יש שמתגוררים בדירה שמשקיפה לחבלי הכביסה של השכן או במקרה הטוב - למספר אדניות פורחות במרפסת. אחרים היו שמחים להזיז קצת ימינה את הבניין הניצב מול חלונם, שלא יסתיר להם את השדה הפתוח או הפארק הסמוך. ויש בני מזל או בעלי ממון, שפשוט בחרו את ביתם לפי הנוף והסביבה.

עמק ירוק, ים כחול או הרים וחול - ארץ ישראל מלאה בפינות חמד ססגוניות עירוניות וכפריות, מרחיבות לב ומרנינות נפש. ואת הנופים הללו ביקשנו לאגד בכתבה הבאה. הבתים שלפניכם אמנם יפים ומושקעים, אך עיצוב הפנים שלהם הוא לא הסיפור - אלא הנופים הנשקפים ממשכנם. קחו אוויר, ובואו לסיור עוצר נשימה.

בתים עם נוף, גרסטנר אמבטיה גובה
תחושה של אקווריום | צילום: עמית גרון

על קו המים בצפון תל אביב

דירת הדופלקס בצפון תל אביב הפונה אל הים הפתוח היא דירת נופש של זוג סקנדינבי. מסתבר, שבבואם לבחור בית נופש בארץ, הם חיפשו אחד שיזכיר להם את ביתם בחו"ל המשקיף אל הים. "הבחירה במתחם השוכן על קו המים הייתה טבעית", אומר האדריכל דין גרסטנר שהיה אמון על הפרויקט, "וזאת בכדי שיוכלו ליהנות מהנוף המוכר ועדיין להרגיש בחופשה כמו בבית רחוק מהבית. זאת הסיבה שהם בחרו בנוף פתוח לים, קרבה לחוף והרבה אוויר לנשימה".

הנוף: לדברי גרסטנר, הים מהווה חלק בלתי נפרד מסגנון החיים של הדיירים ומשרה עליהם אווירה של חופש ושקט ועם זאת הוא מלא עניין. למעשה מדובר בנוף 'חי' או מעין יצירת אמנות שמשתקפת מחלונות הבית משתנה כל הזמן ממש לנגד עיניהם. כך למשל כשהים רגוע ושטוח, או גלי ופראי בזמן סערה.

בין פנים לחוץ: "העיצוב כולו מתייחס אל הנוף ומתכתב איתו", אומר גרסטנר. "הוא מעניק במה מכובדת לנוף המשתקף מפנים הבית החל בבחירת החומרים העמידים לאוויר המלוח של הים ועד בחירת הגוונים שאינם מתחרים בצבעוניות הדומיננטית של הים ואפילו מאפשרים משחקי ההשתקפויות המכניסים את הים גם אל תקרת הדירה הצבועה בסטוקו ואל המראות המחפות את הארונות, כך שנוצרת תחושה קלה של אקווריום. עיצוב הפנים מבוסס על חללים פתוחים לכיוון הים שמאפשרים את מלוא חדירת הנוף לחלל המגורים והצבת הריהוט כולו בהתאם, כך שלא יחסום את הנוף".

בתים עם נוף, גרסטנר סלון
דירת הדופלקס הפונה כל כולה אל הים הפתוח | צילום: עמית גרון
בתים עם נוף, גרסטנר סלון גובה
הים מהווה חלק בלתי נפרד מסגנון החיים של הזוג | צילום: עמית גרון
בתים עם נוף, גרסטנר סלון חלל
העיצוב כולו מתייחס אל הנוף | צילום: עמית גרון
בתים עם נוף, גרסטנר מרפסת גובה
יוצאים לאכול במרפסת | צילום: עמית גרון

הכי קרוב לעננים: דירה במגדל 

מלי ומיכאל באום, שגרים היום עם שני ילדיהם באחד המגדלים בתל אביב, בחרו לפני שלוש שנים לוותר על ביתם הפרטי לטובת מעבר לדירה בקומה ה-12. הבחירה נעשתה במודע בגלל הערך המוסף של הנוף. "כשנכנסנו לדירה לראשונה נעתקה נשמתנו למראית הנוף שנשקף מכל חדר בבית", אומרת מלי באום, "המתווך סיפר שהנוף מחדיר אנרגיות לנשמה ובדיעבד מסתבר שזה נכון".

