שבוע לוהט במיוחד, כמו זה שעבר עלינו ממש עכשיו, מזכיר לכולנו מהו קיץ אמיתי שבו אנחנו נסגרים בחללים ממוזגים. אחד מהדברים שעשויים לעורר חלק מאיתנו מתרדמת הקיץ הוא, ללא ספק, מנת גלידה צוננת ומשובחת. יצאנו לבדוק היכן מצויים סניפי הגלידה המעוצבים בארץ ומהי הגלידה המומלצת שלהם, והוספנו גם כמה כתובות מעבר לים לאלו מכם שמתכננים נסיעה בקרוב או רק רוצים להתרשם.

גלידריות בארץ (צילום: יונתן בלום)
ג'לטריה. פס דקורטיבי עוטף את המקום בצבעי חום, צהוב ותכלת | צילום: יונתן בלום

גלידריות בארץ (צילום: יונתן בלום)
ג'לטריה. חומרים כבדים מאזנים את הקלילות מהמתוקים ומהצבעים העזים | צילום: יונתן בלום

עוד באתר לעיצוב הבית: 

ג'לטריה: מסורתי עם נגיעה עדכנית

קונספט עיצובי: רשת הגלידריות החדשה שנחתה בישראל היא מבית מדרשו של שף הגלידה האיטלקי, ג'יאקומו שיאבון, הנחשב לאחד מאשפי הגלידה הטובים בעולם ובעליו של רשת הגלידריות La Sorbetteria  בבולוניה ובמילאנו. "ההשראה לעיצוב נלקחה מגלידריות איטלקיות מהמאה ה-18 בשילוב עיצוב קלאסי, רומנטי ומסורתי עם נגיעה אלגנטית ועדכנית", מספר האדריכל דן טרוים, שהמעצבת האחראית ממשרדו היתה מיכל רוזנצוויג. "הקירות מחופים באריחי קרמיקה, ופס דקורטיבי ייחודי, העשוי גם הוא חתיכות קרמיקה, עוטף את המקום בצבעי חום, צהוב ותכלת. לזה הוספנו ספסלים ושולחנות שעוצבו במיוחד בקווים רומנטיים, המגלמים את המינון הנכון בין החדש למסורתי ומזמינים את הקהל להיכנס פנימה".

חיבור לגלידה ונקודת חן: "בשלב התכנון ניתנה חשיבות גדולה למטבח שבו מכינים את הגלידה, וכך ויטרינת זכוכית שקופה מאפשרת ללקוחות להציץ אל תהליך ההכנה ולהתרשם מהמכונות שיובאו מאיטליה. המקרר, שגם הוא יובא במיוחד מאיטליה, מחופה בנגרות מעץ אגוז, הנותנת רקע עשיר למוצרים. נקודת החן נוצרת כתוצאה משימוש בחומרים כבדים, כגון ברזל שחור, עץ אגוז, שיש קררה ופליז, שכמו מאזנים את הקלילות שמתקבלת מהמתוקים ומהצבעים העזים של המוצרים הממלאים את המקום".

הגלידה המצטיינת: קרם קרמל מלוח.
כתובת: אורי צבי גרינברג 25, תל אביב.

גלידריות בארץ (צילום: יונתן בלום)
ג'לטריה. השראה מגלידריות איטלקיות מהמאה ה-18 | צילום: יונתן בלום
גלידריות בארץ (צילום: יונתן בלום)
ג'לטריה. בשילוב עיצוב קלאסי, רומנטי ומסורתי עם נגיעה אלגנטית ועדכנית | צילום: יונתן בלום

גלידריות בארץ (צילום: יונתן בלום)
ג'לטריה. ויטרינת זכוכית שקופה מאפשרת ללקוחות להציץ | צילום: יונתן בלום

אפוגטו: נועזים בפרטים 

קונספט עיצובי: "משמעות השם 'אפוגטו' באיטלקית היא כוס קפה אספרסו עם כדור גלידה בפנים", אומרת המעצבת דנה שקד מסטודיו לעיצוב פנים, "בעברית, השם מזכירה את המילה 'הפוגה'. מכיוון שרצינו ליצור מקום מפלט מרגיע – השם התאים בדיוק. בדומה לכך, העיצוב כולו נשען על המהות של רחוב איטלקי, על החנויות הקטנות שבו. האלמנט המשמעותי היה ליצור מקום נעים, מזמין וביתי. פרגולת העץ והספה שיוצרה במיוחד אופייניות לרחוב ולסגנון האיטלקי. על הקיר הוספתי ארגזי עץ ששימשו להובלת חלב בזמן קום המדינה ומיני פרטים בעיצוב עצמי".

