mako
פרסומת

כרטיס צהוב: רשימות מתערוכת העיצוב בפריז

מעצבת הפנים עדי אדליס ביקרה ב-"Maison&Objet", אחת מתערוכות העיצוב הגדולות בעולם, הנערכת פעמיים בשנה בפריז. היא לא נפלה מהרגליים אבל סימנה את הכוכבים הבולטים בתחום העיצוב לעונה הקרובה ואת הצבע השלט. קבלו הצצה

עדי אדליס
נישה
פורסם:
תערוכה בפריז, רהיטים סרוגים
הקישור הועתק

עבור מעצבת פנים, תערוכת עיצוב בחו"ל, בין אם היא מתקיימת בפריז, במילאנו, במינכן או בריאד, היא כמו שבוע האופנה לפאשניסטה - ריגוש שיא. ההתרגשות מתחילה כבר בשלב קניית הכרטיס, או אז פוצחים בחפירה אינטנסיבית באתר התערוכה ובתכנון קפדני של הימים. לאחר מכן עוברים לאריזה אובססיבית, בכל זאת פריז. המעמד מחייב ומלווה בהתלבטויות רבות - עקבים בשיק פריזאי או נעלי ספורט לטובת ימי הליכה ארוכים? (בנעלי ספורט לא יתפסו אותי מתה). אולי נעלי בלרינה? לא קל.

עם השנים התפתחה לה נוסחה: מזוודה ריקה, רק בגדים יפים, רק נעליים נוחות (מי אמר שסטילטו של עשרה סנטימטר בשלג זה לא נוח?). סיימת לארוז? חצי מזה את לא צריכה. רוקני את המזוודה והשאירי מקום לקניות, למצלמה קטנה ולחברות טובות.
מודה, הפעם טיפה התאכזבתי. מה כבר ביקשתי, התרגשות עד קוצר נשימה? זה כל כך מסובך?

תערוכה בפריז, רהיטים סרוגים
כחול רויאל לצד צהבהבים. פריטי ריהוט של חברת Gan

אין תמונה
כריות סרוגות בשלל צבעים עליזים. Gan

סרוגים, צהוב והשראה סקנדינבית

אז קוצר נשימה לא היה שם, אך כן התרשמתי מגודל התערוכה, ממגוון החומרים, מהסרוגים שממשיכים להיות אופנתיים ועושים לי הכי נעים שאפשר, מהקולור בלוק שכנראה לא מתכוון ללכת לשום מקום, והכי הכי, מהביתנים הקטנים של המעצבים העצמאיים, שהציעו מוצרים ייחודיים ושונים.

תערוכה בפריז, imagen_glaoui
גם ספות ושרפרפים בטרנד הסרוג. Gan


Objekten
תערוכה בפריז, composicion_mangas_3_a
ושטיח תואם. Gan
פרסומת

תערוכה בפריז, כיסא ZUIVER1
כורסת טלאים של חברת Zuiver

השפעות אתניות, טפטים וטאץ' אישי

בביתן של Oyama הסתכנתי בכאב לב ובארנק דואב. אנשי החברה לקחו את המונח "הלבשת הבית" הכי רחוק שאפשר, ועיצבו סריגי קשמיר עדינים מאוד שאפשר ללבוש או להתכסות בהם, עדיף מול אח מבוערת ועם כוס יין אדום ביד בלילה מושלג. גם גזרת האביזרים לא הכזיבה: Tamawa, חברה שעושה שימוש בחרוזי בקליט צבעוניים למוצרים שונים, הפתיעה ועיצבה מלבד שעוני יד מיוחדים שהציגה במילאנו גם מתלה מעילים מרהיב, העשוי מחרוז גדול וצבעוני עם רגלי עץ בגימור נקי. עוד מוצר שונה ומרגש הוצג בביתן הקטנטן של טינה פרי (Tina Frey), מעצבת מסן פרנסיסקו, קליפורניה, המפסלת בחמר כלי מטבח בעבודת יד ולאחר מכן יוצקת אותם מפולימר בסדרות קטנות. בכך היא מעניקה טאץ' אישי לכל מוצר ומוצר ומבטיחה את הייחודיות שלהם.
בשטיחי הטלאים אפשר היה להיתקל בכל פינה בתערוכה ובכל חנות עיצוב שמכבדת את עצמה ברחבי פריז (גם בשטיחי ג'וזפון כאן בארץ), בצבעים אחידים או בצבעוניות משתנה.

תערוכה בפריז, MUUTO_Connect_sofa_leaf_around
ספה עדינה ושרפרף צהוב של חברת Muuto
תערוכה בפריז, MUUTO_BULKY_SET_YELLOW
כלים בצהוב של חברת Muuto
פרסומת


לפני סיום
אם אתם מתכננים לנסוע לתערוכה הבאה (שתתקיים בספטמבר), זכרו שביום האחרון אפשר לרכוש את הפריטים המוצגים. זהו מידע חשוב מאין כמוהו, שכן, אין כמו התסכול שחשים לנוכח פריטים שטרם מוצגים בחנויות, נמצאים בהישג ידכם אבל לא יהיו שלכם, כי אתם טסים חזרה לארץ יום אחד מוקדם מדי - העיקר שתגיעו לבחירות (ואני בכלל לא מדברת על עצמי).

תערוכה בפריז, שולחןObjekten STRATES Desk1
עיצובים סקנדינביים של חברת Objekten
תערוכה בפריז, קופסה OBJEKTEN - lens box1
המראה הנקי. Objekten
תערוכה בפריז, שרפרפים
שרפרפים מעץ ומעור של חברת Livingroom
פרסומת


תערוכה בפריז, מתלה tamawa
מתלה למעילים של חברת Tamawa

תערוכה בפריז, Lapin Collection-White&Grey&Blue
כלי מטבח מפוסלים בעיצוב Tina Frey

הכתבה התפרסמה באתר allmag לקבלת גיליון במתנה לחצו כאן