בריטניה חוגגת 60 שנות מלוכה ואנחנו קפצנו על ההזדמנות לעשות כבוד לעיצוב המקומי. אבל לא רק בסגנון מלכותי ונוצץ, כי בכל מה שקשור לעיצוב הבית, בריטניה משמרת לאורך זמן סגנונות עיצוב מובהקים מעוררים השראה עיצובית ואופנתית. אם מתחשק לכם לעצב את הבית בסטייל של הממלכה המאוחדת ולהרגיש בחו"ל, בחרו אחד מארבעת הסגנונות העיצוב הבריטיים שלפניכם ויישמו את ההמלצות.

פינת ישיבה, גולדשטיין גלרי טפט (יח``צ: mako)
ואפילו לא צריך להשקות. פינת ישיבה עם טפט פרחוני, גולדשטיין גלרי טפט | יח``צ: mako

אין תמונה
שלבו גוונים קלאסים כהים. נוסבאום

קלאסי ואלגנטי: קרניזים מסוגננים והרבה עץ

העיצוב הבריטי המסורתי נשען על נוחות וחמימות מבלי לוותר על אלגנטיות ותחכום. "את העיצוב האנגלי הקלאסי ניתן להגדיר כשמרני ואלגנטי שמתאפיין בגודש של מוטיבים כבדים ומסיביים שמקנים אווירה ותחושה חמימה ונעימה", מסביר האדריכל מוטי שיוביץ, בעלי שיוביץ אדריכלים. "במעטפת הבית יהיו הקירות מעוטרים קרניזים מסוגננים וצבועים בגוונים כהים או מחופים טפטים. החלונות יהיו ממוסגרים עץ ובעלי חלוקות רבות ומבחינת הטקסטיל, תהיה נטייה לצבעים מעט דרמטיים כדוגמת האדום, הארגמן והירוק".

עיצוב בריטי בסגנון מלכותי
מראה מלכותי, גולדשטיין גלרי טפט

עיצוב בריטי. קולאז' פריטים
פריטים שיכניסו חמימות הביתה

1. מצעי כותנה רקומים, katra, 690 שקלים. 2. חבקי מפיות, פלורליס. 3. ספסלים, ביתלי. 54. כריות, ביתלי החל ב-49 שקלים לכרית. גוף תאורה של דורי קמחי 6. פרגוד, 690 שקלים, My Home Page


את המראה המתואר ניתן להשיג בקלות יחסית באמצעות שילוב של כמה מרכיבים מרכזיים:

  • שלבו טפטים מתוחכמים, אלגנטיים ופורמליים יחסית, שעשויים להגיע אפילו עד לגוונים כסופים בשילוב שחור או לבן, חום וירוק.
  • שלבו גוונים קלאסיים כהים בקירות, בריהוט ובטקסטיל, שינועו בין חומים למיניהם לבין גוני פסטל בטונים כבדים. למרות מזג האוויר הנוח בארץ במשך רוב ימות השנה, אח בוערת תשמש בהחלט נקודת מיקוד שתקנה תחושה אלגנטית וחמימה בחלל.
    ריהוט בסגנון ישן ופרחים ברקע
    שאבי שיק בטעם של פעם, גולדשטיין גלרי טפט
  • אל אלו הוסיפו ריהוט בעל קווים קלאסיים ובגימור עץ כהה ואל תשכחו את ספות הצ'סטרפילד הידועות (ספות עור מקושטות במעוינים שנוצרים על ידי הטבעת כפתורים), שולחנות צד קלאסיים, כורסאות נצרים קלועות ותמונות מתאימות. תוכלו להשתמש באלמנטים ויקטוריאניים מובהקים שמאופיינים ברקמות מוזהבות על גבול ההגזמה והקיטש, וכן רהיטים עם נגיעות מוזהבות, כמו מראות עם מסגרות מסוגננות, אמבטיית פרי סטנדינג עם רגליים מפוסלות, נברשות מרובות קנים, כלי הגשה מפוסלים מצופים כסף או זהב ושלל כריות בגוני פנינה שמשלבות תחרה, משי וקרושה.
  • תלו וילונות עשירים, שופעים וכבדים ושטיחים גדולים בניחוח יוקרתי של עושר אצילי. בשל הבדלי הטמפרטורה כאן בארץ, ניתן להחליף את השטיחים בחיפוי פרקט או קרמיקה.
    מראה אנגלי על האריחים
    פרחים בכל פינה. קאנטרי במראה אנגלי, ויה ארקדיה