חיבור לגלידה ונקודת חן: "אני מעצבת גלידריות זה שנים, והחיבור שלי לעיצוב חלל כזה בא דווקא מאהבתי הגדולה לחללים צבעוניים, לצורות אמורפיות ולעיצוב נועז בפרטים. יחד עם המעצבת הגרפית לסטודיו אנזלביץ' עבדנו על פלטת גוונים מוקפדת ומדויקת, שבאה לידי ביטוי בכל מקום בחלל. כך, למשל, חיפוי המחסן והמטבח, שנראים גם מחוץ לגלידרייה, עשוי משטחי עץ ישנים שצבענו ועליהם הדבקנו הדפסים ושבלונות".

הגלידה המצטיינת: כיאה לשם המקום, כוס קפה עם גלידה וניל.
כתובת: חיל ההנדסה 2, באר שבע.

גלידריות בארץ (צילום: תומר רובנס)
מומלץ: כוס קפה אספרסו עם כדור גלידה בפנים | צילום: תומר רובנס
גלידריות בארץ (צילום: תומר רובנס)
אפוגטו. על הקיר: ארגזי עץ ששימשו להובלת חלב בזמן קום המדינה | צילום: תומר רובנס
גלידריות בארץ (צילום: תומר רובנס)
אפוגטו. מקום נעים, מזמין וביתי | צילום: תומר רובנס
גלידריות בארץ (צילום: תומר רובנס)
אפוגטו. העיצוב כולו נשען על המהות של רחוב איטלקי | צילום: תומר רובנס
גלידריות בארץ (צילום: תומר רובנס)
אפוגטו. משטחי עץ ישנים שנצבעו והודבקו עליהם הדפסים ושבלונות | צילום: תומר רובנס
גלידריות בארץ (צילום: תומר רובנס)
אפוגטו. אהבה לחללים צבעוניים, לצורות אמורפיות ולעיצוב נועז בפרטים | צילום: תומר רובנס

גלידריות בארץ (צילום: תומר רובנס)
אפוגטו. פלטת גוונים מוקפדת ומדויקת | צילום: תומר רובנס

ANITA: אמנות הגלידה

קונספט עיצובי: "סניפי ANITA מעוצבים כמכלול של הבטחות שבעל העסק מציע ללקוחותיו: סיפור, מוצר, שירות, מיקום, מוזיקה וכדומה", אומרת המעצבת אלונה אליאסי, "למעשה העיצוב הוא תוצר של למידה מעמיקה של מה שעומד מאחורי המוצר, ובמקרה של ANITA - שני אחים שהאחד למד את ייצור הגלידה באירופה והשני הפך את המקום לכזה שמושך קהל".

חיבור לגלידה ונקודת חן: "העיצוב משדר את הדנ"א  של העסק המשפחתי והייצור הבוטיקי והאמנותי של הגלידה. הכניסה לסניף משולה לכניסה גם למפעל קטן ומשפחתי וגם לסלון פרטי. ליצירת אווירה חמימה עשיתי שימוש בחומרים בסיסיים כמו עץ, מתכת, שיש וקרמיקה, שמתחברים ליסודות האדריכליים של כל סניף".

הגלידה המצטיינת: קוקימן.
כתובת: שבזי 42; דוד אלעזר 16, מתחם שרונה, תל אביב.