הנוף: "אנחנו רואים את כל קו החוף של תל אביב מנמל תל אביב בצפון ועד יפו בדרום. כבודדים וכמשפחה אפשר למצוא אותנו בשעות הערב שוכבים על הפוך ומשקיפים שעות על הנוף, על השקיעה, על הבתים והבניינים, על מטוסים ששטים בשמיים, ציפורים בנדידה, זיקוקי יום העצמאות, מפגנים של צה"ל ומה לא. זו חוויה מתמשכת ועוצרת נשימה. ביום העצמאות האחרון בתנו ערכה מסיבת זיקוקין לחברותיה ובנינו הוריד לעצמו אפליקציה שלפיה הוא יודע בדיוק איזה מטוס חולף בשמיים, של איזו חברה ולאן הוא טס. המעבר הזה פתח לילדים את מרחב הראייה ומלמד אותם על קנה המידה של העיר וסביבותיה. הם מתבוננים מהחלון ומבינים היכן נמצא דיזינגוף סנטר, איפה הנמל, בית העירייה וכדומה".

בין פנים לחוץ: "כל הפנים פונה לחוץ, ומכוון בהייה. אין שום דבר שמסתיר את הנוף, כך שהסידור והתאורה מותאמים אליו לחלוטין. בצהריים האור והחום חזקים מאוד ואילו בערב האורות נדלקים והתאורה משתנה בהתאם. לפעמים אנחנו מכבים את כל האורות למעט גוף תאורה כתום שמפזר אור חלש שמחזק את עוצמת הנוף מהחוץ פנימה. ליד מסכי הזכוכית פיזרנו פופים עליהם אנחנו משתפכים בשעות הערב יחד עם הילדים. לפעמים כשהילדים מתווכחים והבית רועש אני מושיבה אותם בנפרד מול הנוף כדי להירגע וזה תמיד עובד. בימים שיש הרבה כוכבים וירח מלא, אנחנו מעבירים שעות יחד בהתבוננות בטלסקופ".

בתים עם נוף, מיכאל באום עננים
"הנוף מחדיר אנרגיות לנשמה" | צילום: מיכאל באום
בתים עם נוף, מיכאל באום חלון גובה
בקומה ה-12 בצפון תל אביב | צילום: מיכאל באום
בתים עם נוף, מיכאל באום חלון עץ
מנמל תל אביב בצפון ועד יפו בדרו | צילום: מיכאל באום
בתים עם נוף, מיכאל באום חושך
להכניס את עצמת הנוף מהחוץ פנימה | צילום: מיכאל באום
בתים עם נוף, מיכאל באום שולחן
צופים על מטוסים ששטים בשמיים וציפורים בנדידה | צילום: מיכאל באום

עוד בתים יפים עם נוף:
כולל טבע וגוונים: וילה מהודרת בטבעון
מסיבת נוף: בשמורה ליד הים
ירוק ויוקרתי: בית נופש בגליל

יער, מרעה ואמריקה בכרם מהר"ל

שרון מעין-מילר, בעלת המותג "פייפר בלה", גרה עם משפחתה מזה כשש שנים בבית שנבנה בסגנון אמריקני במושב כרם מהר"ל. "בעלי הוא בן המושב וזכה בהגרלה שערכו במושב לבחירת מיקום הבית. כך זכינו למקם את ביתנו במיקום עם הנוף הרחב והפתוח ביותר. מצפון - יציאה ליער, מאחור - שטח מרעה ומלפנים פרוש עמק מהר"ל. הנוף הרחב למעשה פונה אל הרי הכרמל".

הנוף: "בית חוף כמו שרציתי מתאים לשטח כפרי והרצון שלי פשוט הגשים את עצמו בגלל תנאי השטח. הנוף מהווה חלק עצום בחיים שלנו כי הרבה מאוד מהפעילויות שלנו מתנהלות בחוץ, בזכות המרפסת המקורה שמקיפה את הבית. לרוב אנחנו אפילו לא ממש יורדים במדרגות ויוצאים ממנה. הנוף הוא חופש שמגשים לי חלום".

בין פנים לחוץ: "בגלל הסגנון האדריכלי של הבית וגם בגלל שחשוב היה לנו שהנוף יהיה חלק מהותי ממנו, החלטנו לבנות את הבית גבוה יותר משטח הגינה - כך תוך כדי ישיבה בסלון או במרפסת אנחנו יכולים ליהנות מהנוף בצורה מלאה. החזיתות הצפונית והמזרחית פתוחות לחלוטין אל הנוף עם דלתות זכוכית ללא וילונות. כמו כן, דאגתי להכניס את הירוק שאני כל כך אוהבת אל תוך הבית כדי שיתכתב עם החוץ וסדר החדרים נוצר כך שההנאה מהנוף תהיה מרבית. הקירות נצבעו בגוונים שאינם לבן מוחלט, והאור והנוף מבחוץ משפיעים על נראותם".