 שאבי שיק אופנתי: ריהוט עץ ישן וכותנה פרחונית

המונח שאבי שיק משלב את האופנתיות התמידית שגלומה בפריטים בטעם של פעם. מדובר בסגנון רומנטיו למרות שבבריטניה אומץ המראה הזה כתגובה למזג האוויר הקודר, כאן בארץ הוא קל ביותר ליישום מכיוון שהוא משתלב בטבעיות מרבית בבתים המאווררים ובעלי החללים הפתוחים.

  • כדי להשיג את הנוחות והנועם שלבו רהיטי עץ ישנים ומתקלפים נטולי עיבוד יתר, כלי קרמיקה, כריות רבות, צמחים בסלים ישנים, שטיחים שעירים או שטיחי קילים, שמיכות טלאים, פריטי אמייל, כלי קרמיקה, בדי כותנה מפוספסים או פרחוניים ומצעי כותנה רקומים בגימור תחרה.
  • השקיעו וחפשו פריטים אותנטיים ומסורתיים שמתאימים למראה הזה. ניתן למצוא אותם לרוב בשווקי פשפשים, חנויות יד שנייה וחיסולי בתים שם ניתן למצוא שלל מציאות שידרשו לעתים שיפוץ קל. כמו כן, ניתן לשלב פריטים נוסטלגיים שעברו בירושה במשפחה, את הנדוניה של אמא והכלים של הדודה.
  • כדי לשלב תחושה אנגלית של שעת תה מסורתית צרפו טפטים וטקסטיל מעוטרי פרחים קטנים, מפות ומפיות מעוטרי רקמות פרחים צבעוניות, כלי פורצלן עדינים פרחוניים, מחזיקי מפיות ומעמדים מסוגננים לעוגה.
    עיצוב בריטי - נוסבאום, שילוב גוונים, הדפסי חיות
    המראה הקולוניאלי. הדפסי חיות ואלמנטים מהטבע, נוסבאום

קולוניאלי אקזוטי: ערבבו והתאימו

מקור ההשראה לסגנון הקולוניאלי באקזוטיקה הטרופית של האיים הבריטיים של המאות 16-17. מראה כזה מורכב מאוסף אקלקטי משולב של ערבוב והתאמה בין פריטים שונים שמקורם בסגנון ובטעם הבריטיים לצד פריטים מהאיים עצמם ותנאי מזג האוויר בהם. איך תשיגו את המראה הקולוניאלי?

  • בחרו כמה רהיטים בולטים שישמשו נקודות מיקוד בחלל. ריהוט קולוניאלי מסורתי עשוי לרוב עצי מהגוני, טיק או פורניר של עצים טרופיים. אם מדובר בסלון למשל, חפשו שולחנות צד, שולחנות קפה או ספות בעלי מסגרת עשויה מעצים כאלו. בחדר השינה תוכלו להציב מיטה גדולה או ארון מגירות גדול ומאסיבי עשוי עץ מהגוני. אל אלו ניתן להתאים גם רהיטים בגימור גס ומחוספס או רהיטים קלילים יותר עשויים נצרים וכן שטיחים ופרגודים עשויים חומרים טבעיים כמו במבוק, ראטן ועשב ים.
  • פלטת גוני הרקע תורכב מקירות בגוונים בהירים של תכול, ירקרק, אדמדם או צהבהב ולחלופין, גוני אדמה, שבהם ניתן לשלב גוונים עשירים.
  • העיצוב הקולוניאלי מאופיין בשכבות של פריטים ושילובי מרקמים. מראה נכון תקבלו תוך שילוב של הדום מרופד בד גס, הדפסי עורות של בעלי חיים, פמוטי עץ, אוסף מטבעות, בקבוקי זכוכית מאובקים ואפילו גולגולות של חיות שתלויות על הקיר כדקורציה לצד פריטים עדינים יותר כמו ערימת כריות בגוונים שונים, צנצנות מלאות חול ים, צדפים, אגרטלי פרחים וכלי כסף.
  • רצוי לשלב טקסטיל מסוגים שונים בגוונים עזים, למשל וילונות, כריות מושב, מפות, שטיחונים וכדומה. 
    שטיח מנומר בעיצוב בריטי
    ושכבות של מרקמים. שטיח מנומר, צמר שטיחים יפים