גלידריות בארץ (צילום: אפיק גבאי)
אניטה בשרונה. מכלול של הבטחות | צילום: אפיק גבאי
גלידריות בארץ (צילום: אפיק גבאי)
אניטה בשרונה. חומרים בסיסיים כמו עץ, מתכת, שיש וקרמיקה | צילום: אפיק גבאי
גלידריות בארץ (צילום: אפיק גבאי)
אניטה בשרונה. גם מפעל קטן ומשפחתי וגם סלון פרטי | צילום: אפיק גבאי
אין תמונה
אניטה בשבזי. סיפור, מוצר, שירות, מיקום, מוזיקה
אין תמונה
אניטה בשבזי. דנ"א של העסק המשפחתי והייצור הבוטיקי והאמנותי של הגלידה
אין תמונה
אניטה בשבזי. יצירת אווירה חמימה

אין תמונה
אניטה בשבזי. לכו על הקוקימן

גולדה: כל אחד מרגיש בבית

קונספט עיצובי: "העיצוב מושפע מהסגנון השיקי והנקי שמקובל בארצות הברית ובאירופה, ואליו התאמנו לוק ישן-חדש בניחוח ישראלי", מסביר יובל בראשי מבראשי לנדס אדריכלות ועיצוב, "למעשה יצרנו עולם חדש וקסום שבו כל אדם מתחבר ומרגיש בבית. השתמשנו בחומרי גלם כמו קרמיקה לבנה וחלקה מצד אחד, המשדרת ניקיון ותחושת מעבדה, וכקונטרסט תלינו תמונות ישנות וגופי תאורה המחברים בין עולמות הישנים לחדשים ומקנים אווירה חמימה וביתית".

חיבור לגלידה ונקודת חן: "עולם הגלידה, כמו הסיפור העיצובי כולו, הוא חיבור בין ישן לחדש ובין אנשים מכל שכבות הגיל. במקום אפשר לראות איך ילד בין 6 ומבוגר בן 60 נהנים יחד מאותה חוויה קסומה של הגלידה הכוללת את העיצוב, החלל והטעמים. כל אלה משרים תחושה הרמונית ועוטפים את אורחי הסניף בביתיות מוכרת לצד ניקיון ושיק עיצובי עכשווי".

הגלידה המצטיינת: ערמונים קרם אגוזים.
כתובת: אבן גבירול 19, תל אביב.

אין תמונה
גולדה. לוק ישן-חדש בניחוח ישראלי
אין תמונה
גולדה. העיצוב, החלל והטעמים
אין תמונה
גולדה. ילד בין 6 ומבוגר בן 60 נהנים יחד מאותה חוויה קסומה
אין תמונה
גולדה. מושפעים מהסגנון השיקי והנקי שמקובל בארצות הברית ובאירופה
אין תמונה
גולדה. בן גוריון ממליץ

אין תמונה
גולדה. ביתיות מוכרת לצד ניקיון ושיק עיצובי עכשווי

דלי קרים: צבעי קיץ לוהטים

קונספט עיצובי: "המקום עוצב כדיינר/בר אמריקאי של שנות ה-70-60 יחד עם נגיעות של עיצוב עכשווי", אומרת המעצבת רויטל עמר, שעיצבה את המקום יחד עם קרן מערבי מ"רק דיזיין", "בחרנו בצבעי קיץ לוהטים של אדום וצהוב על רקע שילוב קלאסי של שחור-לבן".

חיבור לגלידה ונקודת חן: "העיצוב מתחבר לעולם הגלידה על ידי אזכור תחושת הקיץ, חופי הים, הביתנים ועגלות הגלידה של פעם. עם הכניסה מתקבלת תחושה חו"לית שנובעת, בין השאר, מהצבת המכונית העתיקה שיובאה מארצות הברית לאחר שעברה הסבה לתאי ישיבה ומהבוטים הפרושים לאורך הקירות. חומרי הגמר משלבים זכוכית, שיש ואלומיניום צבוע בתנור, ששימשו לעיצוב צורניות וצבעוניות בלתי מוגבלות".

הגלידה המצטיינת: וניל צרפתי עם שבבי פקאן סיני וריפל ריבת חלב.
כתובת: דרך המכבים פינת איזקסון, ראשון לציון.

