לא ידענו שאפשר לעשות את זה עם הפקק של בקבוק השמן
סרטון טיקטוק שרץ ברשת הפתיע גולשים רבים כשהציע פתרון פשוט לבעיה שכיחה עם בקבוקי שמן: לא לזרוק את המכסה הנתלש שאוטם את הפיה, אלא להשתמש בו כדי לשלוט בכמות שיוצאת מהבקבוק. ככה עושים את זה

מכירים את זה שאתם מנסים לתבל את הסלט בשמן או לשפוך שמן למחבת לטיגון, אבל תנועה אחת לא נכונה ואופס - הרבה יותר שמן ממה שתכננתם יצא מהבקבוק? בטח מכירים. לאחרונה צץ סרטון טיקטוק שחושף פרט לגבי בקבוקי שמן שרלוונטי בדיוק לבעיה הזו, והצליח להפתיע גולשים רבים, חלקם אף טענו שזה שינה את חייהם.
בסרטון שפורסם בערוץ הטיקטוק הפופולרי Foodies@ רואים כיצד מישהו פותח בקבוק שמן חדש ותולש החוצה את מכסה הפלסטיק הירוק שאוטם אותו. עד כאן פעולה מוכרת ורגילה, אך הוא לא זורק את המכסה לפח כפי שהיינו מצפים, אלא מכניס אותו שוב לפתח הבקבוק, הפעם הפוך. זה יוצר מעין מחסום לפיית הבקבוק ומאפשר שליטה הרבה יותר טובה על הכמות שיוצאת ממנו.
האם המשתמש הזה זיהה את הייעוד המקורי של המכסה הנשלף, או עלה על אלתור גאוני והיה הראשון להבין את הפוטנציאל? לא ברור, מה שבטוח זה שהסרטון זכה להצלחה אדירה והוביל ללא מעט סרטונים בהשראתו:

ואם כבר מדברים על שמן, מה עושים אתו אחרי הטיגון? ידוע שאם שופכים אותו לכיור הוא עלול לגרום לסתימת הצנרת (וגם לא לאסלה!).
פתרון מוכר הוא לשפוך את השמן המשומש לצנצנת, קופסת פלסטיק או שקית, לסגור היטב ולזרוק לפח, אבל בסרטון ויראלי נוסף, שצבר 8.3 מיליון באינסטגרם הציגה גולשת את השיטה הפשוטה שלה לטיפול בשמן: לאחר הטיגון היא שופכת למחבת סודה לשתייה (סודיום ביקרבונט) ומערבבת. את העיסה הסמיכה הנוצרת אחרי שהשמן נספג באבקה היא שופכת לנייר אפייה וזורקת לפח בלי לחשוש מנזילת השמן.
פתרון נוסף, המתאים לכמות שמן לא גדולה, הוא לפרוש בכיור רדיד אלומיניום (נייר כסף) ולהקפיד שייווצר בו שקע (בפתח הביוב). שופכים את תוכן המחבת למסננת מעל רדיד האלומיניום, מוודאים שכל השמן זלג, סוגרים וזורקים לפח.