בתים עם נוף, שרון מעיין מילר מרפסת גובה
הרי הכרמל באופק | צילום: שרון מעיין מילר
בתים עם נוף, שרון מעיין מילר חוץ גינה גובה
מצפון יש יציאה ליער, מאחור שטח מרעה | צילום: שרון מעיין מילר
בתים עם נוף, שרון מעיין מילר חוץ דשא גובה
מלפנים פרוש עמק מהר"ל | צילום: שרון מעיין מילר
בתים עם נוף, שרון מעיין מילר קשת גובה
האור והנוף מבחוץ משפיעים על צבע הקירות | צילום: שרון מעיין מילר

בלב מדבר: מבט להרי אדום

צור ומירי סדן, בעלי הבית ביישוב שחרות שבערבה, הם גם אלה שתכננו ובנו את ביתם הפסטורלי במו ידיהם. גודלו של הבית 120 מ"ר, קירותיו בנויים מאבן מקומית והוא מוקף מכל עברו בנוף מדברי המשנה את גווניו בהתאם לזווית השמש במהלך שעות היממה. מירי מעצבת רב תחומית, בעלת המותג "סטולס" ובעלה צור הוא נפח. יחד הם יצרו בית חלומות מרגיע ושלו, המשתלב בצורה הרמונית בנופיה המרגיעים של הערבה.

הנוף: חדרי הבית והגינה המקיפה אותו משקיפים על הרי אדום. בימים של ראות טובה, הנוף מפעים ומציג מרבד צבעים הנע בין חום מדברי לכתום, כחול וסגול. הספוט היפה ביותר להשקיף ממנו על ההרים הוא המרפסת הנעימה המתמזגת בעיצובה באופי המדבר, או לסירוגין שולחן האוכל הפנימי הפונה גם הוא להרים.

בתים עם נוף, מדבר השתקפות, צילום שי אדם
הבית של צור ומירי סדן | צילום: שי אדם
בתים עם נוף, מדבר וילון, צילום שי אדם
מוקף מכל עברו בנוף מדברי | צילום: שי אדם
בתים עם נוף, מדבר מרפסת גובה, צילום שי אדם
שולחן האוכל צופה אל ההרים | צילום: שי אדם
בתים עם נוף, מדבר בריכה, צילום שי אדם
מרפסת נעימה ומרגיעה | צילום: שי אדם
בתים עם נוף, מדבר אופק, צילום שי אדם
רק חול וחול | צילום: שי אדם
בתים עם נוף, הרים, צילום מירי  סדן
הגוונים משתנים בהתאם לשמש | צילום: מירי סדן

משקיפים על נתיבי איילון והים

בעלת הדירה המוקפדת והמרשימה הבאה היא גם המעצבת והאדריכלית שלה. הדירה ממקומת במגדלים תל אביביים ושוכנת בקומה גבוהה המשקיפה על נוף אורבני שוקק חיים. הדירה לא מרובת חדרים, אך מאופיינת בחללים גדולים ובסגנון מודרני וחם. בני הזוג המתגוררים בדירה הם חובבי אמנות. בהתאם לטעמם האישי, הדירה עשירה בחפצי וביצירות אמנות.

הנוף: מחלונות הדירה הגדולים נשקפים נתיבי העיר הנראים במלוא תפארתם דווקא בלילה, כאשר העיר מוארת ופנסי המכוניות צובעים באדום וצהוב את הכבישים. הדירה פונה אל נתיבי איילון וצופה גם אל הים. ביום בו הראות טובה, הנוף צלול ומגיע עד מרחקים. הספוט היפה ביותר להביט בו אל העיר הוא הסלון הרחב. מהמטבח ניתן לראות את הים.

