תומיק (צילום: בועז לביא ויונתן בלום)
תומיק. מפעל של אישה אחת נמרצת | צילום: בועז לביא ויונתן בלום
תמר ליברמן, או תומיק כפי שהיא מכונה בפי כולם, היא נגרית ומעצבת צעירה בת 33, שהתמזל מזלה והיא זוכה לעסוק בתחום שהיא אוהבת ושהיא טובה בו. זה ניכר בכל פינה בגלריה שלה ובביתה הפרטי. היא החלה את דרכה המקצועית בתחום שונה בתכלית - פיזיותרפיה בבית החולים אסותא - והגיעה לעיצוב ולשיפוץ רהיטים ייחודיים לגמרי במקרה. את הבית שלה ושל ארז בעלה באבן יהודה הם ריהטו ברהיטים ישנים שהם מצאו וקיבלו. הם לא רק ביקשו לחסוך אלא ליצור לעצמם בית שונה ומקורי, לא כמו של כולם. "רצינו לרהט את דירת הקבלן שקנינו וגילינו שהכל נורא יקר ועשינו לבד אני ובעלי, בעלי הוא הנדימן כזה", אומרת תומיק.

אחרי חופשת הלידה השנייה עם בנה יונתן (השני מתוך שלושה ילדים) החליטה תומיק שהיא חייבת שינוי והצטרפה לקורס נגרות של אמן העץ חי פלח. בעקבות הקורס החליטה להתמסר לגמרי לתשוקה ולפתוח בית מלאכה משלה. התוצאה המדויקת היא אוסף אקלקטי של רהיטים מעץ מלא בסגנון כפרי ווינטג', שאפשר לרכוש כמו שהוא או להתאים לפי הטעם. "את 'תומיק' הקמתי בעליית הגג שלנו בבית הפרטי שלנו, מתוך אהבה גדולה לעץ ולעיצוב. כל הרהיטים וחפצי הבית שתמצאו אצלי בגלריה ייחודיים, one piece, עשויים בעבודת יד ובעלי אופי מיוחד", היא אומרת.

דירה תומיק, חנות, מיטה (צילום: בועז לביא ויונתן בלום)
שלל אפשרויות הגשה | צילום: בועז לביא ויונתן בלום

חנות, ארגז (צילום: בועז לביא ויונתן בלום)
ממעטת לצבוע רהיטים בלבן כדי שלא ייבלעו בחלל | צילום: בועז לביא ויונתן בלום

עוד בערוץ עיצוב הבית:

רואה את הייעוד של פלטת העץ

בהמשך נוספו גם רהיטי עץ בייבוא, שאותם מלקטת תומיק במזרח הרחוק ובאירופה. "אני מכתתת רגליים בחיפוש אחר הדברים המיוחדים שהייתי רוצה שיהיו אצלי בבית ואותם אני מביאה", היא אומרת, "פה אני משפצת, משייפת, צובעת, מיישנת לפי טעמי או לפי בקשת הלקוח שמתלהב מהרהיט". פה ושם יש גם פריט שתומיק מייבאת או מייצרת שאינו למכירה. היא פשוט לא מסוגלת להיפרד ממנו, לפחות בשלב זה. אנחנו משוחחות ליד שולחן עץ גולמי שמאחוריו מזנון עץ ענקי עם ויטרינה בצבע טורקיז שאינו עומד למכירה. "איזה מהמם הוא, נכון? אני לא מסוגלת למכור אותו. נראה לי שאשאיר לי אותו", אומרת תומיק. את העצים היא בוחרת במחסן עצים, ויש לה את היכולת לראות בדמיונה את הייעוד של פלטת העץ נטולת השיק המונחת במחסן מאובק. "אני רואה כבר לפי הפלטה איך הרהיט ייראה. בחופשת הלידה עם בתי הקטנה דפנה סחבתי אותה איתי לכל המחסנים וכל הספקים כדי לבחור עצים וחומרים לרהיטים", מספרת תומיק, "כולם כבר הכירו אותה".

כל הרהיטים עשויים מעץ מלא או ממוחזר ומיוצרים ומעוצבים מתוך אהבה גדולה לעץ ולעיצוב. התחושה כשנכנסים לגלריה החדשה של תומיק באבן יהודה, שפעם הייתה לול תרנגולות ואף סטודיו של ציירת, היא של כפריות נינוחה ונעימה. מסביב משתרעים שדות חקלאיים ירוקים ונשמע ציוץ ציפורים, כך שמדובר בתפאורה המושלמת לרהיטים הכפריים של היוצרת הצעירה והצנומה שעומדת מולי. חלק ממקורות ההשראה של תומיק הוא מוצאה ההולנדי. "אבא שלי הולנדי ועדיין מסתובב ברחבי נתניה על אופניים. הוא גם זה שהמציא לי את הכינוי תומיק, בהגייה עם מבטא הולנדי כזה", היא מספרת.

