mako
פרסומת

ויראלי: כך תנביטו גלעין תמר

בפעם הבאה שאתם אוכלים תמרים, אל תזרקו את הגלעינים: הבלוגר הפופולרי מסביר איך לגדל מהם צמחים ירוקים ויפים, ומתברר שזה די פשוט

מערכת LIVING
עיצוב הבית
פורסם: | עודכן:
creative_explained
צילום: טיקטוק creative_explained
הקישור הועתק

אם נשארו לכם תמרים מט"ו בשבט, כדאי לנסות את הטיפ של ארמן אדאמיאן, להנביט את הגלעין ולגדל צמח תמר בבית. בסרטון שצבר 2 מיליון צפיות מסביר אדאמיאן שכדי להנביט את הגלעין יש להשרות אותו במים במשך 12 שעות. אחר כך הוא עוטף את הגלעין בנייר מגבת רטוב, מכניס אותו לשקית רב פעמית עם סגירה (זיפלוק), ומניח אותה במקום חם וחשוך, למשל על התנור.

אחרי כמה שבועות, כשהגלעין מתחיל לנבוט, אדאמיאן מעביר אותו לעציץ. הוא עושה בור קטן באדמה – היא צריכה להיות אוורירית ולא דחוסה – טומן את הגלעין, ומכסה אותו. את העציץ הוא משקה עד שמים מטפטפים מהחורים בתחתית. כדי לשמור על הלחות אדאמיאן מכסה את הנבט בבקבוק פלסטיק שהוא הסיר את התחתית שלו. לדבריו, הנבט צומח במהירות, וכשהוא מגיע לגובה 15 ס"מ צריך להעביר אותו לעציץ גדול יותר.

אדאמיאן מתחזק חשבון טיקטוק המוקדש לבישול, טיפוח הבית וגינון ביתי, ויש לו 3.3 מיליון עוקבים ולא מעט טיפים ששווה לנסות. למשל, הוא מציע להשתמש בקליפת האבוקדו הריקה לצמחים קטנים במקום לזרוק אותה. הוא פשוט ממלא את הקליפה באדמה ושותל בה נבטים קטנים (אפשר גם לזרוע זרעים). לדבריו, הקליפה עשירה בחנקן ולכן מעודדת צמיחה. כשהצמחים גדלים, אפשר להעביר אותם עם קליפת האבוקדו לעציץ גדול יותר. אפשרות נוספת היא לרסק את קליפת האבוקדו במעבד מזון עם מעט מים ולהוסיף את התערובת לעציצים לדישון.