השבת שבת מנוחה, אבל אתם מוכרחים להכין מצגת דחופה למחר ואין לכם פינת עבודה שקטה ומסודרת? יותר ויותר אנשים עובדים מהבית בעידן הטכנולוגי וגם אלה היוצאים לעבודה במשרד חיצוני, מקדישים שעות נוספות להשלמות מול המחשב הביתי. כשהצורך בפינה נפרדת נפגש בחללי המגורים שהולכים ומתכווצים, נוצרת בעיה של ממש. בין אם אתם מתכננים פינת עבודה או מתכוונים לשדרג את הקיימת, קבלו פתרונות יצירתיים בארבעה שלבים, שיעזרו לכם לסדר פינת עבודה נוחה ואטרקטיבית גם בדירה קטנה.

IKEA Workspace Organization Ideas (צילום: מתוך האתר של איקאה)
אינטימיות מתחת למדרגות. איקאה | צילום: מתוך האתר של איקאה

חורחה נובומינסקי (צילום: חורחה נובומינסקי)
המשרד הביתי של מירי בלבול, One design center | צילום: חורחה נובומינסקי

שלב 1: תמצאו את הפינה שלכם

פינת העבודה יכולה להיות בכל חדר או אזור בבית, מהמטבח ועד חדר השינה. הצעד הראשון הוא לבחור אזור שיש בו קיר או פינה פנויה. אל תפסלו פינה פוטנציאלית, רק משום שהיא נמצאת בחלל שנדמה לכם שאינו הולם לפינת עבודה, כמו הכניסה לבית או המסדרון בקומה השנייה. בעזרת התאמות, תכנון ועיצוב נכון, כל פינה יכולה לעשות את העבודה. "השאלה הראשונה צריכה להיות היכן אתם רוצים שהפינה תהיה", מסבירה האדריכלית נורית קצ'רגינסקי, "האם מתאימה לכם הדינמיקה במטבח, או שאתם מעדיפים להיות במרכז העניינים בסלון. ניתן להתאים מספר אזורים לצרכים המשתנים שלנו. מה שמתאים לנו במשך היום, יכול להתאים פחות בשעות הערב. אפשר ליצור מצב שכל איזור יתאים את עצמו לצרכים המשתנים".

מטבח: אם יש לכם שטח קטן ולא מנוצל בין היחידות המובנות, מקמו שולחן שיתאים בגודלו ושישתלב מבחינת הצבע והאופי עם הריהוט הקיים. הקצו את אחד הארונות או המגירות לטובת אחסון הניירת והציוד, כדי שהפינה תהיה מאורגנת ובלתי מורגשת בסביבת המטבח.
על קו התפר - במקום שבו המטבח מסתיים וחלל אחר מתחיל (כמו פינת האוכל או הסלון) ניתן לשלב את פינת העבודה. חשוב לבחור בריהוט נטרלי שישתלב בין שני החללים ויקשר ביניהם.
"במטבח עדיף ליצור בדרך כלל פינת ניירת משפחתית ולא משרד שמשמש את בעליו בצורה רצופה וממושכת", אומרת קצ'רגינסקי. "אם אין מקום אחר, פינה פנויה בשיש שאינה חשופה לרטיבות ולבישולים, אי במטבח, או שילוב משטח אחר כמו משטח קצבים שיחמיא לחלל, יכולים לשמש כפינת עבודה. שתי מגירות יכולות לשמש כאחסון לניירת וכלי כתיבה".

amoroso-design (צילום: מתוך האתר amoroso-design.com)
בצד אחד מדיח, בצד שני משרד | צילום: מתוך האתר amoroso-design.com
רוז & בלום (צילום: רוז & בלום)
המסדרון הריק הופך לפינה מעניינת. עיצוב: רוז&בלום | צילום: רוז & בלום
רבך הלוי אדריכלים (צילום: צילום: עוזי פורת ואורי זינגר)
מדף מרחף ממשיך את המדרגה. עיצוב: אורבך הלוי אדריכלים | צילום: צילום: עוזי פורת ואורי זינגר

עיצוב מירי פורת (צילום: מירי פורת)
למה לא לנצל את עליית הגג? עיצוב: מירי פורת | צילום: מירי פורת

חלל לא מנוצל: כל שטח, קטן ככל שיהיה, יכול להפוך למשרד קטן. מסדרון, מבואה, החלל מתחת למדרגות - בהם ניתן לתלות מדף מרחף שישמש כמשטח עבודה, עם מדפים או כוורת קטנה לאחסון.
"אם המסדרון רחב, ניתן ליצור בשטח המת אווירה מעניינת ומקושטת באמצעות פינת העבודה", מוסיפה קצ'רגינסקי. "אם יש לכם מקום אחר לפינת העבודה, אפשר להציב במסדרון ספרייה ארוכה (מין שלוחה של המשרד) שמשלבת את חומרי התיוק עם האלבומים והספרים המשפחתיים".

