mako
פרסומת

חדשות העיצוב: מה שקורה בווילה בפרדס חנה - לא נשאר שם

מרחב חדש ומרגיע ליצירה ומלאכת יד בפרדס חנה, שואב שוטף עם טכנולוגיית קיטור שמנסה להחליף גם את הסמרטוט וגם את חומרי הניקוי, כלי קרמיקה מעוצבים שמגיעים עם עוגת טירמיסו לשבועות ומותג הנוחות לבית חוגג יומולדת עם שלל מבצעים

מערכת עיצוב הבית
פורסם:
חדשות העיצוב נואר 26 קולאז
הקישור הועתק

שוק השואבים השוטפים ממשיך להתפתח בקצב מסחרר (אבל בלי להשאיר אבק), והמגמה ברורה: יותר ויותר צרכנים מחפשים פתרון אחד שמציע גם לשאוב בצורה יסודית, גם לשטוף ולהסיר כתמים עיקשים וגם להשאיר ריח טוב ברחבי הבית. אל תוך הקטגוריה הזו נכנס לאחרונה דגם חדש: H16 Pro Steam של מותג השואבים הפופולרי Dreame, שואב שוטף אלחוטי שמנסה לבדל את עצמו באמצעות טכנולוגיית קיטור וחיטוי.

השואב שוטף החדש ממצב את עצמו כמכשיר פרימיום, גם מבחינת העיצוב וגם מבחינת המחיר, שעומד על כ-2,990 שקלים, מחיר שהוא גבוה יחסית למתחרים. גוף השואב בעל גימור כהה מטאלי, ראש המברשת רחב, ותאורת LED כחולה מוסיפה אלמנט פונקציונלי לזיהוי לכלוך ותחושה של מכשיר הייטקס.

היתרון המרכזי של השואב נמצא במערכת הקיטור שמגיעה לטמפרטורה של עד 200 מעלות, לצד שטיפה במים חמים של 90 מעלות. בפועל, זה לא רק נשמע מרשים אלא גם עובד. במבחן היום-יומי המכשיר הצליח להתמודד בצורה טובה מאוד עם כתמים עקשניים, שומנים ולכלוך יבש, בייחוד כשמפעילים את מצב הקיטור. השילוב בין מים חמים, לחץ קרצוף וקיטור יוצר תחושה שהמכשיר באמת משפשף ולא רק מעביר סמרטוט לח על הרצפה. נוסף לכך, שולבו בו פתרונות חכמים כמו זרוע AI לניקוי פינות ומנגנון ניקוי עצמי למברשת - תוספות שמנסות לפתור חולשות מוכרות משואבים שוטפים אחרים.

מצד שני, חשוב לציין שהמכשיר דורש הסתגלות. הוא כבד יחסית ושוקל כשישה קילוגרמים, ויש בו לא מעט פונקציות ומצבי עבודה, כך שכדאי להשקיע זמן בקריאת ההוראות לפני שמתחילים להשתמש בו באמת. אחרי שמבינים את ההיגיון, ההפעלה די אינטואיטיבית, והגלגלים הממונעים מאפשרים לו להחליק קדימה ואחורה בקלות יחסית למרות המשקל. גם התחזוקה דורשת משמעת מסוימת: בסיום השימוש צריך לרוקן היטב את מכל המים המלוכלכים, לשטוף את המסנן ולהפעיל את תוכנית הניקוי העצמי. מי שידלג על השלב הזה יגלה ריח פחות נעים בשימוש הבא.

עוד נקודה שכדאי להביא בחשבון היא שמצב הקיטור, שהוא גולת הכותרת של המכשיר, מוגבל לכ-20 דקות עבודה בלבד. עבור דירות גדולות או ניקוי מאסיבי במיוחד, זה עלול להיות מעט מגביל. ועדיין, בשורה התחתונה, זהו אחד המוצרים החדשניים והמעניינים כיום בתחום השואבים השוטפים. הוא לא מיועד למי שמחפש פתרון פשוט וזול, אלא לקהל שמוכן להשקיע יותר כדי לקבל ניקוי טוב, חיטוי ומראה שלא מבייש אף פינת חדר.

