לעולם לא תזרקו יותר את שאריות הכרישה
הירק האהוב לא מיוחד רק בטעמו העדין, מתברר שהפריחה שלו מרהיבה, וממש פשוט לגדל אותו מהשאריות במטבח – ככה עושים את זה

הכרישה היא ירק ממשפחת הסרפדיים, קרוב לבצל ולשום, אך עם טעם עדין יותר. היא נפוצה במטבחים אירופיים, במיוחד במטבח הצרפתי, שבו היא נחשבת למרכיב בסיסי במנות שונות כמו מרקים, תבשילים וסלטים, ואצלנו היא זוכה לפופולריות רבה במיוחד במנות ממולאים (שם היא מסתתרת תחת השם פראסה). הגבעול הלבן הארוך שלה הוא חלקה ה"אכיל", אך החלק הירוק הוא העדין והמתוק ביותר.
מה שלא רבים יודעים הוא שגידול כרישה בבית דורש ממש מעט תחזוקה – זהו צמח שגדל במהירות ומתאים במיוחד לגידול במרפסות, גגות או אפילו בתוך בית. ואפשר להתחיל משאריות של כרישה שנעשה בהן שימוש במטבח.
אם אתם לא מכירים עדיין את נמרוד עורף, הגיע הזמן להוסיף אותו לרשימת ההשראות הביתית שלכם. אדריכל נוף במקצועו, גנן בנשמתו וכוכב רשת – עורף מוביל מהפכה שקטה של ירוק עירוני ומלמד איך להפוך כל מרפסת, גג או חלון למרחב גידול שופע. בסרטון חדש שלו ברשתות הוא מדגים איך לגדל בבית כרישה, שמתברר שיש לה את אחת הפריחות היפות שיש.
"מה שיפה באמת בכרישה זה שאחרי שהשתמשנו במטבח, לא תם תפקידו בעולם, להפך - מהשלב שלא נשאר ממנו כמעט כלום אפשר ורצוי לגדל אותו כצמח בית", הוא מסביר. אז איך עושים את זה? מהשלב שבוחרים בו בחנות, נסו לבחור את זה שבתחתיתו מבצבצים שורשים. אחרי שימוש בגבעול, כשנותרים הקצוות, מניחים אותם בכוס מים. לאחר שבוע תבחינו שצמחו גבעולים ושורשים – והנה לכם צמח שמוכן לשתילה. זה השלב שמעבירים לעציץ, רק שימו לב – לא שותלים אלא מניחים על האדמה. שמים במקום מואר ודואגים שיהיה לח בשבוע הראשון.
מכאן, הוא ממשיך, יש כמה אפשרויות: לא לעשות כלום ולהמשיך לגדל את השתיל לנוי, השנייה היא לגדל כדי לאכול את העלים הירוקים, שטעמם כשל בצל ירוק, והשלישית – אחרי כמה חודשים הוא מוציא עמוד תפרחת גבוה שבקצהו פריחה לבנה וסגולה שיוצרים מעין כדור מרהיב. אחרי שהתפרחת מתייבשת אוספים את הזרעים, מאחסנים או זורעים מחדש, ויוצאים להם לופים ללא הפסקה. כל אחד ואחת יכולים להצליח לגדל אותו, הוא מבטיח. יאללה, מנסים.