סלון: אם הסלון שלכם גדול דיו, תכנון חכם של החלל יהפוך אותו לפונקציונלי ורב שימושי. כשהחלל מספיק מרווח ניתן להקדיש פינה שלמה לטובת המשרד הביתי. מיקום שולחן העבודה לרוחבו של הסלון יבדיל אותו מריהוט הסלון שמסודר לאורך החדר. יחידות מדפים או כוורת רחבה מאחורי השולחן או לצדיו, יקנה לפינה תחושה של חדר נוסף. במידה והחלל אינו גדול מספיק, ניתן לשלב את פינת העבודה במרחב לא מנוצל, בעזרת שולחן שמתאים במידותיו לפינה ומתכתב עם ריהוט הסלון.
"אם הסלון לא גדול במיוחד, רצוי לבחור ברהיט דקורטיבי שיחמיא לחלל ובו יאוחסנו הניירת והקלסרים שיסתירו את פינת העבודה. חשוב לבחור בשולחן יפה ומעוצב".

גלריית הרברט (צילום: שי אדם)
מיקום הפינה לרוחב בסלון. גלריית הרברט | צילום: שי אדם
אין תמונה
ריהוט המתאים לעיצוב הסלון. FLOOR

אין תמונה
שולחן צר וארוך בחדר השינה. גלריה מונדי

חדר השינה: חדר השינה אמור להיות איזור רגוע ונטול הפרעות ולכן, שילובה של פינת עבודה בחלל האינטימי חייבת להיות מעודנת ורגועה. רצוי להשתמש בריהוט בהיר או בשולחן צר ומאורך, שלא יבלוט יתר על המידה ושיחמיא לחדר.
"ניתן לשלב מחיצה מפרידה שתשמור על הפרטיות", מסבירה קצ'רגינסקי, "שולחן כנגד הקיר עשוי ליצור בעייתיות בחלל האינטימי. אם החדר מספיק גדול, רצוי ליצור הפרדה עם מחיצה או וילון, או חצי קיר מזכוכית, שיהפוך את פינת העבודה לאגף נפרד".

שלב 2: בחירת הריהוט

אחרי שבחרתם פינה ראויה, מגיע שלב בחירת הריהוט, שיקבע את אופי הפינה. רצוי שהשולחן או היחידה יהיו תואמים לחלל וישלימו אותו. הרעיון הוא שהפינה תיראה כחלק בלתי נפרד מהחלל ולא כמו תוספת מאולתרת. ראשית, חשוב לקחת בחשבון את גודל הרהיט - שלא יהיה גדול מדי ושישתלב עם הריהוט הקיים. הנה כמה עצות לשילוב ריהוט פונקציונאלי ואסתטי לפינת העבודה.

מכתביית רטרו: שולחן עתיק או בעל מראה רטרו, יקנה מראה מעודן לחלל.

אין תמונה
מכתביית רטרו למראה מעודן. גלריית וסטו

ארונית: אם ברצונכם ליצור פינה שניתנת להסוואה, הציבו ארונית, שתטשטש את האופי המשרדי של הפינה ותשמש אתכם גם לאחסון.
Pottery Barn (צילום: מתוך האתר potterybarn.com)
ארונית לטשטוש המראה המשרדי. Pottery_Barn | צילום: מתוך האתר potterybarn.com

ארון שנפתח למשרד: אם יש ברשותכם מספיק מקום או אפילו נישה בלתי מנוצלת - הרעיון המעולה הבא יתאים בדיוק בשבילכם. מקמו בתוך הארון או הנישה פינת עבודה מושלמת שניתנת להסתרה, כאשר היא אינה נחוצה.
pplumprettysugar tumblr (צילום: מתוך האתר pplumprettysugar.tumblr.com)
מסיימים לעבוד וסוגרים את הדלתות. pplumprettysugar.tumblr | צילום: מתוך האתר pplumprettysugar.tumblr.com

שולחן מדף לאורך הקיר: בהיעדר מקום לשולחן רחב או בשביל ניצול מקסימלי של קיר ארוך, ניתן להרכיב מדף ארוך לאורך הקיר שיהפוך לשולחן המשרדי.
נירלט (צילום: שי אדם)
שולחן מדף לניצול מקסימלי של אורך הקיר. נירלט | צילום: שי אדם

שולחן מודרני: אם ברצונכם ליצור מראה מודרני ונקי בחרו שולחן בסגנון הייטקי, ובמקרה שהחלל די עמוס, שלבו פלטה מזכוכית על רגלי מתכת או עץ, כדי ליצור אשליית מרחב.

