האדריכלים המוערכים לינדון נרי ורוזנה הו מסין הם שותפים לחיים וגם בסטודיו שלהם. "זה מהנה ומעניין לחלוק חיים ועבודה יחד, כך שגם כשאנחנו בנסיעות אנחנו נוטים לראות דברים שקשורים לעבודה שלנו", הם אומרים בריאיון זוגי למאקו ליבינג. "החיים שלנו הם דיאלוג מתמשך על עיצוב". בימים הקרובים הדיאלוג הזוגי הפורה הזה ימשך גם בארץ. השניים הגיעו אמש (ג') לביקור לרגל ההשקה של אולם התצוגה החדש של "קמחי תאורה", שמייבאת שתיים מקולקציות גופי התאורה המרהיבות שעיצבו לחברת ARTEMIDE האיטלקית.

עוד בערוץ עיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- לקרדשיאן הכי פחות מעניינת יש את הבית הכי יפה
- 400 בתים בשכונה המוזנחת עברו מהפך מהאגדות
האחת היא סדרת Nh1217 המינימליסטית - מנורת זכוכית רב תכליתית שאפשר להשתמש בה גם כמנורת שולחן וגם כמנורת קיר. כדורי הזכוכית הלבנים מחוברים לטבעות פליז מוברש הנעות על ציר נסתר ומקבעות את המנורות. זוהי פרשנות עדכנית לפנסים הסיניים המסורתיים והיא שילוב מושלם של מסורת וחדשנות. על פי ארטמידה, התוצאה היא מנורה "אלגנטית ועם זו פרקטית המשקפת את האינטראקציה הדינמית בין חוויה, פרטים, חומרים, צורה ואור" (מ-1,200 שקל).

השניה היא קולקציית YANZI המעודנת שהושקה במהלך שבוע העיצוב במילאנו. אלו מנורות שעוצבו בהשראת עולם הטבע ומזכירות תנועה של ציפורים היושבות על ענפים או חוטי חשמל - שילוב בין סימבוליות מסורתית ואמנות מודרנית. מוט פליז מוברש מייצג את גוף הציפור וראשה הוא כדור זכוכית לבן שמפיץ אור רך ונעים בחלל. המנורות מגוונות – בחלקן נראה שיש ציפור אחת ובאחרות מספר ציפורים, בחלקן הציפור נעה בחופשיות ובאחרות היא נראית מקננת (מ-2,300 שקל).
מאיפה הגיעה ההשראה לקולקציית Yanzi?
"העיצוב הוא פרשנות פואטית לפילוסופיה של חברת ארטמדיה שלפיה התאורה היא אמצעי לשיפור איכות החיים (The Human Light). ציפורים שעומדות על פיגומים או מצייצות בכלובי במבוק הן חלק מענג בחיי הרחוב בשנגחאי. המנורות שמעוצבות בקווים אלגנטיים וצורות מינימליסטיות הן הומאז' לטבע וגם לעיר, לקשיחות וגם לאורגניות, ויש בהן קריצה של שובבות ומשחקיות".

אדריכלים מולטי טאלנט
נרי והו רכשו את השכלתם המקצועית במערב (שניהם קיבלו תואר ראשון בארכיטקטורה מברקלי. נרי קיבל תואר שני מהרווארד ואו קיבלה תואר שני מפרינסטון), אבל הזהות שלהם נטועה במזרח, ומכאן הייחודיות המהפנטת בעבודות שלהם - בשילוב של מזרח ומערב, מסורת וקדמה. את סטודיו Neri&Hu Design and Research הקימו בשנת 2004 לאחר כמה שנים של עבודה משותפת והוא פועל בשנגחאי ובלונדון. הם מעסיקים צוות רב-תרבותי שעובד על פרויקטים מכל העולם ועוסקים בכל תחומי העיצוב – אדריכלות, עיצוב מוצר, עיצוב פנים, גרפיקה ותכנון על. עבודותיהם מקבלות חשיפה תקשורתית רחבה, והם זכו בפרסים יוקרתיים ונבחרו לעצב מוצרים ופריטי ריהוט עבור מותגי על איכותיים, בהם MOOOI, Meritalia, Stellar Works, Fritz Hansen ו-Gandia Blasco.
הגישה שלהם היא אינטרדיסציפלינרית, מעוגנת בקונטקסט, לא קונבנציונלית ומחויבת ליצירת משמעות. לטענתם, היופי בעבודות שלהם מעט חבוי כך שאנשים שבוחנים את הפרויקטים שלהם מגלים עוד ועוד דברים ככל שהם נחשפים אליהם יותר. הם מקפידים על מחקר מקיף לפני שהם מתחילים לעבוד על מוצר או חלל, ומעידים שהם מעמיקים בכל פרויקט ובנושאים שהוא מעורר, וכך יכולים להתאים את התוצר הסופי למגוון רב של קהלים. בראיונות בעבר גם סיפרו שהם לא דברים בנוסחאות ולא משייכים את עצמם לאף סגנון. העבודות שלהם משקפות את מי שהם ונובעות מהמוצא שלהם ומכך שאת ארגז הכלים רכשו בעיקר במערב. כשהם נשאלים איך הם מחליטים בכל יום על מה לעבוד הם עונים: "כל יום הוא אחר בשבילנו".

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
הם מספרים שהפרויקט האהוב עליהם הוא סדרת כלי תה שעיצבו הנקראת Zisha. הכלים עשויים מ-Zisha, חמר שמקורו באגם טאי בסין וידוע ביופיו וביכולתו לשמור חום. הסדרה שעיצבו כוללת כלי תה בחמישה צבעים טבעיים המבליטים את יופיו של החומר ואת טעם התה. פרויקט מדובר נוסף של הצמד הוא מלון וטרהאוס בשנגחאי. המלון נבנה על בסיס מבנה ששימש את הצבא היפני בזמן כיבוש העיר בשנות ה-30. הוא מתאפיין בשילוב ביו ישן וחדש ובשימוש רב בקירות שקופים.

View this post on Instagram
איך אתם מחלקים את העבודה ביניכם כצוות?
"אנחנו עובדים יחד כצוות. באופן כללי רוב העבודה שלנו היא משותפת, ואנחנו עובדים יחד עם תלות בזמן ובעניין שלנו בפרויקט מסוים. יש לנו חוזקות שונות, וכל אחד מפצה על החולשות של השני. לינדון טוב יותר בשלב הקונספט וטוב מאד באיורים. רוזנה טובה יותר בשלב הפיתוח ועובדת טוב יותר עם מילים ומחשבות. החוש האסתטי שלנו די דומה ולרוב אנחנו רואים דומה את התמונה הגדולה שמאחורי כל פרויקט".
בחודש הבא הם יהיו אורחי הכבוד ביריד הריהוט והתאורה בסטוקהולם ויציגו שם מיצג שיצרו במיוחד בהשראת הכפרים הסיניים המסורתיים.