מחיר: מ-2,990 שקל, להשיג באתר או בחנויות החשמל המובחרות

חדשות העיצוב מאי 26 2 שואב אבק דרימי
בזכות כפתור הקיטור | צילום: יחצ PORCELANOSA
פרסומת

נפוח מעצמו: הפוף שלא תרצו לקום ממנו

יש פריטים שישר גורמים לך להרגיש חופש וקיץ, ודוגמה טובה להם הוא הפוף המתנפח של INTEX. יש לו נוכחות, הוא תופס הרבה מקום (גודל 74×127×137 ס"מ), והוא נראה כמו כרס עגלגלה שמזמינה לשקוע בה. את הפוף מנפחים במשאבה, פעולה שלוקחת כמה דקות (לא מגיעה עם המוצר), והוא מתאים גם לחוץ וגם לבית. אידיאלי לרביצה על שפת הבריכה, לפינת טלוויזיה, חדרי נוער או מרפסת מרווחות, אבל לא רק – כי אפשר להוציא את האוויר בקלות, אז קל לנייד אותו לקמפינג וגם לאחסן אותו בתקופת החורף.
הפוף מגיע בשני גוונים בהירים של אפור ובז' בגימור מט, והוא עשוי PVC איכותי ועמיד, עם ציפוי קטיפתי דוחה מים שמעניק לו מגע רך. ב-INTEX מציינים כי המוצר עבר בקרות איכות עם דגש על שמירה על לחץ האוויר, עמידות ונוחות לאורך זמן.

הוא מדליק בעיצוב ונוח לישיבה, אבל לאנשים מבוגרים אולי יהיה קשה יותר להתרומם, ויש מצב שאחרי כמה שבועות של שימוש תידרשו להזרים לו עוד אוויר. עבור מי שמחפש פתרון ישיבה קליל עם נוכחות עיצובית ואווירת חופשה לא מחייבת, זהו פריט שמצליח לשלב היטב בין פרקטיות לקוליות.

חדשות העיצוב מאי 26 2 פוף אינטקס
הפוף המתנפח. אינטקס | צילום: יחצ PORCELANOSA

INTEX Beanless Bag Chair זמין במגוון חנויות ברחבי הארץ ובאתר סופר-פארם אונליין, שם הוא נמכר בכ- 170 שקלים (לא כולל משאבה). לפרטים נוספים: INTEX ישראל

פרסומת

כשעולות המעלות: מצעי סאטן איקליפטוס מכניסים משב רענן למיטה

השילוב בין הטמפרטורה שמטפסת מדי יום לבין השאיפה להכניס את חדר השינה לאווירה של מלון בוטיק הוביל את גולף & קו להשיק סדרת מצעי סאטן איקליפטוס.

הסדרה החדשה מגיעה בשלושה גוונים מרגיעים של אפור גרניט, לבן וניל ושמנת ניוד – הגוונים שצריכים לשלוט בכל חדר שינה ומשתלבים כמעט בכל סגנון, מחללים מינימליסטיים ועד חדרים חמימים ורכים יותר. סט המצעים כולל שתי ציפיות וסדין, וניתן להשלים את המראה עם שמיכת סאטן איקליפטוס תואמת.

מעבר לנראות, גולת הכותרת כאן היא כמובן הבד עצמו. המצעים עשויים מאה אחוז סיבי איקליפטוס טבעיים באריגת סאטן צפופה, מה שמעניק להם מגע חלק וברק עדין. הבד מצליח לשלב בין תחושת רכות שמזכירה משי לבין אווריריות שמתאימה ללילות הקיץ הישראלי. נוסף לכך, סיבי האיקליפטוס ידועים ביכולתם לווסת לחות, לשמור על תחושת קרירות ולהתייבש במהירות יחסית.

