הטריק שיספק לכם בצל ירוק כל השנה
לפעמים הטריקים הפשוטים ביותר הם גם המועילים ביותר. אם נשארו לכם קצוות של בצל ירוק אחרי בישול, אל תמהרו לזרוק אותם לפח – הם יכולים להפוך לבצל ירוק חדש, ממש על אדן החלון שלכם. בלי אדמה, בלי מאמץ

בצל ירוק הוא אחד המרכיבים הפופולריים והאהובים במטבח, שמוסיף צבע, טעם ורעננות למנות רבות – החל מסלטים וקערות בודהה ועד מנות חמות כמו חביתה או מרק. היופי הוא שאפשר להפוך אותו למקור חדש ובלתי נגמר של ירק טרי, ממש על אדן החלון בבית. גידול בצל ירוק במים הוא תהליך פשוט, שמתאים גם למתחילים וגם למי שאין לו גינה או שטח חיצוני לנטיעה.
הטריק הקסום נעוץ ביכולת של הבצל הירוק להמשיך להצמיח גבעולים ירוקים חדשים מהשורש, אפילו אחרי שנקטף. החלק הלבן שבתחתיתו, הכולל את השורשים הקטנים, ממשיך "לפעול" גם אחרי הקטיף. כל מה שצריך הוא להניח את הקצוות בכוס או צנצנת עם מים כך שהשורשים יהיו מכוסים, ולהניח במקום מואר – למשל על אדן חלון במטבח.
כבר אחרי יומיים-שלושה תראו את הניצנים הירוקים מתחילים לצמוח שוב, ובתוך שבוע תקבלו גבעולים רעננים וטעימים, מוכנים לקציצה, סלט או חביתה. רק חשוב להחליף מים כל יומיים כדי למנוע ריח או עובש.
לצד בצל ירוק וכרישה, יש כמה צמחים נוספים שגם אפשר להמשיך לגדל מהקצוות שלהם במים, וליהנות מצמיחה מחודשת:
סלרי — פשוט חותכים את בסיס הגבעול ומניחים אותו במים, תוך כמה ימים מופיעים ניצני עלים חדשים.
שום — שיני שום שנשארו יכולים להתחיל לשורש ולצמוח לירק ירוק עם טעם עדין.
כוסברה - אפשר לשתול שוב גבעולים במים, והם יתחדשו במהירות.
פטרוזיליה - גם כאן חיתוך של הגבעול והנחה במים מובילים לצמיחה מחודשת של עלים.
בצל רגיל (בצל לבן או צהוב) - אם שמים את הבסיס במים, לעיתים ניתן לקבל ניצני שורשים וצמחים ירוקים.
ג'ינג'ר - אפשר לשים חתיכת שורש במים או אדמה ולצפות לצמיחה חדשה.