בתים עם נוף, תל אביב פנורמי, צילום איתי סיקולסקי
דירה השוכנת במגדלים תל אביביים | צילום: איתי סיקולסקי
בתים עם נוף, תל אביב סלון, צילום איתי סיקולסקי
נוף אורבני שוקק חיים | צילום: איתי סיקולסקי
בתים עם נוף, תל אביב כללי, צילום איתי סיקולסקי
מצד אחד נתיבי איילון | צילום: איתי סיקולסקי
בתים עם נוף, תל אביב חושך, צילום איתי סיקולסקי
אבל רואים גם את הים | צילום: איתי סיקולסקי

הבריכה נשפכת לים בווילה יוקרתית בשרון

הבית השוכן לחופו של הים התיכון תוכנן על ידי האדריכל ארנון ניר. הוא נבנה על מגרש שגודלו דונם ומאופיין בסגנון מודרני המתכתב ומשלים את יופיו של הים ושמורות הטבע המקיפות אותו מכל עבר. בבית  גם חדר כושר ובר חיצוני הפונה אל הים.

הנוף: הבית מצויד בבריכת שחייה ארוכה המעשירה את הנוף הנשקף מהחלון בגוון תכול. כמעט כל חדריו  משקיפים לכחול הגדול, ביניהם המטבח, חדר השינה הראשי וחדר העבודה הנמצא בקומה השנייה. חדר הכושר השוכן בגינה סמוך לבריכה מוקפת צמחייה, בנוי כמבנה נפרד וקירותיו השקופים מכניסים את הנוף פנימה.

בתים עם נוף, בית נושק לים, פינת ישיבהת, צילום ליעד
בית נופש משפחתי | צילום: ליעד דרך
בתים עם נוף, בית נושק לים, כסאות בריכה, צילום ליעד
פינת הישיבה ושטח הדק מעץ משתלבים עם קו האופק. עיצוב גינה:"איתמר תכנון ועיצוב גנים" | צילום: ליעד דרך
בתים עם נוף, בית נושק לים, דק גובה, צילום ליעד דרך
צמחים, עצים ונוף צמוד ירוק. דק ומדרגות: ואדים שרמן וחגי גרוס מחברת "ענפים חיים" | צילום: ליעד דרך
בתים עם נוף, בית נושק לים, מסדרון גובה, צילום ליעד
הכחול המרגיע של הים התיכון | צילום: ליעד דרך

מטפס על ההר: בית בגליל העליון

הבית הממוקם בישובי לבון שבגליל העליון, תוכנן על ידי גידי כורם אדריכלים. הוא בנוי על מגרש בגודל 1.2 דונם במדרון הדרומי של ההר, וממוקם בקצה המזרחי של הישוב. הבית בנוי משני מפלסים וביניהם חצר פנימית מוגנת מהרוח המערבית האופיינית לאזור. הבית בנוי בשפה ים תיכונית, "מטפס" על ההר ומשלב פינות ישיבה מוצלות ובריכות נוי. הגינה מדורגת בטרסות אבן טבעיות ומשולבת בצמחי מסלעה ומטפסים ים תיכונים.

הנוף: הבית צופה לנוף המזרחי והנוף הנשקף ממנו משלב הרים וצמחייה קרובה, במרחק נפרשים במלוא יופיים נופי הגליל החתון, משגב, כרמיאל ומפרץ חיפה. מהמרפסת נשקפת תמונה פנורמית מרהיבה ביופיה.

בתים עם נוף, בית גלילי, מסלעה
הבית שוכן במדרון הדרומי של ההר בגליל העליון
בתים עם נוף, בית גלילי, מרפסת
נופי הגליל החתון, משגב, כרמיאל ומפרץ חיפה

 מעל כולם: פנאהאוז משגע בחיפה

גודלה של הדירה החיפאית השוכנת על רכס הכרמל הוא 150 מ"ר, והדבר הבולט בה ביותר, לצד העיצוב המודרני המוקפד, הוא היותה מוקפת נוף פנורמי מרהיב החושף את חיפה במלוא יופייה. על האדריכלות ועיצוב פנים אמונים א.מ.ן אדריכלים בע"מ: אדריכלים נתן פייביש וניר פייביש. הדירה שופעת אור החודר אליה מבעד לחלונות הגדולים, המכניסים פנימה את הנוף העירוני שוקק החיים, הנמל ומפרץ חיפה. בימים בהם הראות טובה אפשר לראות גם את עכו ונהריה.

הנוף: החזית הראשית פונה לכיוון צפון-מזרח. כבר בכניסה נחשף המבקר למראה פתוח ורחב הנשקף מהסלון, דרכו נראות גם המרפסת ובריכת השחייה המשקיפה למפרץ חיפה. הסלון משקיף לשלושה כיוונים ומאפשר מבט היקפי על בתי העיר, הגנים הבהאיים, הנמל ולעיתים אף ראש הנקרה. במזרח נראים הרי הגליל ובשעות החשיכה נפרש אל מול עיני המתבונן מרבד אורות צבעוניים המאירים את העיר בשלל גוונים ומראות.

