mako
פרסומת

ללכת על ביצים: טיפ דישון הגינה שרץ ברשת

רגע לפני שאתם זורקים לפח את הקליפות של הביצים שאכלתם בימים האחרונים, הקדישו כמה דקות כדי לטחון אותן דק דק ולהוסיף לאדמה של העציצים או הגינה שלכם. בקליפות יש כמות גדולה של סידן והצמחים יגמלו לכם על זה יפה בהמשך

מערכת עיצוב הבית
עיצוב הבית
פורסם: | עודכן:
קליפות ביצים
צילום: Chamille White, SHUTTERSTOCK
הקישור הועתק

המשפט האלמותי "זבל של אחד הוא אוצר לאחר" תקף גם לשאריות מוצרים במטבח שלנו, שיכולות לשרת אותנו היטב בדרכים לא קולינריות, למשל גינון. אנחנו כבר יודעים שפולי קפה טחונים מסייעים לצמחים לספוח מים ופחמן דו חמצני, ושהתכולה של שקיק תה היא תוספת נפלאה של דשן אורגני לעציצים שלנו, ועכשיו מסתבר שגם את קליפות הביצים לא כדאי לזרוק לפח.

 

הצמחים שלנו צריכים מינרלים חיוניים כדי לשרוד. בדרך כלל תערובות הדשן לשתילה לגינה מכילות חנקן, זרחן ואשלגן, אבל הצמחים יכולים להפיק תועלת גם מסידן ויש לא מעט דרכים להוסיף אותו לאדמה. בחשבון הטיקטוק gardenshare@ מתפרסמים סרטוני גננות אקולוגית עם אג'נדה ברורה של קיימות ושפע של טיפים. אחד מהם הפך לוויראלי, עם יותר מ-7 מיליון צפיות, בזכות השימוש החוזר בקליפות ביצים והפיכתן לתוספת עשירה בסידן לאדמת הגינה. הסידן תורם לחיזוק דפנות התא של הצמח, שומר על רמות ה-pH, משפר את חלחול המים באדמה ומגביר את עמידות הצמח למחלות.

פרסומת

כדי שהטיפ הזה יהיה משתלם נדרשת כמות לא קטנה של קליפות, בערך תבנית ביצים מרובעת גדולה. על פי הסרטון, קודם כל יש לפזר את הקליפות באופן שווה על תבנית אפייה ולהניח בשמש לייבוש. כשהקליפות יבשות מרסקים אותן ריסוק ראשוני גס באמצעות עלי, מערוך, פטיש בשר וכו'. כאשר הקליפות שבורות לחתיכות בגודל מטבע קטן מעבירים אותן לסיבוב בבלנדר או במעבד מזון, עד שמתקבלת אבקה דקה. מעבירים את האבקה לשקית ניילון נסגרת לאחסון (זיפלוק), וממנה מוציאים בכל פעם את הכמות הנדרשת, מפזרים אותה באדמת הגינה או העציץ ומערבבים.

קליפות ביצים, דשן לאדמה
צילום: חשבון הטיקטוק gardenshare@

קליפות ביצים
צילום: Chamille White, SHUTTERSTOCK
פרסומת

 

איך תדעו שחסר סידן לצמח שלכם?

ישנם ארבעה סימנים עיקריים שצריך לחפש:

  • עלים מסתלסלים
  • כתמים חומים או צהובים על העלים
  • ריקבון (או מעל הקרקע או בשורשים)
  • גדילה איטית

    עלים עם כתמים
    צילום: Ombee Ly, SHUTTERSTOCK

ואם אתם מחפשים חיזוק נוסף לדשן של הצמחים שלכם – או לחילופין הכנתם סלט ביצים ותפו"א לארוחה מרובת משתתפים ונותרתם עם השאריות – גם מי הבישול של תפוחי האדמה מלאים כל טוב. כשהם מתקררים הם הופכים לתמיסה עם שפע של ויטמינים ומינרלים, ביניהם אשלגן, כמויות גבוהות של ויטמין C, ויטמין B6 ועמילן. רק אל תוסיפו מלח למים כשאתם מרתיחים אותם, כי מלח פועל כקוטל עשבים טבעי.