גם מבחינת פרקטיות, הבד אנטי בקטריאלי באופן טבעי ודוחה קרדית אבק, כך שהוא מתאים לבעלי עור רגיש. לצד היתרונות, כדאי להביא חשבון שזהו מוצר פרימיום יחסית מבחינת מחיר, ושבד עדין מהסוג הזה דורש תחזוקה מוקפדת יותר בכביסה כדי לשמור על המגע והרכות לאורך זמן.

סט מצעים חלקי: 299.90 - 449.90 שקל, שמיכה: 459.90 -559.90 שקל, לרגל ההשקה ניתנת הנחה של 30 אחוז על הסדרה. להשיג ברשת חנויות גולף & קו ובאתר Golf & Co

חדשות העיצוב מאי 26 2 מצעים גולף אנד קו
מצעי סאטן אקליפוטוס, גולף אנד קו | צילום: עידן מלכה

פרסומת

 

רגע קטן לעצמך: חליטת תה מרגיעה

מותג האופנה והלייף סטייל Comme il Faut משיק שיתוף פעולה חדש עם ההרבליסטית הקלינית רוני ססלוב ובמסגרתו נוצרה תערובת צמחי מרפא בשם "רגע לעצמי". התערובת נרקחה במיוחד עבור קהל הנשים של המותג ומבקשת להפוך את הפסקת התה לרגע קטן של איזון, רוגע והתחדשות בתוך שגרת החיים העמוסה. לצד החיבור לעולמות הגוף והתודעה, המוצר ממשיך את השפה האסתטית המזוהה עם המותג, עם מארז ממותג בקו נקי ואלגנטי.

התערובת משלבת צמחי מרפא ממסורות שונות, בהם טולסי, רויבוש, קינמון ציילוני, פרחי סמבוק ואשווגנדה, שנבחרו ליצירת תחושת חיזוק והרגעה ומתאימים לשתייה חמה או קרה. ססלוב, בעברה כורמת וייננית וכיום מטפלת ומרצה לרפואת צמחים אינטגרטיבית, פיתחה את החליטה כחלק מחיבור בין אופנה, אורח חיים ורווחה אישית.

מארז של 50 גרם במחיר 56 שקל בסניפי Comme il Faut ובאתר המותג Comme il Faut

חדשות העיצוב מאי 26 2 חליטת תה רוני ססלוב ל קום איל פו
חליטת תה של רוני ססנוב לקום אי פו | צילום: אלה ברק

נו, מה? כלי הקרמיקה שמחברים בין אפייה לעיצוב שולחן

מחפשים מתנה שווה להביא בערב חג השבועות? תכירו את מותג כלי הקרמיקה נומה, שמציע כלים יפים ושימושיים מקרמיקה אבל גם סוגר לכם את הפינה עם מאפה שווה. יעל קופמן (36) נטשה את עולם השיווק לטובת עבודה בחמר ואפייה, וחיברה את שני העולמות לשפה עיצובית אחת.

פרסומת

הכלים של נומה מיוצרים בעבודת יד ביציקות, עוברים צביעה, זיגוג ושריפה בטמפרטורה גבוהה, ומתאימים לבישול, אפייה והגשה ישירות לשולחן. מעבר למראה הנקי והחומריות הטבעית, לכלים יש גם יתרון פונקציונלי בזכות הולכת חום שמדמה אפייה בתנור אבן ומאפשרת פיזור חום אחיד ואפייה מדויקת יותר. יעל מספרת שהחיבור בין פיסול לאפייה קרה כמעט במקרה, במהלך שיעור בישול שבו הבינה שהעבודה עם בצק מזכירה לה את העבודה עם חמר. מאז הפכו כלי הקרמיקה שלה לפריטים שמבקשים להיות שימושיים אבל גם יפים מספיק כדי להישאר על השולחן הרבה אחרי שהעוגה נגמרת.

