באנגלית יש הבדל בין HOME ל-HOUSE. בעברית אין לנו שתי מילים המתארות מצב פיזי לעומת מצב מנטלי. כמעצבת, אני מנסה להקנות ללקוחותי את ההבדל הדק בין שני המצבים. הוא כל כך דק, לעתים זה הבדל הנובע משרבוט של ילד התלוי על דלת המקרר, ספר פתוח שזרוק על המיטה, כיור מלא כלים, ניחוח של תבשיל על הכיריים, מגע של שמיכה נעימה בליל חורף קר, קולות דיבור של קרוב משפחה. על מנת להפוך את הבית שלנו למקום אישי אנחנו צריכים להכניס את האישיות שלנו לתוכו, את האהבות, התשוקות, את הסדר המיוחד שלנו, או הבלגן הפרטי. אי אפשר לרצות לחיות בבית של השכן (גם אם הוא ירוק יותר) ולרצות שהמקום בו אנו גרים ישקף אותנו. איך עושים את זה? אתחיל מכמה טיפים חשובים. אתם מוזמנים לקחת את מה שמדבר אליכם.

מרב שדה, חדר שינה (צילום: סיון אסקיו)
הכניסו את האישיות שלכם הביתה | צילום: סיון אסקיו

איך עושים את זה לבד

כאשר לקוח מפיל על המעצב את האחריות ליצור לו בית ומצד שני מטיל וטו מאחר והוא בעצם רוצה דירה כמו בגיליון האחרון של ירחון זה או אחר נוצר דיסוננס שבא לידי ביטוי בבית. מאוד קל להתרשם מצילומי עיצוב פנים, בעיקר עם יש צלם מוכשר וסטייליסטית מעולה. אבל מה באמת עושה לנו את הצביטה הזאת של להרגיש את החמימות בלב: "לפה אני רוצה להיכנס, פה אני ארגיש הכי בבית בעולם"? הנה כמה טיפים שיעשו לכם בית גם בתום עבודת המעצבים, או ביחד איתם.

1. לא להשאיר קירות חשופים. קירות הם חלק מהבית ומעיצובו: אל תשאירו אותם חשופים. בין אם הדפס צילום או ציור, בין אם מעשי ידכם או קנויים. מסגרת אחת או שתיים על קיר תעשה את העבודה.

מרב שדה, הדפס (צילום: סיון אסקיו)
תלו משהו על הקיר. ההדפס נרכש באתר allposters.com ומוסגר בארץ | צילום: סיון אסקיו

2. כריות, כיסויים, וילונות. לטקסטילים תפקיד חשוב ביצירת תחושת בית. כריות נוי הזרוקות בנונשלנטיות על ספת הסלון, כירבולית צבעונית על כורסת הטלוויזיה, כיסוי מיטה בחדר השינה או וילון צבעוני בחדר הילדים. לכל אלו תפקיד חשוב ביצירת תחושת בית.

מרב שדה, כריות בייסיק (צילום: סיון אסקיו)
כריות לתחושת בית. סטודיו בייסיק | צילום: סיון אסקיו

3. ספרים בכל פינה. אוהבים לקרוא או לעלעל בירחונים? הם לא חייבים להיות מונחים רק על מדפי הספרייה. אצלי בבית יש ספרים במטבח, על יד המיטה, על גרם המדרגות ועל מדף בחדר הרחצה. התמונה, אגב, צולמה בביקורי האחרון בסיציליה

מרב שדה, ספרים (צילום: מרב שדה)
ספרים, לא רק על המדף | צילום: מרב שדה

4. חפץ אחד ישן שווה 100 חדשים. אתם לא חייבים לאהוב את סגנון הוינטאג' או השאבי שיק על מנת להניח חפץ אחד ישן מבית סבתא ליצירת חלל ביתי.

מרב שדה, נעליים (צילום: סיון אסקיו)
ישן זה הכי. דגם אימום מהחנות וינטאג'מניה | צילום: סיון אסקיו

5. כלים הם לפעמים. כלים בשימוש יום יומי יכולים להיות גם אביזרים ליצירת תחושת בית. חוששים מצבירת אבק במדף פתוח במטבח? אחסנו בו ספלים בשימוש יומיומי, צלחות אוכל. כפות עץ בעציץ חרס הם גם מוחים לשימוש וגם יפים.

מרב שדה, עציץ (צילום: סיון אסקיו)
עציץ חרס בכל משתלה ותקבלו עודף מ-10 שקלים | צילום: סיון אסקיו

6. צילומי משפחה חובה. על מדף, על שולחן העבודה, על קיר המיועד רק לצילומים אלו, צילומים שלכם, של הילדים, ההורים, סבא וסבתא, אתם והאחים שלכם. שחור לבן או צבעוני במסגרת של איקאה או משוק הפשפשים, הכל הולך כל עוד התמונות אהובות עליכם.

מרב שדה, תמונות (צילום: מרב שדה)
בכל מקום, בכל צורה. צילומים משפחתיים | צילום: מרב שדה

7. תאורה לא שגרתית. גם אני עושה קניות מרוכזות עם הלקוחות שלי באולמות תאורה, אבל תמיד משאירה כמה נקודות לגופי תאורה מיוחדים ולא שגרתיים, כאלו שיש בהם יותר אופי מאשר יופי, עבורם אני מתכננת נקודות שלא מצריכות תאורת עבודה אלא תאורת אווירה.

מרב שדה, כניסה (צילום: סיון אסקיו)
לשלב תאורה לא שגרתית. מנורת רגל מבית סבתא | צילום: סיון אסקיו

8. בלי סטים. סטים? בבקשה לא אצלנו בבית: סטים נותנים לנו יותר תחושה של אולם תצוגה מאשר של בית, הרשו לעצמכם לרפד כל פריט בבד אחר. אל תפחדו לשים כמה סוגי כסאות על יד שולחן האוכל. כל אלו יתנו תחושה של בית פעיל שחיים בו.

מרב שדה, מטבח (צילום: סיון אסקיו)
לא מוכרחים להתאים. הכסאות הלבנים נרכשו בעשרות שקלים בשוק הפשפים ונצבעו על ידי בעלת הבית | צילום: סיון אסקיו

9. לא לזרוק קופסאות. השתמשו בקופסאות ריקות לאחסון ואפסון, הרבה פעמים הקנקן יפה יותר מאשר מה שבתוכו, אל תזרקו קופסאות. תמיד יהיה מה לשים בהם.

מרב שדה, כיסא (צילום: סיון אסקיו)
קופסאות לאחסון. צריך רק לחייך לאחראי היינות בסופר הקרוב לביתכם | צילום: סיון אסקיו

10. קחו את הזמן. בית הוא תהליך מתמשך שאופיו מתעצב עם הזמן בדיוק כמונו בני האדם – אין צורך לסיים את עיצובו יחד עם פריקת הארגזים. שוטטו, אספו חפצים שאתם אוהבים, כל אלו לוקחים זמן, תנו להית להתהוות כל הזמן.

מרב שדה, תכנון ועיצוב פנים, לבלוג: blogbutikbymerav
צילומים: סיון אסקיו

ועוד: 22 טיפים לעיצוב הבית
וגם: 8 טיפים לעיצוב חדר הרחצה