אין תמונה
מראה מודרני ונקי. סטודיו ארז

שלב 3: גבולות גזרה

לאחר שהחלטתם היכן תוצב הפינה ובחרתם ריהוט הולם, נותרה הנגיעה הסופית שתתחום את הפינה ותהפוך אותה לחלל עצמאי. תחימת הפינה יכולה להיות ברורה ומוחלטת על ידי קיר גבס נמוך, או כוורת שמכילה ספרים וחפצים, או על ידי אביזרים משלימים שיגדירו את החלל.
תחימה קבועה: אם בחרתם בדרך המושקעת והקבועה בעזרת דלפק שתוחם את פינת העבודה, תקבלו חלל עצמאי ומופרד.
תחימה בעזרת ריהוט: בעזרת כוורת או יחידת מדפים תוכלו לתחום את פינת העבודה ולהפריד אותה בקלות מהחדר בו היא נמצאת.

theglamourai (צילום: מתוך האתר theglamourai.com)
הפרדה בעזרת כוורת. theglamourai | צילום: מתוך האתר theglamourai.com

תחימה בעזרת אביזרים:
וילון: אם מיקמתם את הפינה בנישה קיימת, ניתן לתחום אותה בקלות בעזרת וילון בצבע הקיר כך שניתן יהיה להחביא אותה מתי שתרצו.
פרגוד: פרגוד יכול לשמש כמחיצה מושלמת וניידת לפינת העבודה. בעזרת ניצול חכם של שטחו תוכלו להפוך אותו ללוח השראה, או לצבוע אותו בצבע לוח מחיק, ובכך יהפוך להיות רב שימושי ויעיל.
תמונה או לוח השראה: תלו מעל השולחן תמונה גדולה, לוח מחיק או לוח השראה, שיתחמו אותו בצורה פשוטה ושימושית.
שטיח: שטיח מתחת לשולחן העבודה, יתחום את הפינה, יבדיל אותה משאר החלל ויצור הפרדה מנטלית.
מדפים: תליית מדפים מעל השולחן יגדירו את הפינה וייעודה וגם יוסיפו מקום לאחסון הניירת והספרים.
צביעת הקיר: דרך נוספת להבדיל ולהגדיר את הפינה היא לצבוע, להדביק טפט או אריחים על הקיר המיועד, באופן שיהיה שונה מיתר הקירות בחדר.
לדברי קצ'רגינסקי, חשוב מאוד להקדיש תשומת לב לתאורה נכונה. בין אם מדובר במנורת שולחן או במנורה עומדת, תאורה טובה מעניקה אינטימיות לחלל ומגדירה אותו כאזור עצמאי. צביעת הקיר בגוום חם תהפוך את הפינה למוגדרת ותחומה.
עיצוב גליה שטרנברג (צילום: גליה שטרנברג)
להכניס את הפינה למסגרת. עיצוב: גליה שטרנברג | צילום: גליה שטרנברג
loftmodern (צילום: מתוך האתר loftmodern.com)
השטיח יבדיל את הפינה מהחלל. loftmodern | צילום: מתוך האתר loftmodern.com

עיצוב נורית קצ'רגינסקי (צילום: עמית גרון)
מדפים להגדרת ייעודה של הפינה. עיצוב: נורית קצ'רגינסקי | צילום: עמית גרון

שלב 4: אבזור וטאץ' אישי

המפתח לכל פינה מוצלחת הוא האחסון. הניירת, הקלסרים והציוד צריכים פינה משלהם על מדפים או שידות. סוד ההצלחה העיצובית במקרה הזה, טמון בבחירת סלסלות וקופסאות יפות, מעוצבות וזהות בצבען. הטאץ' הסופי נעשה על ידי הפריטים הקטנים, שמבדילים את החלל והופכים אותו לשונה ומיוחד: בחירת כיסא צבעוני או מעניין, מנורת שולחן דקורטיבית, לוח השראה מושקע ואפילו עציץ שיעשה קצת ירוק בעיניים.
 "כדאי למסגר את לוח ההשראה או את הלוח המחיק ולאבזר אותם בצורה מסוגננת", מוסיפה קצ'רגינסקי. "סביבת העבודה חייבת להיות נוחה ונעימה ולכן מומלץ מאוד ליצור אווירה ולא סתם למקם שולחן ומחשב. השקיעו בספרי קריאה, תמונות, כריות נוחות ואביזרים דקורטיבים".

סטודיו ברוש אלון (צילום: איתי סיקולסקי)
מנורת שולחן כאלמנט עיצובי. סטודיו ברוש אלון | צילום: איתי סיקולסקי

incorporatedny (צילום: מתוך האתר incorporatedny.com)
והכי חשוב ליצור אווירה. incorporatedny | צילום: מתוך האתר incorporatedny.com

אם כבר פינות: כך תעצבו פינת למידה נוחה לילד או לילדה

נעזרתם בטיפים ואתם בדרך ליצור לכם פינת עבודה? דווחו בפייסבוק לחברים