גלידריות בארץ (צילום: יחצ רמוזו)
דלי קרים. סיקסטיז עם נגיעות עכשוויות | צילום: יחצ רמוזו

גלידריות בארץ (צילום: יונתן בלום)
דלי קרים. המכונית העתיקה שיובאה מארצות הברית לאחר שעברה הסבה לתאי ישיבה | צילום: יונתן בלום

אמיליה: מרחב קסום

קונספט עיצובי: "העיצוב מתייחס למוטיבים איטלקיים שבאים לידי ביטוי באיורים של רחוב איטלקי טיפוסי לצד איורים של הקולוסאום ומגדל פיזה", אומר המעצב יוסי דיין מסטודיו לעיצוב ואדריכלות, "מעבר לכך, התקרה הלבנה והמבריקה יוצרת תחושה של מרחב קסום, שמח וחיובי בקווים פשוטים ונקיים".

חיבור לגלידה ונקודת חן: "החלל כולו מעוצב בהשראה ובגוונים רכים של גלידות ודברי מתיקה. מעבר לכך, יש הרבה אלמנטים עגולים או אמורפיים שמזכירים את כדורי הגלידה, ובהם גופי התאורה השקועים בתקרה ואלו הנראים כמו כדורים המשתלשלים מהתקרה מעל ספות הישיבה. גם הכיסאות מעוצבים בקווים רכים והגרפיקה נעימה בצבעי פסטל, שמזכירים טעמים מתוקים".

הגלידה המצטיינת: קרמינו – שלוש שכבות של שוקולד אגוזים.
כתובת: שדרות מוריה 120, חיפה.

גלידריות בארץ (צילום: דניאל שקד)
אמיליה. גוונים רכים של גלידות ודברי מתיקה | צילום: דניאל שקד
אמיליה תוספת (צילום: יפית בשבקין לאתר rol)
אמיליה: מרחב שמח וחיובי | צילום: יפית בשבקין לאתר rol
אמיליה אחרונה (צילום: יפית בשבקין לאתר rol)
אמיליה. דברי מתיקה | צילום: יפית בשבקין לאתר rol

גלידריות בארץ (צילום: דניאל שקד)
אמיליה. איורים של רחוב איטלקי טיפוסי לצד איורים של הקולוסיאום ומגדל פיזה | צילום: דניאל שקד

ואם אתם נוסעים לחו"ל, למה שלא תקפצו לגלידה ב...

Chin Chin Club: גלידרייה היפסטרית

גלידרייה היפסטרית בקמדן לונדון שמעוצבת כמו מעבדה תיאטרלית ושבה ההצגה של הכנת הגלידה היא העניין המרכזי. מסיבה זו המקום מעוצב כמו מכונה אחת גדולה באמצעות מבנים בעלי צורות מולקולריות, קופסאות עץ, צינורות וצנצנות מעבדה. בחלק אחד הקונים עדים להליך הכנת הגלידה שהזמינו, ובחלק השני ממוקם מטבח ניסיוני המוקדש לפיתוח טעמים עכשוויים. מחוץ למקום נתלו שלוש נדנדות עץ להנאת המלקלקים.
עיצוב: Andrew Haythornthwaite and Shai Akram Design Studio
כתובת: 49-50 Camden Lock Place, לונדון.

אין תמונה
Chin Chin Club. מעוצב כמו מכונה אחת גדולה
אין תמונה
Chin Chin Club. גלידרייה היפסטרית בקמדן
אין תמונה
Chin Chin Club. הכנת הגלידה היא העניין המרכזי
אין תמונה
Chin Chin Club. מטבח ניסיוני להכנת טעמים חדשים
אין תמונה
מבנים בעלי צורות מולקולריות, קופסאות עץ, צינורות וצנצנות מעבדה .Chin Chin Club

אין תמונה
Chin Chin Club. שווה ביקור

Dri Dri: בקתות ודק

הגלידרייה ממוקמת במלון St Martins Lane על גדת התמזה ומעוצבת במראה של בקתות ודק עץ מפוספס בגוני צהוב קיציים כיאה לעיירת חוף איטלקית מסורתית. דוכן המכירה עשוי עגלת עץ על גלגלים וכיסאות ורודים, בגוני תותי פרוטי, מוצבים למרגלות הדפסי השמשיות על הקיר. כך משונעים המבקרים, לפחות בדמיון, ממרכז לונדון אל חופי הים התיכון. גרפיקה מתוחכמת ועדינה על החלון הקדמי מעידה על טעמי הגלידה המוצעים במקום.
עיצוב: Elips Design
כתובת: Chelsea Farmers Market, 125 Sydney Street, לונדון.

