mako
פרסומת

גאוני: הפטנט הישראלי שפותר את הבעיה המציקה בים

מגבת שעפה ברוח היא אחת התקלות הקטנות שהורסות את השהייה בחוף, אבל המוצר הישראלי הזה מציע לה פתרון פשוט במיוחד: ארבעה תפסנים בצורת תנינים שנועצים את עצמם בפינות הבד ומשאירים אותו במקום

מערכת עיצוב הבית
mako
פורסם: | עודכן:
אישה משתזפת
אישה משתזפת | צילום: shutterstock_joeyhsf, shutterstock
הקישור הועתק

לפעמים אין דבר מתיש מהפעולה שאמורה להיות הכי פשוטה בעולם: לפרוש מגבת על החול. היא מתקפלת, נדבקת לעצמה, מתמלאת בחול, ואז בדיוק כשמצליחים ליישר אותה מגיע משב רוח ומחליט להפוך אותה למפרש. במקרה הטוב היא רק מתקפלת שוב, ובמקרה הפחות טוב מתחילה להתעופף לאורך החוף.

בדיוק את הבעיה הקטנה והמציקה הזאת מנסה לפתור Crococlips, מוצר של חברת העיצוב הישראלית פלג דיזיין. זהו סט של ארבעה תפסנים שמתחברים לפינות של מגבת החוף ועוזרים להשאיר אותה פרושה במקומה גם כשהרוח מתחזקת.

כל תפסן מעוצב כמו תנין קטן, והפה שלו הוא למעשה מנגנון האחיזה. הוא נפתח, תופס את הבד וננעל עליו, כך שהמגבת מקבלת ארבע נקודות עיגון – אחת בכל פינה.

הרעיון פשוט, אבל העיצוב הוא חלק מהעניין: במקום תפסן פונקציונלי שנראה כמו עוד חתיכת פלסטיק, כאן הפתרון עצמו הופך לאלמנט משעשע. ארבעת התנינים יכולים להחזיק מגבות, שמיכות פיקניק ובדים נוספים שרוצים להשאיר פרושים בחוץ. התפסנים עשויים פלסטיק עמיד לקרינת UV, כך שהם מיועדים לשימוש בחוץ, וכל אחד מהם בגודל של כ־15.5 על 6.8 ס"מ. הסט כולל ארבעה תפסנים, כך שאפשר להצמיד אחד לכל פינה של המגבת.

פרסומת

פלג דיזיין, שהוקמה על ידי המעצב הישראלי שחר פלג, מתמחה בדיוק בסוג הזה של מוצרים: חפצים יום-יומיים עם טוויסט ויזואלי והומוריסטי, שמנסים להפוך פעולה מוכרת לקצת יותר חכמה ומשעשעת. בין רבי המכר שלה אפשר למצוא את YolkFish – מפריד הביצים בצורת דג, את Egguins – מחזיק הביצים שנראה כמו פינגווינים קטנים, את Jumbo – מתקן לייבוש סכו"ם בצורת פיל, ואת Mr. Razor – מחזיק הסכין לגילוח. כולם עובדים על אותו עיקרון שהפך למזוהה עם המותג: לקחת פעולה או חפץ מוכרים, לפתור בעיה קטנה ולתת להם צורה שאי אפשר שלא לחייך אליה.