כשקרן ברילנט הגיעה לניו ג'רזי עם בעלה ושלוש בנותיה לפני 10 שנים, היא אימצה תחביב חדש: שיפוץ רהיטים ישנים שהיא מוצאת ברחוב או קונה מיד שנייה. "את לא מבינה איזה דברים אנשים זורקים פה", היא מספרת. היום ברילנט היא משפצת ותיקה ומנוסה. פרויקטים קודמים שלה החלו בעקבות רהיט ישן שמצאה במרקטפלייס או פינה ריקה בבית שהיא רצתה למלא ("כבר אין לי איפה לשים רהיטים", היא צוחקת), אבל הפעם הכל התחיל משיטת שיפוץ חדשה שנתקלה בה: "זאת שיטה שנותנת לעץ מראה של driftwood, עץ ישן וסחוף, בעזרת אקונומיקה. ראיתי שמישהי עשתה את זה ביוטיוב, ואמרתי לעצמי שאני חייבת לעשות משהו כזה".

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> ירוק בעיניים: הדירה החדשה של מעיין אדם והחבר

>> זה מדעי: חייבים לעשות את זה לפני הכניסה לבית

ברילנט רכשה שידה ישנה ב-25 דולר (כ-80 שקל), בדקה היטב שאין בה סימנים חשודים שעלולים להעיד על נוכחות של מזיקים או חרקים, וניקתה היטב במים עם מעט חומץ לבן. בהמשך הוציאה את המגירות והסירה את הידיות (היא שומרת אותן לשימוש בפרויקטים הבאים, כמובן).

מייקאובר שידה, ג, (צילום: קרן ברילנט)
השידה המקורית | צילום: קרן ברילנט

שכבות הצבע השחור הישן שכיסו את השידה התגלו כעבות ועקשניות במיוחד, ולכן במקום לשייף אותן השתמשה ברילנט תחילה במסיר צבע. היא מרחה אותו על השידה, חיכתה מעט, ולאחר מכן גירדה את הצבע בשפכטל. כשסיימה, ניקתה שוב את השידה, ועברה למלאכת השיוף. היא השתמשה במלטשת חשמלית, ואת הפינות שאליהן לא הצליחה להגיע שייפה באופן ידני. לסיום, ניקתה שוב את השידה משאריות האבק.

ואז הגיע השלב של יצירת המראה הישן באמצעות אקונומיקה פשוטה שאפשר למצוא בכל סופר: מורחים את האקונומיקה על כל הרהיט, ממש כאילו צובעים אותה (ברילנט השתמשה בספוגית צביעה עם ידית), והחומר מבהיר את העץ. נותנים לאקונומיקה להתייבש - הייבוש יכול להימשך כמה שעות או יום שלם, תלוי במזג האוויר ובסוג העץ. לאחר הייבוש, אם יש מקום שנותר מעט כהה, או שרוצים להבהיר יותר את הרהיט – מורחים עוד שכבה של אקונומיקה, וחוזרים על התהליך עד קבלת התוצאה הרצויה. ברילנט הגיעה לגון העץ הרצוי אחרי שלושה סיבובי אקונומיקה.

מייקאובר שידה, ג, (צילום: קרן ברילנט)
הסרת הצבע | צילום: קרן ברילנט

מייקאובר שידה, ג, (צילום: קרן ברילנט)
המראה המיושן מתקבל באמצעות אקונומיקה | צילום: קרן ברילנט

בהמשך היא יצרה את הדוגמה על המגירות באמצעות שבלונה (7 דולרים, כ-25 שקל, באטסי), צבע שאבי שיק לבן וספוגית צביעה ("אני אוהבת להשתמש בספוגיות של מרתה סטיוארט", היא מגלה). "כדאי להשתמש במעט צבע כדי שלא ייווצרו נזילות מתחת לשבלונה", היא ממליצה.

מייקאובר שידה, ג, (צילום: קרן ברילנט)
צילום: קרן ברילנט

מייקאובר שידה, ג, (צילום: קרן ברילנט)
יצירת דוגמה על המגירות באמצעות שבלונה | צילום: קרן ברילנט

אחרי שהצבע התייבש ברילנט שייפה קלות את המגירות בנייר שיוף, רק עד שהרגישו חלקות למגע יד. כעת, כדי להגן על השידה, היא מרחה אותה בלכה. "לרהיטים שעומדים בתוך הבית אני תמיד משתמשת בלכה על בסיס מים, כי לכה על בסיס שמן מצהיבה עם הזמן, בעיקר על צבעים בהירים", היא מסבירה. בעזרת ספוגית צביעה מעט רחבה יותר היא מרחה שכבה או שתיים של לכה על כל חלקי השידה, והקפידה למרוח על החלק העליון שלוש שכבות. "שם תמיד מניחים דברים, וזה החלק שהכי נשחק", היא מסבירה.

מייקאובר שידה, ג, (צילום: קרן ברילנט)
לכה על בסיס מים לכיסוי השידה המוכנה | צילום: קרן ברילנט

לסיום, היא הוסיפה ידיות חדשות שלקח לה לא מעט זמן לבחור – "למצוא את הידיות המושלמות זה לא קל", היא מחייכת. לאחר התלבטות היא בחרה ידיות שחורות (3.5 דולרים לאחת, סך הכל 10.5 דולר, כ-35 שקל, הום דיפו). מכיוון שהיא משפצת רהיטים לעתים קרובות, רוב החומרים כבר היו ברשותה של ברילנט, אבל היא מעריכה את העלות הכוללת של הפרויקט בכ-50 דולר (כ-165 שקל).

מייקאובר שידה, ג, (צילום: קרן ברילנט)
השידה המשופצת | צילום: קרן ברילנט
מייקאובר שידה, ג, (צילום: קרן ברילנט)
מיקום נוסף | צילום: קרן ברילנט
מייקאובר שידה, ג, (צילום: קרן ברילנט)
צילום: קרן ברילנט
מייקאובר שידה, ג,  (צילום: קרן ברילנט)
צילום: קרן ברילנט

_OBJ

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

אחרי שסיימה את השיפוץ התלבטה ברילנט איפה להציב את השידה המשופצת, והחליטה להתייעץ עם הגולשים. היא פרסמה בקבוצת לפני ואחרי שתי תמונות של השידה במיקומים שונים, וביקשה מהגולשים לבחור איזה מהם יפה יותר. הפרויקט גרף מאות לייקים ועשרות תגובות מפרגנות – אבל איזה מיקום ניצח? ובכן, אפשר לומר שמדובר בתיקו, כי בסופו של דבר החליטה ברילנט להציב את השידה בחדר השינה. בינתיים גם בתה התאהבה בתוצאה והזמינה לחדר שלה ארונית שמשופצת באותה שיטה בדיוק.