לפני כמה שנים גילו חוקרים שספוג הכלים הוא אחד הפריטים המזוהמים בבית, ועכשיו מתגלה שיש במטבח עוד פריט מזוהם במיוחד: מגבת הידיים. המגבת כל כך מזוהמת שמומחית למחלות מידבקות תיארה אותה כ"גן עדן לחיידקים".

רק 11 אחוז מהמשיבים מחליפים או מכבסים את מגבת הידיים יותר מפעם בשבוע, כך עולה מסקר שערכה חברת פרוקטר אנד גמבל בקרב 2,000 אמריקאים. 71 מהמשיבים לסקר טענו שבעקבות מגפת הקורונה הוסיפו יותר משלוש שעות בשבוע לשגרת הניקיון שלהם, אבל יותר מחצי מהמם הודו שהם השתמשו במגבות כלים לא נקיות במהלך השבוע.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> מושלמת: הדירה החדשה של דנה זרמון בצפון ת"א

>> יותר ישראלים מעזים: 20 מטבחים בגוונים ירוקים

"מגבות ידיים משומשות יכולות להיות גן עדן לחיידקים", אמרה המיקרוביולוגית ג'סיקה מלאטי ריוורה, מומחית למחלות מידבקות שהשתתפה בעריכת הסקר. למגבות יש שימושים שונים, ולעתים קרובות לא מכבסים אותן בין שימושים, והפריט הסופג מטבעו והרטוב הופך למצע אידיאלי להתרבות חיידקים, היא מסבירה.

מגבת מטבח (צילום: vetlana Lukienko, shutterstock )
מגבת מטבח | צילום: vetlana Lukienko, shutterstock

ב-2014 התפרסם בכתב העת Food Protection Trends מחקר שבמסגרתו נבדקו 82 מגבות ידיים משומשות. על פי המחקר, בכמעט 90 אחוז מהמגבות נמצאו קוליפורמים (חיידקים הנמצאים במערכת העיכול ובצואה), וב-25 אחוז נמצאו חיידקי אי-קולי. החוקרים אף כתבו כי "קוליפורמים וחיידקי אי קולי וסלמונלה יכולים לשרוד על מגבות מטבח שהתייבשו ולגדול מחדש אם הפריט נרטב שוב". 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הרשמו לניוזלטר של living

"אני ממליצה להחליף מגבות כלים מדי יום", אמרה בקי רפינצ'וק, בלוגרית ומומחית לניקיון. זה הרגל הכרחי כדי להרחיק פתוגנים וחיידקים אחרים. אני נוהגת להוציא מגבות נקיות אחרי הניקיון לאחר ארוחת הערב". המינהל לבטיחות במזון של משרד החקלאות האמריקאי ממליץ לכבס מגבות מטבח בחום גבוה, וגם לייבש אותן היטב בחום גבוה. רפינצ'וק מוסיפה שהיא מקפידה לתת למגבות להתייבש לפני שהיא שמה אותן בסל הכביסה, ושהיא מכבסת אותן בנפרד מפריטים אחרים.

באתר thekitchn ממליצים לתלות את מגבת המטבח על מתלה ייעודי וגבוה יחסית ליד הכיור. כך אין לה חיכוך מתמיד עם מקומות מלאי חיידקים וקל להגיע אליה כשצריך.