mako
פרסומת

שוקולד השחר: מה קורה כשמדליקים מנורה משוקולד?

אחרי 15 דקות השוקולד נמס, החלל מואר ואפשר להתחיל ללקק את הפונדו; תכירו את מנורת השוקולד שעיצב מעצב המוצר השוודי, אלכסנדר לרביק. למכורים בלבד

דידי רפאלי
living
פורסם:
מנורת שוקולד, מוארת
צילום: lervik.se
הקישור הועתק

מה קורה כשמעצב מוצר הוא גם מכור לממתקים? זה פשוט: הוא מעצב מנורה עשויה משוקולד. המנורה המעוצבת של אלכסנדר לרביק משוודיה הוצגה בתערוכת תאורה שנערכה במסגרת שבוע העיצוב בשטוקהולם. המעצב הסביר שהרעיון המתוק היכה בו כאשר ביקש ליצור אהיל למנורה שיהווה קונטרסט לאור - אהיל אטום.

La lumiére au chocolat, היא מנורה שלא מפיצה אור כשמדליקים אותה. אבל לאחר שהחום מתחיל להמיס את השוקולד, בוקעים קרני האור דרך החורים באהיל. "זה לוקח כמה דקות עד שקרני האור חודרות את הכיפה ומפיצות אור בחלל", מסביר לרביק.

מנורת שוקולד, חלקים
כמה אחוזי קקאו? | צילום: lervik.se

מנורת שוקולד, סגורה
זה התחיל בריבוע שהפך לפירמידה | צילום: lervik.se

צורת המנורה נולדה לאחר בדיקות וניסויים שערך המעצב בתהליך ההתכה. "האהיל עוצב בתחילה בצורת קובייה, אבל ברגע שהתברר לנו כיצד שוקולד נמס, שינינו את צורתו לפירמידה", אומר לרביק.

מנורת שוקולד, מוארת
האור נדלק והשוקולד מתחמם | צילום: lervik.se
פרסומת
מנורת שוקולד
ומתחמם ומתחמם | צילום: lervik.se

מנורת שוקולד, נמס
עד שהוא נמס. גימיק מתוק | צילום: lervik.se

איך עובדת המנורה? תחילה נוצרים חורים בפירמידת השוקולד, ולאחר כ-15 דקות היא נמסה לחתיכות מותכות שמוכנות לאכילה. לרביק, המגדיר עצמו כמכור לשוקולד, מעיד כי נהנה במיוחד ליצור ולעצב את המנורה האכילה. לאחר שהצליח במשימה והציג את המוצר, הוא חבר ליצרן שיהפוך את המנורה למוצר נגיש עבור שאר חובבי השוקולד.