אין תמונה
Dri Dri. על גדות התמזה
גלידריות חול
Dri Dri. הציורים על החלון מספרים על הטעמים
גלידריות חול
Dri Dri. המבקרים נישאים לים התיכון
גלידריות חול
Dri Dri. גרפיקה מתוחכמת ועדינה
גלידריות חול
Dri Dri. כיאה לעיירת חוף איטלקית

גלידריות חול
Dri Dri. צהוב קיצי

Once Upon a Cream: עולם הילדות

כיאה לגלידרייה שממוקמת בעיירת נופש 200 קילומטר דרומית לבנקוק, עיצוב המקום משחק בין שובבנות מעודכנת למראה של מחלבה ישנה. המקום עוצב בהשראה חזקה ודרמטית מעולם הילדות, ובו רקע בגוני כחול פסטליים שמשתלב עם אלמנטים מתכתיים בזהב ורדרד. אלמנטים דקורטיביים בצורת גלגלי שיניים ישנים, פינות ישיבה שבהן השולחנות והכריות מזכירים סוכריות מנטה, העננים הרכים על התקרה והצינורות על הקיר מזכירים מעט את עולמו של ווילי וונקה.
עיצוב: MADA design factory
כתובת: עיירת הנופש Huahin, תאילנד.

גלידריות חול
Once Upon a Cream. בין שובבנות מעודכנת למראה של מחלבה ישנה
אין תמונה
גלגלי שיניים מעטרים את המקום.Once Upon A Cream
אין תמונה
ממלכה מתוקה ליד בנקוק. Once Upon A Cream
אין תמונה
Once Upon A Cream. גוני כחול פסטליים שמשתלב עם אלמנטים מתכתיים בזהב ורדרד

אין תמונה
Once Upon A Cream. השראה חזקה ודרמטית מעולם הילדות

Diplom Is: אגדה חיה

חנות גלידה במרכזו של פארק שעשועים צריכה "להתנהג בהתאם". בזמן קצר ובתקציב מוגבל הוחלט על שימוש בפרזנטור של המותג כעל מקור השראה ראשי לעיצוב המקום. אסקימוניקה פינגווינית, שעל פי האגדה חיה בקוטב הצפוני השומם ונטול הצבע. יום אחד, בעצת חבר, החליטה לפעור בור בקרח. מיד כשהתחילה בעבודה התפרצו המוני טעמי גלידה מהבור וצבעו את עולמה בשלל צבעי הקשת. העמוד במרכז החלל מדמה את התפרצות הטעמים מהקרח אל התקרה, ומשימתם של הילדים היא לסיים מהר את כל הגלידה כדי שלא תימס על הקירות.
עיצוב: Scenario
כתובת: פארק שעשועים Tusenfryd, Akershus, נורבגיה.

גלידריות חול
Diplom Is. אסקימוניקה פינגווינית
גלידריות חול
העמוד במרכז החלל מדמה את התפרצות Diplom Is. הטעמים מהקרח אל התקרה
גלידריות חול
Diplom Is. כל צבעי הקשת

גלידריות חול
Diplom Is. המוני טעמים

Peddler's Creamery: תרומה לקהילה

דמיינו לעצמכם אופניים וגלידה – שני אייקונים ששמורים לתקופת הילדות, אבל לא רק. תוסיפו לזה אדם עם חזון, והרי לכם גלידרייה שבה כדי להכין גלידה צריך לדווש על אופניים. גם איכות סביבה, גם איכות חיים, גם תרומה לקהילה. אז איך זה עובד? גיבור הסיפור בנה מערכת שעושה שימוש בתנועות הדיווש להפעלת מכונת הגלידה שלו. האופניים ניצבים בקדמת המקום כששרשרת מקשרת בינן לבין המכונה אבל גם בינן לבין יצירת אמנות קינטית התלויה על הקיר – רשת של חלקי אופניים שזזה לפי קצב הדיווש. המקום מקושט בקובייה צבעונית עשויה עץ ממוחזר שנחה על גבי בר מחופה אריחים לבנים. עיצוב הגלידרייה כבר זכה בשני פרסים יוקרתיים.
עיצוב: ORA
כתובת: 458 S. Main St, קליפורניה.