בריכה במרספת. פנטהאוז בכרמל
נוף פנורמי מרהיב החושף את חיפה במלוא יופייה | צילום: שי אפשטיין
מים כחולים
רואים עד הים | צילום: שי אפשטיין
חלל ישיבה בסלון
הסלון משקיף לשלושה כיוונים | צילום: שי אפשטיין

מההר לוואדיות שבעמק: בית בכרמל

הדירה הצבעונית והמאירה הזאת, השוכנת בשכונת כרמליה שבחיפה, עברה לפני כשנה שיפוץ מאסיבי שהפך אותה לפנינת יופי המוקפת נוף ירוק פראי. הבית בנוי על פני 3.5 קומות ולאדריכלות ולעיצוב הפנים אחראית שרון אלה אשר בחרה בסגנון רטרו לצד סגנונות וינטג' השונים, תוך שמירה על פשטות נקייה אשר תשמש מצע שקט לחפצים ולרהיטים מתקופות שונות הממלאים את הבית.

הנוף: הבית ממוקם על רכס ההר והנוף הנשקף ממנו חושף וואדיות ירוקים. בימים בהירים אפשר לראות את הים הכחול ממערב. הטבע "נכנס" פנימה מתוך כל אחד מחלונות הבית הגדולים, היוצרים קשר בלתי ניתן להפרדה בין הפנים לחוץ. הסלון שבהמשכו מרפסת המעוצבת בצורה מנימליסטית, צופה אל תמונה פנורמית ירוקה בעלת גוונים ירוקים המשתנים במהלך שעות היום ועונות השנה.

שרון אלה, סלון - מבט לחלון
דירה הצבעונית והמאירה הזאת, השוכנת בשכונת כרמליה שבחיפה | צילום: שי אפשטיין
שרון אלה, פינת אוכל
נוף לוואדי מכל חלון | צילום: שי אפשטיין
שרון אלה, חדר שינה
הטבע נכנס פנימה | צילום: שי אפשטיין

ירושלמי עם מסלעה

כשתוכנן הבית הירושלמי הזה, היה ברור שלא מזיזים ולו אבן אחת מהמסלעה המרהיבה שהתגלתה במגרש. מה עושים? בונים את הבית מסביבה. "בביקורינו הראשון באתר, התגלתה רקפת ורודה שנחבאה בסלע והביעה באופן ברור את רוחו, אופיו וצורתו הגיאולוגית הייחודית של המקום", מספרים האדריכלים פאולה ליאני ואיתי פריצקי. "היה ברור שנתוני השטח הגסים יהוו עבורנו בסיס לכל תהליך התכנון. הנוף מסביב מאופיין בטופוגרפיה סלעית בתוכה שזורים ופזורים מבני העיר, היוצרים סדרות של נקודות ציון על רקע הנוף הטבעי".

הנוף: מכל חלל מתאפשר מבט לשני כיוונים. קומת הקרקע בצורת L, כאשר היא צמודה לקיר הסלע החשוף מצד אחד ולנוף הפנורמי מצד שני. איזור המחייה מתווך באמצעות זכוכית ומציג את קיר הסלע, אשר בימות גשם מפל מים זורם דרכו ורקפות גדלות בין אבניו.

פריצקי 7
בנו בית בלי להזיז את המסלעה | צילום: יחסי ציבור
פריצקי 13
"לשמור על רוחו, אופיו וצורתו הגיאולוגית הייחודית של המקום" | צילום: עמית גרון
פריצקי 19
מכל חלל מתאפשר מבט לשני כיוונים | צילום: עמית גרון
פריצקי 6
הנוף מאופיין בטופוגרפיה סלעית בתוכה שזורים מבני העיר | צילום: עמית גרון
פריצקי 4
וזה מה שרואים מהבריכה | צילום: עמית גרון

הכי דרומי: פנטהאוז מפואר באילת

דירת הפנטהאוז המפוארת באילת בתכנונו של משרד האדריכלות "גל אור פישביין אדריכלים" ובעיצובה של מעצבת הפנים שרית דנון, משקיפה על הים האדום וההרים המקשטים את העיר. גודלה 500 מ"ר והיא כוללת חמישה חדרי שינה, שלושה חדרי אמבטיה ובריכה פרטית על המרפסת. הדירה המפוארת מצוידת בטכנולוגיה חכמה ועיצוב הפנים שלה משרה אווירה מרגיעה.