חנות, שידה תכלת (צילום: בועז לביא ויונתן בלום)
יש רהיטים שפשוט אי אפשר להיפרד מהם | צילום: בועז לביא ויונתן בלום

חנות (צילום: בועז לביא ויונתן בלום)
משלבת עצים חדשים עם עצים ממוחזרים | צילום: בועז לביא ויונתן בלום

רהיטים שרחוקים משלמות

חלק מהקסם הוא התיאום מראש. תומיק לא מעסיקה מוכרת, אלא קופצת על האופניים ומגיעה תוך חמש דקות רכיבה מהסטודיו הנמצא במכולה בבית יהושע, המושב הסמוך, או מהבית שלה, הנמצא לא רחוק מהגלריה. ואכן מפעם לפעם קוטע את השיחה צלצול טלפון של לקוחה "שבמקרה הייתה בסביבה". תומיק שמחה להסביר ולפרוש את שלל האפשרויות. "אפשר את השידה הזו, אבל במקום התריסים הישנים אני יכולה לשבץ לך זכוכית סבתא. את יכולה לבחור איזה צבע שאת רוצה - יש אפרפר, תכלת, טורקיז, מה שתרצי", היא אומרת. הנטייה שלה היא לבחור בעצים ולבנות רהיטים שרחוקים משלמות ומליקוק. "The perfection of imperfection", כהגדרתה.

היא משלבת עצים חדשים, שעוברים "עינויים" תחת ידיה, עם עצים ממוחזרים. "אני לוקחת עץ אורן שהוא הכי מכוער ועובדת עליו. שורפת אותו, מוציאה סיבים, משייפת אותו, מיישנת אותו עד שאני מקבלת את התוצאה שאני רוצה", היא מסבירה ומצביעה על ספסל שהכינה מארגזי תפוזים ישנים שפעם הובילו את התפוזים מהארץ אל מעבר לים.

ספה (צילום: הגר דופלט)
בדירה של תומיק וארז | צילום: הגר דופלט
סלון (צילום: הגר דופלט)
כותנה, פשתן וכמובן עץ ממלאים כל פינה | צילום: הגר דופלט
ארגז סלון (צילום: הגר דופלט)
צילום: הגר דופלט
פינת אוכל (צילום: בועז לביא ויונתן בלום)
כמה דקות נסיעה מהסטודיו | צילום: בועז לביא ויונתן בלום
מטבח (צילום: בועז לביא ויונתן בלום)
צילום: בועז לביא ויונתן בלום
 

ההתאמה האישית עושה את הקסם

בגלריה שלה, המשתנה ללא הרף בהתאם לרכישות הלקוחות, אפשר לראות הצעות הגשה ולהתרשם איך תשתלב השידה בחדר הרחצה אם יונח עליה כיור ואיך ייראה שולחן הסלון לצד ספה ושטיח. בניגוד לנהירה הישראלית אחר ריהוט לבן, תומיק ממעטת לצבוע רהיטים בלבן מתוך המחשבה שרהיט לבן נבלע בחלל במקום לבלוט. היא יכולה בקלות להפוך את חלון התריסים הישן למראה או לדלת של שידה, להסב את הדלת הישנה לפלטת שולחן, וכך הלאה. "ההתאמה האישית עושה את הקסם", היא אומרת. כרגע היא עושה הכל בעצמה - מפעל של אישה אחת נמרצת - אבל היא וארז בעלה כבר משתעשעים ברעיון שהוא יצטרף אליה, שכן היא שואפת להתרחב גם לתחומים נוספים, לעצב ולייצר מיטות, ספות, כורסאות ועוד.

אחרי הפגישה בגלריה אנחנו ממשיכות לבית הפרטי של תומיק, הנמצא כמה דקות נסיעה משם. דירת הדופלקס עם הגג הגדול והמרווח ממחישה היטב שהיא חיה את הסגנון עד הסוף. הבית מעוצב ברכות ובסגנון כפרי נעים וקליל, בצבעוניות רכה ותוך מחשבה על כל פרט ופרט. הרבה חומרים טבעיים, כמו כותנה, פשתן וכמובן עץ ממלאים כל פינה. את הקיר ליד גרם המדרגות מעטרות מסגרות שהכינה ובהן משובצות תמונות המשפחה. חדר הבנים הוא ממלכה כיפית ובו ניצב מטבח עץ ועמדת נגרות שתומיק הכינה לילדים, עם שפשופי הצבע האופייניים לה, לצד ספינת עץ ענקית שהכין נגר אחר. נראה שאין פינה לא מטופלת או לא מטופחת.

מחירים: מ-300 שקל לחלון וינטג' עם לוח, מ-350 שקל לחלון וינטג' עם מראה, מ-820 שקל לספסל, מ-920 שקל לשולחן קפה, מ-1,400 שקל למזנון טלוויזיה, מ-3,200 שקל לוויטרינה גדולה.

שידה (צילום: בועז לביא ויונתן בלום)
חיה את הסגנון עד הסוף | צילום: בועז לביא ויונתן בלום
תמונות (צילום: בועז לביא ויונתן בלום)
מסגרות שהכינה ובהן משובצות תמונות המשפחה | צילום: בועז לביא ויונתן בלום
 חדר רחצה (צילום: הגר דופלט)
אין פינה לא מטופלת או לא מטופחת | צילום: הגר דופלט
חדר ילדים ספריה (צילום: בועז לביא ויונתן בלום)
חדר הבנים הוא ממלכה כיפית | צילום: בועז לביא ויונתן בלום
חדר ילדים (צילום: בועז לביא ויונתן בלום)
מטבח עץ ועמדת נגרות שתומיק הכינה לילדים, עם שפשופי הצבע האופייניים | צילום: בועז לביא ויונתן בלום
_OBJ

_OBJ

רוצים להתרשם מעבודות נוספות? היכנסו לאתר של תומיק