. אורך האי 3 מטרים ורוחבו 1.50 מטרים, בצידו הפנימי מגירות אחסון ומצידו החיצוני חובר אליו דלפק מעץ בציפוי פורניר אלון בגובה שולחן רגיל, כדי שתהיה אפשרות לילדים לשבת בנוח.

פרסומת

עיצוב שגית שם טוב

אי ענק עיצוב עיצוב שגית שם טוב
שגית שם טוב | צילום: אביבה בחאש

 

 

חיפה: אתגר שאיתו התמודדה מעצבת הפנים קרין קיקנזון הוא רצונם של בעלי הדירה באי בחלל מטבח שהיה צר וארוך. שיקולים קונסטרוקטיביים וכלכליים לא אפשרו העברה של המטבח למקום אחר, וכדי למלא את מבוקשם של בעלי הדירה, שאוהבים לארח ולבשל, היא תכננה להם מטבח שהוא אי. "יצרתי מטבח טיולי, מרחב שמאפשר זרימה ובישול בו זמנית", היא מספרת. "האי הארוך משתרך לאורך כ-5.5 מטרים, וכולל בתוכו כמעט את כל מה שצריך במטבח - החל בכיור, מדיח, תנור וכיריים, אבל גם המון אחסון מכל צידי האי ופינת ישיבה סמוך לסלון". בחלקו העמוק של המטבח ניצב קיר נגרות עד גובה התקרה שמכיל אחסון נוסף, מקרר רחב ופינת קפה נסתרת. "המטבח יעבור בקרוב לייצור. חומרי המשטח טרם נבחרו סופית, וככל שנזדקק לחיבורים, הם ייעשו באזור הכיור באופן דיסקרטי".

הדמיה: קרין קיקנזון

אי ענק קרין קיקנזון
קרין קיקנזון, הדמיה

אי ענק קרין קיקנזון
קרין קיקנזון, הדמיה
פרסומת

 

רמת גן: אי באורך 3.20 מטרים, עשוי מפלטה אחת של דקטון דגם קליה, משמש מצד אחד כמשטח עבודה עם כיור, כיריים ומגירות אחסון, ומצידו השני לישיבה ואחסון נסתר. האי מחופה סטריפים של פורניר אגוז אמריקאי.

עיצוב מיטל עמוס

אי ענק מיטל עמוס
מיטל עמוס | צילום: אורן עמוס

 

 

 

 

עיצוב לימור בן הרוש, מטבחי רגבה

אי ענק מעצבת פנים לימור בן הרוש מטבח רגבה
לימור בן הרוש מטבח רגבה | צילום: שי אפשטיין

 

צילום: שי אפשטיין

 

איים גדולים ברחבי הרשת

 

פרסומת

 

 

 

 

 

 

 

 

פרסומת