הנוף: כמעט כל חדרי השינה בבית, שמעוצבים כסוויטות, משקיפים אל הנוף האילתי המדברי והים הכחול. הרוחצים בבריכה המלבנית שבנויה סביב המרפסת, יכולים לראות ולחוש את הנוף המהפנט. הדירה עומדת כיום למכירה תמורת ארבעה מיליון דולר באתר הנדל"ן theagency

בתים עם נוף, בריכה לאורך ים
דירת פנטהאוז מפוארת באילת | צילום: איתי סיקולסקי
בתים עם נוף, בריכה לאורך פינה
פינות ישיבה ובר לאורך המרפסת | צילום: איתי סיקולסקי
בתים עם נוף, בריכה לאורך פינת אוכל
יש צל אז אפשר לאכול גם בחוץ | צילום: איתי סיקולסקי
בתים עם נוף, בריכה לאורך חלון
עם דירה כזו מי צריך בית מלון? | צילום: איתי סיקולסקי

מדשאה עד קו החוף: גינה על הים בשרון

הבית השוכן על שטח שגודלו דונם אחד, מיועד לנופש משפחתי. הוא משקיף לכחול המרגיע של הים התיכון וטובל בירוק הודות לצמחים, לעצים ולמדשאה המקיפה אותו.

הנוף: הבית פונה לים ונתחם באופק. שטח הישיבה החיצוני מתמזג עם הנוף עוצר הנשימה. הגינה תוכננה כך ש לא תאפיל על הנוף, אלא תתמזג בו בצורה טבעית. בהתאם לכך עוצבו פינת הישיבה ושטח הדק מעץ כאלמנטים המשתלבים עם קו האופק ופני הים. המראה הנוצר הוא טבעי, הרמוני ומשדר נועם ושלווה.

בתים עף נוף, בית נשפך אל הים
הבית מיועד לנופש משפחתי | צילום: אלעד שריג
בתים עף נוף, בית נשפך אל הים דק
שטח הישיבה החיצוני מתמזג עם הנוף | צילום: אלעד שריג
בתים עף נוף, בית נשפך אל הים כסאות
והגינה מתמזגת איתו. חברת YAROK | צילום: אלעד שריג

מראש הנקרה עד הר מירון: בית כפרי בגליל

אין כמו נוף גלילי כדי להביא מרגוע ומנוחה משאון הכרך הסואן. לתובנה זו הגיעו בני זוג תושבי המרכז, אשר החליטו לתרגמה הלכה למעשה, על ידי בניית בית נופש הרחק מהמולת העיר התזזיתית. המיקום שנבחר לצורך זה היה בישוב מרוחק ומבודד, הממוקם על רכס הר בצפון הארץ. "עוצמת החוויה והרושם שהותיר עלינו הנוף המרהיב - כחול הים במערב ומלוא העין יערות אלונים בדרום -  היה כה עז, כך שברור היה לנו שהקונספט התכנוני צריך לנבוע ממנו ולהתייחס אליו", מספרים האדריכלים רוני אלרואי ואמיר חזק, האחראים על הפרויקט.

הנוף: הבית צופה על רצועת נוף רחבה הנפרשת מראש הנקרה במערב ועד הר מירון במזרח. היות ומדובר בסביבה כפרית ביקשו האדריכלים להכניס את נוכחות הנוף אל תוך הבית באמצעות מבט פנורמי, תוך תיחומו בין שני מישורי בטון אופקיים, שהמפגש הפינתי ביניהם תוכנן כמפגש נקי, ללא כל פרופיל מקשר, כך שדבר אינו חוסם את השקיפות ואת תמונת הנוף הנפרשת וחודרת אל תוך הבית פנימה.

בתים עם נוף, בית בצפון נוף
בית נופש ביישוב רחוק ומבודד | צילום: עודד סמדר, באדיבות בית ונוי
בתים עם נוף, בית בצפון
מראש הנקרה במערב ועד הר מירון במזרח | צילום: עודד סמדר, באדיבות בית ונוי
בתים עם נוף, בית בצפון סלון
מבט פנורמי מכניס את הנוף הביתה | צילום: עודד סמדר, באדיבות בית ונוי
בתים עם נוף, בית בצפון חדר שינה
דבר אינו חוסם את השקיפות | צילום: עודד סמדר, באדיבות בית ונוי