גם כשהמטבח שלנו היה מורכב מכיריים ישנות וטוסטר אובן מההורים וגם כשהשתדרגנו למטבח משוכלל עם גאדג'טים מתוחכמים  – איכשהו תמיד מצאנו את עצמנו מתישהו עם כיור סתום. כמו בכל מה שקשור בתחום תחזוקת הבית, מומחים מדגישים שעדיף למנוע את הבעיה – כלומר למנוע מכמה שיותר חומרים מזיקים להגיע לביוב. חשוב מאוד למנוע משמן להגיע לביוב, אבל באתר Apartment Therapy מסבירים מה עוד עלול לסתום את הצינור.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> מת"א למושב: הבית החדש של שירן ועומר מילר 

>> למושיק גלאמין אין מרפסת בבית. זה מה שהוא עשה

מדבקות: המדבקות הקטנות שיש על פירות וירקות נראות לא מזיקות, אבל חשוב להסיר אותן ולזרוק לפח לפני ששוטפים את הפירות והירקות. "המדבקות קטנות אבל הן לא נמסות במים ועלולות לגרום לנזק גדול לצינורות", אומר דויל ג'יימס, בעל חברת אינסטלציה. המדבקות מצופות בחומר דביק במיוחד ויכולות להיצמד לפנים הצנרת ולגרום לסתימה. בנוסף, כשהמדבקות מגיעות עם המים למכוני טיהור השפכים הן עלולות להיצמד למסננים ולגרום לנזקים.

שטיפת פירות וירקות (צילום:  bankerwin, Shutterstock)
צילום: bankerwin, Shutterstock

קמח: "אפשר לשטוף לביוב מעט קמח עם הרבה מים, אבל הימנעו מלשטוף לביוב עיסות עם קמח כמו בצק לעוגה או בלילה לפנקייק", אומר ג'יימס. התערובת יכולה לצפות את פנים הצינור והוא ייסתם בהדרגה.

צבע: אפשר לשטוף בכיור את שאריות הצבע ממברשות, בעיקר אם השתמשתם בצבע על בסיס מים, אבל אל תשפכו לביוב שאריות צבע. הצבע עלול להתקשות בצינור ולסתום אותם, וגם גורם נזק לסביבה.  

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

שיבולת שועל: דיסת הבוקר אולי נוזלית אבל את השאריות צריך לזרוק לפח ולא לביוב. "שיבולת שועל מבושלת ולא מבושלת מתרחבת כשהיא באה במגע עם מים", מסביר ג'יימס. כשהלחות מתנדפת, שיבולת השועל נעשית דמויית ג'לטין והופכת לעיסה סמיכה. "שיבולת שועל יכולה להצטבר על צינורות הביוב ולגרום לסתימתם לחלוטין", מוסיף ג'יימס.