mako
פרסומת

עשה זאת בעצמך: בריכה פרטית ב-3,100 שקל

אמיר מרשפון רצה להתרענן בקיץ, אז בשלושה ימים הוא בנה בחצר בריכה שהיא גם כיפית וגם אלגנטית. ככה מעבירים את הימים החמים בסטייל

ענת סימן-טוב
living
פורסם:
בריכה ביתית
צילום: אמיר קדוש
הקישור הועתק

אמנם בריכות פרטיות הן כבר לא מראה נדיר בישראל, אבל עדיין מדובר בהוצאה של של עשרות ואף מאות אלפי שקלים. אבל מתברר שאם מוכנים להשקיע קצת עבודה אפשר להתקין בריכה באלפי שקלים בלבד, כמו שעשה אמיר קדוש תעשיין בתחום הפלסטיק מרשפון. אמיר ואשתו גלית, הורים לרפאל התינוק, מתגוררים בבית שכור ביישוב, וחיפשו דרך להתרענן בקיץ. "ראינו בפייסבוק מבצעים על בריכות ביתיות להתקנה מהירה וזה נראה לנו פתרון מושלם", מספר קדוש. "מכיוון שאנחנו גרים בחצר משותפת עם בעלת הבית, ביקשנו את רשותה. היא הסכימה אבל ביקשה ש'לא יראו את היריעה הנוראית שמקיפה את הבריכה מבחוץ'". קדוש, נגר חובב, החליט לחפות את הבריכה מבחוץ בעץ.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

בריכה ביתית
צילום: אמיר קדוש

בריכה ביתית, ג
צילום: אמיר קדוש

בריכה ביתית
החול משמש ליישור השטח | צילום: אמיר קדוש
פרסומת

בריכה ביתית
משטח ספוג להגנה על הקרקעית | צילום: אמיר קדוש

קדוש רכש בריכה בגודל 2X4 מטרים ובעומק 1.22 מטר (כ-1,300 שקל במבצע) ומשטח ספוג להגנה על התחתית (150 שקל). בנוסף הוא רכש עץ לחיפוי בכ-1,500 שקל וכן ברגים וזוויות מתכת לחיזוק החיבורים. שלד הבריכה עשוי משאריות עץ שהוא אסף. הבריכה מונחת על משטח חול שנועד ליישר את השטח (150 שקל כולל משלוח מחנות חומר בניין).

בריכה ביתית
צילום: אמיר קדוש
פרסומת
בריכה ביתית
בניית השלד | צילום: אמיר קדוש
בריכה ביתית
אמיר קדוש | צילום: צילום עצמי

"אחרי סיבוב בפינטרסט וביוטיוב הבנתי בערך מה צריך לעשות וכיצד להתחיל", הוא מספר. "מכיוון  שזו הפעם הראשונה שאני שעושה פרויקט כזה, עבדתי בשלבים. רק אחרי שסיימתי שלב אחד תכננתי את השלב הבא וכך מנעתי טעויות 'נגררות'". קדוש עבד על הפרויקט שלושה ימים, כ-9-8 שעות מדי יום. את רוב העבודה עשה קדוש לבדו, למעט הרכבת החיפוי על דפנות – "שם היה צריך מישהו שיחזיק את הקצה השני כדי לקבע את החיפוי בצורה מאוזנת".

לדבריו, התחזוקה פשוטה יחסית: את הבריכה ממלאים עם צינור גינה ויש לה פקק שדרכו אפשר לרוקן את המים. כשהבריכה לא בשימוש כדאי לכסות אותה בכיסוי ייעודי כדי לשמור על ניקיונה. "אין צורך להחליף מים כל עוד המשאבה עובדת באופן יומי, כפי שמוסבר בהוראות היצרן", הוא מוסיף.

פרסומת
בריכה ביתית
צילום: אמיר קדוש

בריכה ביתית
חיפוי בעץ | צילום: אמיר קדוש

בריכה ביתית, ג
צילום: אמיר קדוש

קדוש פרסם את תמונות הבריכה הגמור בקבוצת הפייסבוק המוקדשת ל-DIY " ע.ז.ב באמאש'ך" וקיבל מאות לייקים ותגובות נלהבות "מגיבים רבים רצו ליישם בעצמם את הרעיון", הוא מספר. "כמובן שעזרתי לכל מי שביקש עזרה בנושא, ועל הדרך סירבתי לכמה הצעות עבודה. תחביב נשאר תחביב".