אין תמונה
Peddler's Creamery. כבר זכה בפרסים יוקרתיים
אין תמונה
Peddler's Creamery. אופניים וגלידה
אין תמונה
Peddler's Creamery. מקושט בקובייה צבעונית עשויה עץ ממוחזר שנחה על גבי בר מחופה אריחים לבנים
אין תמונה
Peddler's Creamery. כדי להכין את הגלידה צריך לדווש

אין תמונה
Peddler's Creamery. גם איכות סביבה, גם איכות חיים

Sprinkles: קרירה ורעננה

גלידה בסגנון ישן בגלידרייה עם טוויסט מודרני. מעצבת הפנים בחרה בקוריאן לבן במראה נקי, קריר ורענן, ואליהם חיברה ריצוף ואריחי קישוט בעלי רקע אדום המנוקדים בלבן ומזכירים את כדורי הגלידה. כחלק ממוטיב העיגולים והמעגלים בעיצוב, מגרעת עגולה בתקרה שמכניסה פנימה המון אור טבעי, מקושטת במתכונים שונים שנכתבו בכתב יד בצבע אדום.
עיצוב: Andrea Lenardin
כתובת: 9631 South Santa Monica Boulevard, בוורלי הילס.

אין תמונה
Sprinkles . סגנון ישן, טוויסט מודרני
אין תמונה
Sprinkles . מראה קריר, נקי ורענן
אין תמונה
Sprinkles . מקושטת במתכונים בכתב יד
אין תמונה
Sprinkles . תקרה שמכניסה אור טבעי

אין תמונה
Sprinkles . ריצוף ואריחי קישוט בעלי רקע אדום המנוקדים בלבן ומזכירים את כדורי הגלידה

ואם חשקה נפשכם בכמה פריטים לבית...

בא לכם להוסיף שיק מתקתק לחדרי הבית? קיבצנו עבורכם מגוון אקססוריז קיציים בצבעי גלידה  ובהשראתה. תבלו

קולאז' אקססוריז גלידה
מכפית ועד גביע

1 - צבעי גלידה, 30 שקלים, ניצן דנון, מרמלדה מרקט. 2 - כף גלידה, קוק אנד בייק, 40 שקלים. 3 - כף גלידה, 16 שקלים, פוקס הום. צילום אפרת אשל. 4 - רעשן גלידה, 59 שקלים, antal.co.il. 5 - גביעי גלידה, 80 שקלים, הרמוניה לבית. צילום אפרת אשל.

קולאז אקססוריז גלידה
שלל הדפסים מתוקים

 1 - הדפס רשת, 180 שקלים, מירה דניאל, מרמלדה מרקט. 2 - הדפס אוטו גלידה, 40-90 שקלים, פתק דיזיין, מרמלדה מרקט. 3 - קישוט לקיר,  KARE DESIGN, ,246 שקלים. צילום פיטר יורגן. 4 - כרטיס ברכה, 30 שקלים, ניצן זר אביב, מרמלדה מרקט. 5 - גשם מתוק קיצי, 119 שקלים, הא ודא, מרמלדה מרקט 

קולאז אקססוריז גלידות
עיצובים מעוררים


1 - תיק אוכל טרמי, 85 שקלים, bellakoola.com.2 - פוף גלידה, 850 שקלים, בטן, מרמלדה מרקט. 3 - מגבות גלידה, 37 שקלים, פוקס הום.  צילום דניאל לילה. 4 - ארגז אחסון אוטו גלידה, 100 שקלים, look.co.il. 5- כרית גלידה, 165 שקלים,  www.kas.co.il

חומוס, צ'יפס, שקיעה: מסעדות החוף הכי יפות בארץ