לקראת שבועות מציעים בנומה תבניות אינגליש קרמיקה עם טירמיסו, פתרון שמתאים גם למארחים שמחפשים קינוח מרשים וגם למי שמגיעים להתארח ורוצים להביא מתנה שימושית ויפה. התבניות מגיעות בשני גדלים, לצד תבניות עגולות בקוטר 22 ס"מ. כמו כן מציע המותג גם תבניות ללחם, ובהמשך צפויים להצטרף ספלי Mix & Match עם מכסי סיליקון צבעוניים וכלי קרמיקה נוספים לבית ולמטבח.

מחיר לתבנית ועוגה טירמיסו: 399 שקל, לתבנית אינגליש קייק ללא עוגה: 289 שקל, ניתן להשיג באתר Nooma Goods

פרסומת

יומולדת 42: מבצעים למותג שהפך למשענת של הגב הישראלי

יש מותגים שהופכים עם השנים לחלק בלתי נפרד מהבית הישראלי, וד"ר גב הוא אחד מהם. מה שהתחיל ב- 1984 כחנות קטנה של משפחת קאופמן בתל אביב, הפך במהלך ארבעה עשורים לרשת שמזוהה כמעט עם כל קטגוריית הנוחות הביתית, מכיסאות משרדיים ועד מזרנים, כורסאות טלוויזיה ומוצרי עיסוי.

לרגל חגיגות יום ההולדת ה-42 של המותג, הרשת יוצאת במבצעים שמחזירים לקדמת הבמה את תחום הנוחות הביתית בדיוק בתקופה שבה אנחנו זקוקים לה - עד 20 אחוז הנחה על מזרנים, עד 60 אחוז הנחה על מוצרי עיסוי וספא, לצד הנחות משמעותיות על כורסאות טלוויזיה, כיסאות ארגונומיים וסלונים ללא מע"מ.

מעבר להנחות, זוהי תזכורת לאופן שבו ד"ר גב הצליחה לבנות לעצמה לאורך השנים תדמית של מותג שמתמחה בשילוב בין פונקציונליות, נוחות ועיצוב נגיש יחסית לקהל רחב. מי שמכיר את הרשת יודע שהיא פונה גם לקהל שמחפש פתרונות ארגונומיים לעבודה ממושכת מול מחשב וגם למי שמחפש לשדרג את חוויית הישיבה והאירוח בבית בלי להיכנס לעולמות היוקרה הבלתי מושגים.

פרסומת

המבצע יימשך עד סוף החודש (31.05) ברשת חנויות ד"ר גב ובאתר ד"ר גב

בית לים: מרכז התרבות החדש בפרדס חנה מחזיר את הכבוד לעבודת היד

ככל שהטכנולוגיה מתקדמת, כך יותר ויותר אנשים מחפשים חוויות עם עומק וחיבור לחומר. ואם אתם חלק מהם, כדאי לדעת שבפרדס חנה נחנך בית לים - מרכז חדש לתרבות חומרית עכשווית שמצליח לחבר בין אומנות, עיצוב וקראפט תחת קורת גג אחת. המתחם שוכן בווילה היסטורית יפהפייה ומציע שילוב בין גלריה, חלל פופ-אפ ומרחב סדנאות, עם דגש על יוצרים שפועלים על התפר שבין אובייקט שימושי ליצירה אומנותית.

מאחורי המקום עומדת האוצרת והיסטוריונית האיטלקייה ליביה טליאקוצו, שביקשה ליצור מרחב שמחזיר את הכבוד לעבודת היד ולתרבות החומר המקומית. לצד תערוכות מתחלפות, המבקרים יוכלו למצוא במקום גם סדנאות טקסטיל, צילום, ציור וטכניקות מסורתיות ועכשוויות, באווירה רגועה שמתאימה למשפחות, לחובבי עיצוב ולמי שמחפשים בילוי תרבותי קצת אחר מחוץ לתל אביב.

הדרים 126, פרדס חנה, ב'-ה' 10:00-18:00, ו׳ 10:00-15:00.

חדשות העיצוב מאי 26 2 בית לים
סדנאות ותערוכות. בית לים בפרדס חנה | צילום: בית לים