עיצוב טרנדי: עיצוב בהשראת הדגל ומזכרות אופייניות

"אחד הטרנדים החמים בעולם העיצוב לשנת 2012 הוא שילוב מראות בהשראה בריטית ולכן נתחיל בקרוב לראות יותר ויותר את הדגל הבריטי משתלב בבית בטקסטיל, בהדפסים ועל גבי כריות ופריטי נוי", אומרת קרן נוימן, מעצבת נירלט, "אבל לא רק הדגל מודגש, אלא גם מגבעות שחורות של אדונים משנות ה-30 שאותן נראה בין השאר כהדפסים של אדונים ומגבעות, לצד סמלים אנגליים מובהקים וצבעוניות של כחול עמוק ואדום עז שניתן להתאים דווקא לחומרי גמר בעלי מראה קליל כמו מתכת וזכוכית, שיקנו לחלל תחושה מודרנית ועדכנית".

עיצוב בריטי. קולאז צבעוני
פריטים בצבעי הדגל

1. שעון קיר, קארה דיזיין 359 שקלים. 2. סינר למטבח, Accessorize, 66 שקלים. 3. כיסוי לאייפון, סוהו, 140 שקלים. 4. כלים מעוטרים, מיליניום מרקטינג, 55 שקלים. 5. סט כוסות מעוטרות, מיליניום מרקטינג, 240 שקלים. 6. מעמד לכיבוד,  89 שקלים Accessorize

כדי ליצור מראה עיצובי בהשראת הדגל הבריטי עליכם לעקוב אחרי כמה רעיונות:

  • צבעו את קירות החלל בגוון אדום או כחול עמוק או בחרו גוון בסיסי נוח וניטרלי ואליו התאימו קיר נושא צבוע אדום או כחול או קיר מחופה טפט מתאים.
  • אל אלו ניתן להתאים רהיטים, פריטי טקסטיל וחפצים משלימים בגוני הדגל: אדום, כחול ולבן שמצויים היום לרוב בחנויות הריהוט והעיצוב. את הסמלים המפורשים של בריטניה בכלל ולונדון בפרט כדאי בעיקר לשלב בריהוט ובפריטים הקטנים יותר כמו בכורסה או כיסא מרופד בהדפסי הדגל, כריות מקושטות דגלים או תמונות והדפסים של צילומים אופייניים לעיר לונדון וסמליה.
  • ניתן להוסיף ניחוח בריטי עדכני באמצעות פריטי נוי דקורטיביים ופרקטיים כמו שעוני קיר מסורתיים, צעצועי נוי בדמות אוטובוס קומתיים ומוניות שחורות, קישוטים שכמו נלקחו מארמון המלוכה כמו כתרים וחיילים, אלמנטים גרפיים מחיי הרחוב, כלי הגשה ואפילו כיסויים למחשב הנייד ולאייפון - מעוטרים בדגל הבריטי. 

עם כל הכבוד לעיצוב הבריטי, אתם חייבים לראות הגלריה המההמת של פריטי העיצוב הסקנדינביים

אהבתם את העצות או לפחות את התמונות? שתפו את החברים בפייסבוק